|
Příprava skleníku na jaro, 8.12.2023 Určitě. Vápník je pro papriky důležitý.
Milan HP |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 8.12.2023 No vida, to skoro naznačuje, že ty mé výsledky nebyly náhodné a že tam jistá logika je. Příště budu opět hnojit jen kravským hnojem. Díky.
Milan HP |
 |
|
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 8.12.2023 Dobrá. Takže odvolávám, co jsem napsal, a draslík tvorbu škrobu v hlízách nepodporuje. Jen si trvám na tom, že rozeznám moučný od lojovatého bramboru a že to tedy není pouze "můj pocit".
Milan HP |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 8.12.2023 O pravdu mi nejde vůbec, ale o praktické výsledky. A ty byly, jaké byly. Chcete je popřít?
Milan HP. |
 |
Rajčata 2024, 8.12.2023 Jasně, 5tiwatovka vydá pramálo tepla. Ale 20°C je fajn, já je pěstuju v teplotách od 15°C v noci do 18°C přes den. A rostou před očima. Spíš mám tendenci jim "dělat" jaro než léto. Rozhodil jsem je, ale třetí žárovku jsem jim zatím nepřidal. Nejlíp... celý příspěvek > |
 |
Příprava skleníku na jaro, 7.12.2023 Kyanamid vápenatý, tedy dusíkaté vápno, je spíš používán pro své antipatogenní účinky (kyanová skupina). Ve skleníku asi velmi vhodné. Není to dusičnan, tedy ledek vápenatý. Prý je to pomalu působící hnojivo - bez draslíku i fosforu. Uvažujte o... celý příspěvek > |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 7.12.2023 PePé, trochu mne mrzí, že i vy jste se rozhodl do mne pustit. Měl jsem za to, že už jste vystihl můj způsob myšlení a jednání. Není na něm totiž vůbec nic vědeckého či pavědeckého a nedělám výzkumy ani pavýzkumy. Můj způsob uvažování je jednoduše... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 6.12.2023 Není zač se omlouvat. Téma plíseň je nadčasové.
Milan HP |
 |
Rajčata 2024, 6.12.2023 Peroxid jsem zkoušel, ale ne postřik, jen aplikaci na postižená místa (3% roztok). Byl ale rok opravdu vysokého infekčního tlaku, takže jsem si nepomohl. Plody na neodolných byly většinou nakažené. To bylo v roce 2020.
Nejúspěšnější zásah jsem... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 6.12.2023 Waltře, máš objímku zvenčí? Ptám se proto, že až vyrostou, budou nejspíš potřebovat silnější zdroj. A pak by to mohlo příliš hřát. LEDky ale hřejí nejvíc do patice. Výhoda té fólie je, že na ně dopadá světlo ze všech stran. Jaká je uvnitř... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 6.12.2023 Ústí n. L. Chalupa a zahrada jsou v kopcích nad námi. Asi 15 km.
Milan HP |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 6.12.2023 "Ovlivňuje polymeraci sacharidů" V tom je ten klíč. A zdá se mi, že to odporuje tomu, že snižuje rozvařivost a močnatost. Žádné barevné změny se neprojevily a ani jiné "poruchy".
Příští rok si vypěstuji brambory stejnou metodou. Dám vědět.
A... celý příspěvek > |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 5.12.2023 "Zlepšuje" záleží na subjektivním hodnocení. Pokud máte raději škrobovatější, pak ano. Pokud ne, tak to neplatí. A jak vy víte, jak jsem hnojil?
Nechte to už na pokoji. Já věřím jen výsledkům ve svých podmínkách. Vaše útoky se mnou... celý příspěvek > |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 5.12.2023 Ověřil a budu ověřovat dál. Vaše "srovnávací pěstování" si nechte pro svou zahrádku. A jen tak mimochodem: vy jste ho prováděl? Že jste si tak jistý.
Dělejte, co umíte. Totéž budu dělat já. A také o tom referovat. Stavte se třeba na hlavu,... celý příspěvek > |
 |
Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 5.12.2023 To je běžné. Přináší to větší výnosy, a ty jsou pro velkopěstitele to nejdůležitější. A pro většinu malopěstitelů také. Však to nikdo nepopírá. Stále hovořím o textuře a obsahu škrobu, tedy o chuti. A pro mne je ta důležitější než výnos. Je to tak... celý příspěvek > |
 |