|
Škůdce, 18.5.2025 Mohla by to být píďalka podzimní (pokud tam máte zelinkavé housenky). Ta žere skoro vše. V tom případě insekticid - třeba Calypso 480 SC, Mospilan ap.
Jinak mně to podle fotky připadá spíš potrhané od krup (hlavně ten velký list). A třeba... celý příspěvek > |
 |
Škůdce, 18.5.2025 Nebyly u vás kroupy? Lída |
 |
|
 |
Poznáte tuto růži?, 16.5.2025 Teď jsem koukala na tu Louise Odier - klidně by to mohla být ona... Lída |
 |
Poznáte tuto růži?, 16.5.2025  Ta vaše bude podle květu anglická růže. Mám jen jednu, nařízkovanou od známé, zpočátku je květ do světle oranžova a postupně mění barvu do lososově růžové (foto). Měla ji jako pnoucí, u pergoly na zahrádce dělá šlahouny 3,5-4m. Jméno nevím, barevně... celý příspěvek > |
 |
Poznáte tuto růži?, 16.5.2025  Ještě jedna fotka - L. |
 |
Poznáte tuto růži?, 16.5.2025  Moje stolístka kvete jednou, mám pravokořenou. Kdysi si ji prý naši přivezli odněkud z Vysočiny. Roste jako sadová, jako keř jí vyrostou šlahouny 1,5-2m, převisají. Dala jsem si ji i k paneláku, tam mi od suterénu přerůstá přes zábradlí balkonu v... celý příspěvek > |
 |
Břečtan - mulč, 15.5.2025 Když ho necháte rozhrnutý pár dní trochu proschnout, tak z toho nemusíte mít obavy, znovu neožije . Lída |
 |
Jak moc řezat ostružiny, 15.5.2025 U mne to je stejné, ale je to holt ostružina - trochu natrpklá, ne malina... Lída |
 |
Malina Raspberry, 13.5.2025 Tady https://www.nazazvorce.cz/navody-na-pestovani pro změnu píší, že se mají odplozené výhony po sklizni odstranit těsně nad zemí. Ale to uvidíte sám - pokud na loňském výhonu nebude plodit a na nových ano, tak ten starý odstraníte... Lída |
 |
Malina Raspberry, 13.5.2025 Mrkněte sem: https://www.kotvicnikovafarma.cz/p/1084/malinovy-stromek-malinova-vez-malinik-stromeckovity-rubus-raspberry-tower-hara
Neměl by být přímo stromkový, ale úzce rostoucí (š=60cm), bez nutnosti opory (pevné stonky). Na FB píší, že se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Usychani konecku platanu, 12.5.2025 Na nedostatek vody totiž ukazují ty okraje listů otočené nahoru. Jak má chudák pořádně zakořenit a růst, když nemá vláhu. To se spíš divím, že neuschnul úplně, i když daleko k tomu nemá. Lída |
 |
Usychani konecku platanu, 11.5.2025 ps - ty nejmladší lístečky mohl spálit i mráz. L. |
 |
Usychani konecku platanu, 11.5.2025 Spíš tam máte (viz spodní strana listů) nějakého škůdce (mšice nebo jiná potvora), co vysává listy - postříkat insekticidem.
A zaléváte ho, když je teď pořád sucho?
Pokud by se vám objevila ta antraknóza (hnědé skvrny na listech), tak postřik... celý příspěvek > |
 |
Malina Raspberry, 10.5.2025 To je ale snad v pořádku. Odplozené pruty odstřihnete, zůstanou nové. Lída |
 |
Napadené psí víno, 9.5.2025 Od zimy je hodně sucho... Zaléváte ho? Lída |
 |