|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2023, 31.5.2023 Nedám vám ještě úplně zapravdu. Ale první fáze vývoje po vysazení tomu nasvědčuje. Letos má ale přijít horké a suché léto. Takže tam se zase mohou projevit určité výhody hlubokého sázení.
Už teď ale lze říct, že tenhle "rozpor" není o tom, co je... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 30.5.2023 Vladimíre, to samé se děje každý rok u mne. Tedy na Tebe v počtech nemám, ale na zahradě byl původní plán 30. Skutečnost: 46. Balkóny nevím přesně, ale trend je podobný. Prostě přebyly sazenice (ale ne žádní úplní chcípáčci) a nikdo nemá zájem je... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2023, 27.5.2023 Zapomněl jsem Ti říct, že vypadají fakt skvěle. A to se to jaro moc nepochlapiloTo nahoře je to teplé pařeniště a to dole to studené? Jsem rád, že jsem se nemýlil, když jsem říkal, že Tě možná čeká příjemné překvapení s opylením a nasazením na... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 27.5.2023 Díky. Mám rajčata s balem tak 45 - 50 cm hluboko. Není to s tou teplotou sice kritické, ale není to určitě ideální. Proto mi vůbec nejásají. Ale je tam asi i další problém: Ústí je o 300 m níž. Já věděl, že je to hodně na hraně, ale už jsem je... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 27.5.2023 Já raději počítám na zahradě s koncem července. Ale koukal jsem, že se opylují slušně a že jsou tam už i malinké plůdky. Navzdory tomu, že vypadají dost špatně. Ale ty moje sazenice byly "převyvinuté". No a na balkóně už mi uzrává první Bejbino. A... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 27.5.2023 Měření teploty půdy samozřejmě provádím, jen u toho nedokončeného okurkového záhonu jsem to zatím neudělal. Měření je s teploměrem s venkovním elektronickým sensorem velmi nenáročné a zahrádkář má jistotu, že při příznivé předpovědi už může sít či... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 26.5.2023 Díky. Máte datalog, takže Pardubičáci si můžou být jistí, že můžou sít i vysazovat okurky ven. Samozřejmě v tom ale hraje roli i výhled. Pokud by následoval déledobý propad teplot, nemuselo by se jim dařit. Čímž by se asi staly méně odolnými proti... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 25.5.2023 Já se ale za "nešťastníka" nepovažuju. Mne to vytahávání šutrů docela baví. Bohužel i víc než rytí. Okurky mají smůlu. Ale i tak půjdou do země už snad tenhle víkend, což je o malinko dřív než některé jiné roky. Stejně jako fazolky a celer.
O tom... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 24.5.2023 Pepé, řeknu to na rovinu: ten záhon ještě není připraven, takže jsem teplotu zatím ani neměřil. Zase takový typický MHP: ryju záhon, najednou v 25 cm narazím na šutr. Tak dolů, odhrabat, vykopat, vytáhnout. No, byly tam 4, od 30 do 70 kg. Jasně, moh... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 24.5.2023 Okurky seju do otvorů v mulčovací netkance. Což by mělo stabilizovat teplotu půdy. A ano, to je dobrý nápad, přehodit přes to ještě bílou netkanku na obloucích. Je tam ale riziko, že za slunečného dne, kdy je nebudu moci odkrýt (nemůžu tam denně... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2023, 24.5.2023 Může se to stát. Pořád ale mám jeden argunemt, na který zapomínáte: 570 mnm. Nedává smysl cokoliv uspěchat, když se tomu nebude dařit. Stačilo mi, že jsem musel dát rajčata ven proti svému přesvědčení.
A ještě: pokud píšu o svých problémech,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 23.5.2023 Sice z jiných důvodů, ale jsem na tom podobně, i když to počasí tady na severu moc nepláče, takže zalévání - nikoliv rajčat - je nutné. Papriky letos nebudou nahoře vůbec. Vysadil jsem pórek a dlouho-stonkovou cibulku Koshigaya. Přišly dva parné a... celý příspěvek > |  | Psaní článků pro Zahrada.cz, 18.5.2023 Protože už mám svůj "jako blog" za sebou, dovolím si tvrdit, že blog, do kterého by nemohli ostatní zasahovat, by neplnil svou funkci. Hodně jsem těžil z komentářů i nápadů ostatních.
Blog, vedený férově, tedy popisující postupy a nápady a jejich... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 16.5.2023 Vladimíre, já nezaléval sazenice, ale proléval díry před výsadbou - horkou vodou. Efekt tam je, ale krátkodobý. Pokud by se následně oteplilo, pomohlo by to to. Což se ale bohužel nestalo. Po výsadbě jsem je zalil také teplou vodou, tak kolem 25°C,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 16.5.2023 No právě - už v těch krabicích vypadaly na ručník. Věřte nebo ne, nebylo zbytí. A mám naději, že to nakonec dopadne slušně: budou později, ale byl jsem překvapen, že u několika už rozkvetlo i druhé patro a přes ty krušné podmínky mírně rostou. Pár... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|