|
Příspěvky uživatele - 213.87
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskvoně 2025, 20:27 Parádní
Tak ty budou taky hodně kvalitní
Letos jsem měl první plody FM3, ale nějak málo vybarvily, byly sladké, ale méně kyselin a moučnatější, je to přesazený stromek, možná příště. |  | Meruňky 2025, 20:09  Jestli myslíte tu San Castresse s kulatějšími peckami, tak tak zraje v čase VP/Maďarské, tedy 8 dní před Bergeronem. U mě ještě Bergeron není zralý.
Máš tam meruněk Petře letos taky dost. Vidím, že San Castresse u tebe je bez šarky,... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2025, 11:39  Poslední dny padají San Castresse z roubu v terminálu. Šarka je na listech a na peckách, ale plody jsou čisté, velmi šťavnaté sladké výborné. Zajímavá je neobvyklá pecka, je malá kulatější, nikoliv placatá jako u většiny... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 11:31 Pěkné stromky opravdu. Vášim favoritem je po Springcrestech Favoritta |  | Nejranější odrůdy slivoní, 20.7.2025 To nevím, podle čeho to poznáte?
Měl by to být Opál, je z roubu od pěstitele. Pecka je dobře odlučitelná, plody vyrovnané kvality výborné sladké, už teď překonávají obvyklé plody Lepotice, která ještě není zralá - našel jsem teprve první zralý... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy slivoní, 20.7.2025  Opály jsou taky celkem rané a odolávají šarce, fleky jsou na listech a trochu na peckách, ale plody jsou čisté a sladké výborné, povedená odrůda. |  | Broskvoně 2025, 19.7.2025  Taky bych byl raději za menší stromy jako máte vy. Pod 3 metry to nedostanu, i v druhé zahradě na horší půdě už se mi na 3 metrech broskvoně dotýkají po 6 letech.
Nejbujnější broskvoň mám starý Fairhaven asi 20 let. Průměr koruny udržuju na... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 18.7.2025 Redhaven na broskvovém semenáči nehnojím a spon 3 metry je už po 6 letech málo, ale víc prostoru jim nedám. Stříhám stromy jen v zimě. Tak ten menší vzrůst bude asi tím, že stříháte 3x v sezoně. |  | Meruňky 2025, 18.7.2025  Je to tak, na větší pěstování jsou dnes ty staré odrůdy neperspektivní, ale nechat jednu větev - přiroubovat aspoň v malým množství na jídlo - pro tu specifickou chuť.
Ty novější odrůdy mají kvalitnější pevnější dužiny, nepraskají, nehnijí, po... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 17.7.2025  Mičurin - na té třetí fotce listy dole jsou mají trochu nažloutlé zebrování... možná to zkresluje fotka, jinak v pohodě bezvýznamné, stromek pěkný. Letos ani tady kadeřavost nijak silně nebyla, tak jsem si taky myslel, že jsem trefil postřik mědí,... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2025, 17.7.2025  Spadnutý měkký plod falešného Soledane (vlevo) je dobrý, chuť pouze průměr. Ve srovnání s Monastyrsky (vpravo) ten je letos vynikající úplně jiná úroveň.
Nevím co to falešné Soledane může být za odrůdu, plody jsou velké, zrání těsně před... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy slivoní, 17.7.2025  Ta Eliášova je zřejmě na šarku velmi citlivá, flekaté jsou listy, plody byly před pár dny ještě pěkné, ale teď když dozrály tak se propadly, dužina ulpívá na pecce a je načervenalá. Přesto jde z těch malých podů Eliášovy cítit silné švestkové aroma... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 17.7.2025  Záměny jsou všude, je to i tím, že většinu odrůd prodejci dotáhnou odjinud a jak nakoupili, tak prodávají. Koupený stromek nejdřív posadím do květináče, ochráním před mrazem, ukážou se první plody... záměny jsou tak 50%, část mám taky... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 16.7.2025  To měla být nektarinka Venus ze Spomyšle a nakonec je to záměna - tentokrát docela příjemná. Nějaká raná nektarinka. Zraje nakonci Springcrestu, asi je i o nějaký den pozdější než nejranější nektarinka Armking.
Jsou výborné, i když s velkými... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 16.7.2025 Nechce se mi věřit, že Cegledi Orias jsou mdlé. Letos budou určitě lepší, když jich tam máš tolik. Ceglédskou, Segedínskou a ještě třetí co tam měli jsem vzal ze Spomyšle - na všech vyskočila hned šarka, to je prima. Loňská Kyjevská od nich byla... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|