|
Příspěvky uživatele - 213.87
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskvoně 2025, 14:59  Františky postupně obírám měknoucí, asi polovina plodů už byla měkká, ze samostatného stromku jsou menší, ale všechny výborné do posledního, kyselkavé osvěžující, chutnají trochu jako ostřejší pomerančový džus - na léto vynikající. MH |  | Meruňky 2025, 12:27  Carmentop |  |
|  | Meruňky 2025, 12:26  A padají už i zralé meruňky Carmentop. Zrání v čase Leskor nebo možná i o trochu dříve, velké plody, letos sice nejsou chutí Top jako minule, ale velmi dobré, sklizňové okno bude u této odrůdy asi kratší, ty padané už mají náznak moučnatosti jakoby... celý příspěvek > |  | Kordia je nepřekonaná, 12:22 Podle té stažené kůry si nejspíš i léčil midrák.
Byla to tmavá chrupka co jsem vzal tehda roub z jedné zahrady, zpočátku měla tu hořčinu, teď nakonci už byly tmavé sladké s jemnou delikátní hořkostí. Tak Kordia to asi není. Ještě mám v záloze... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 10:25  Možná i Orangered předběhne Leskoru.
Máte někdo Orangered, jak vým vychází v porovnání zrání s Leskorou? MH |  | Meruňky 2025, 10:23  Leskory s kávou .
Leskora má u mě nasazeno letos dost, možná proto ji to tak trvá, zatím ještě není. MH |  | Kordia je nepřekonaná, 28.6.2025  Máš pěkné Kordie, prý nejlepší odrůda , mám tu zatím jen roub.
Jedna pozdější třešeň asi 4TT měla teď tmavé výborné plody a dokonce bez červů, před lety jsem ji zasadil u stezky ať si kolemjdoucí pochutnají... bohužel dnes ji někdo sklidil... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 26.6.2025 Jo ten Harmat je tvůj roub. Je přiroubovaný na dobrém místě v koruně. Ještě počkám, třeba budou lepší, vypadají ale pěkně, takové světlé podlouhlé.
A pán.144 - k VP - možná ta stará VP byla jiná odrůda než ty kupované VP později, do... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 26.6.2025  Ještě Franocise vybarvený na samostatném stromku, měknou postupně. MH |  | Broskvoně 2025, 26.6.2025  Nejranější nektarinky Armking se začínají zvětšovat, měly by zrát cca se Springcrestem. MH |  |
|  | Broskvoně 2025, 26.6.2025  Chtěl jsem utrhnout první Sagittariu, ale stále jsou tvrdé i když vybarvené skoro jako Francoise.
Francoise začínají měknout postupně plody, je opravdu ranější o 2 dny. Primissima naopak měkne ze dne na den všechno najednou, kvalita se jí... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 26.6.2025  Magiccot dužina MH |  | Meruňky 2025, 26.6.2025  Magiccot |  | Meruňky 2025, 26.6.2025  Horní Bulida, spodní Harmat. (vlevo Francoise, vpravo Primissima) |  | Meruňky 2025, 26.6.2025  Bohužel meruňky a voda zhora to nejde dohromady.
První měkké Harmaty, jsou to netradiční světlejší meruňky, slupka i dužina je světlá, i když přímo bělomaska to není. Chuť zatím slabá, taková nijaká, i když jsou dost šťavnaté. Dozrála... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|