|
Příspěvky uživatele - 213.87
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskvoně 2025, 20.5.2025  Francoise má zatím největší plůdky ze všech odrůd. MH |  | Opylovač Rivan, 18.5.2025  Byl jsem se podívat a tady už se Rivan taky červená, opravdu první ovoce na stromě , venku je 7-10°C tma a neustále chčije... za pár dní budou možná až vyleze slunko. MH |  |
|  | Meruňky 2025, 17.5.2025 Tady mají meruňky nasazeny naplno plody dokonce po mizerných 7 letech, buďto byly mrazy nebo moniliový úžeh. Přírustky teď skoro ani žádné nevidím, každý list je teď k dobru, všechna síla jde do plodů. Taky jsem pár větví přivázal projistotu. MH |  | Meruňky 2025, 16.5.2025  I tady severovýchod nezmrzly i když mrazů bylo hodně, největší strom mám VP, jsem ho chtěl nechat být, ale vichr v bouřkách už stačil některé tenčí haluze obalené plody polámat a to ještě ani pořádně neztěžkly, takže část plodů už shazuju, to... celý příspěvek > |  | Staré a zapomenuté odrůdy meruněk, 15.5.2025 Která odrůda to byla, záleží proč odešla - příčina, jaká půda, umístění, mohla by stejně odejít i ta nešlechtěná. Starou ověřenou nešlechtěnu meruňku jsem pánovi narouboval a po 2 letech KO. Současně roubovaná Leskora stále žije, zkuste tu. MH |  | Hnede skvrny na zelenych merunkach, 11.5.2025 A co houba - padlí? v tom kruhu je cosi bílého. Kdybyste měl ještě fotku jiných plodů, možná by to bylo jasnější. MH |  | Borsalino 🍑, 26.4.2025 Vyhlížet jestli nepřivezou něco z toho do krámu. Rád bych ochutnal jaké jsou první španělské meruňky odtama. Loni přivezli do Penny Mirlo Anaranjado, ty zrají o trochu později, byly výborné, sladké a štavnaté.
To Borsalino se jim letos asi díky... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 26.4.2025  Nepravému Tyrinthosu většina květních pupenů vymrzla v zimních holomrazech, ale na vrcholu na předčasném obrostu o něco opožděné květní pupeny v mrazech vydržely. Pricia má násadu taky velkou, ta vymrzla minimálně, je odolnější. Určitě bude... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 25.4.2025  Mám taky semenáčky, přesadil jsem cca začátkem března opatrně až ty najisto naklíčené pecky z bedničky se štěrkem co se stratifikovaly přes zimu, většina pecek v bedničce nevyklíčila, asi z mokra shnily. Mi stačí jen pár vyklíčených. MH |  | Meruňky 2025, 20.4.2025  Klasika Leskora. MH |  |
|  | Meruňky 2025, 20.4.2025  Pricia vysoko v terminálu. MH |  | Meruňky 2025, 20.4.2025  Meruňky jsou po odkvětu, plůdky drží. MH
|  | Mráz ve vegetačním období, 12.4.2025 Tak vidíte, aspoň něco se vám podařilo zachránit, nebylo to zbytečné. MH |  | Mráz ve vegetačním období, 12.4.2025 Tak ty dopadající kapičky mlhoviny mají taky nějakou plusovou teplotu, kterou předávají + pak ještě to skupenské teplo při přeměně na led.
Kdyby bylo -2°C, tak je zbytečné ochraňovat, -2°C vydrží i odkvetlé meruňky. Kdyby bylo -4°C tak by se tou... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období, 11.4.2025 A když se ráno rozednilo, byla nějaká námraza na těch sousedových meruňkách nebo byly kolem bílé stromy, bílá zmrzlá tráva, jak to po těch silnějších mrazech obvykle bývá?
Měl jsem taky -4,1°C u domu, meruňky po odkvětu to mělo zničit, ale... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|