Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 22.9.2023 Obsahuje fotku
V úterý jsem opět vyrazil na zahradu a k mému nemilému překvapení bylo po dvou větrných dnech spoustu ovoce na zemi.Buď nakousané hmyzáky nebo prostě nevydržely tlak větru.Srážky se nám opět vyhnuly a nyní slibovaný déšť opět asi nedorazí Situace je... celý příspěvek >
Ovocinár zo Smolenice, 19.9.2023
Doktore 236.1,co jste vytáhl o listech z odborné publikace je pravda a klidně to podepíšu.Ovšem částečné odlistění se provádí asi 2÷3 týdny před sklizní.V tu dobu je již ovoce zcela vyvinuto tedy ničemu takové částečné odlistění neškodí naopak jak je... celý příspěvek >
Ovocinár zo Smolenice, 17.9.2023
Pane MH jak by jste to chtěl porovnat.Popsat Vám to nemůžu to si musíte na vybraném stromku zkusit sám.Ovšem staré přísloví říka :"Kam nemůže slunce tam chodí doktor". Doktore 236.1 - Znám a není to profesionální ovocnář. Zahradě zdar -... celý příspěvek >
Charneuská (Fondante de Charneu), 16.9.2023 Obsahuje fotku
Charneuská - 2023 - dvě větvičky v pronájmu Lucasky. Letos větší násada plodů.Po probírce jsem měl dojem, že jsem jich nechal moc a vzhledem k suchému počasí jsem měl obavy o velikost plodů.Díky doplňkové závlaze se obavy nevyplnily.Pozoruji to... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 16.9.2023
Pane Bieglere po zimě používám elektrický rotavátor a to i mezi stromy.Uleželou zemi to pěkně provzdušní.Potom už všechno ručo.Motyčky na pletí a po deštích nebo zavlažování kdy je zem zavřená a ubytá nastupuje rotační ruční kypřič nebo masivní... celý příspěvek >
Ovocinár zo Smolenice, 16.9.2023
Pane 1.200,přišel jste urážet?Kdyby jste se podíval na pilotní příspěvek od kterého se odvíjí tato diskuze zjistil by ste, že se odlistění pana Korzára od profi pěstitelů moc neliší.Já bych také reguloval více plodů ale na druhou stranu nevíme jaké... celý příspěvek >
Ovocinár zo Smolenice, 15.9.2023 Obsahuje fotku
Slibil jsem přiložit snímky stromků před a po částečném odlistění.Můžete posoudit zda je to brutál a nebo opatření k vybarvení a zvýšení kvality ovoce bez poškození stromků. Odrůda Spencer - štíhlé vřeteno -1- před odlistěním, 2 -po... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 15.9.2023 Obsahuje fotku
Jel jsem v úterý na zahradu dokončit odlisťování jabloní.Demontovali jsme železné tyče pro upevnění sítě na nakládačky a k nemilému překvapení jsem zjistil u vytažených tyčí ze země že jsou suché.Provedl jsem tedy i doplňkovou závlahu stromků.Nechci... celý příspěvek >
SweeTango, 12.9.2023
Pane MH, škaredé jablka Vám nevadí ale vřete mi až vypěstujete krásná jablka budete mít hned jiný pocit a motivaci pěstovat jablka na úrovni.Bez rozumného použití fungicidů a isekticidů toho nedosáhnete.Zvláště když máte ve své lokalitě kalamitní... celý příspěvek >
SweeTango, 12.9.2023
Proti obaleči ošetřuji plošně klasickým způsobem.Zda by pomohlo zasíťování nevím ale spíše ne.Ještě jsem nikde nečetl zda by toto opatření mělo nějaký efekt nebo se provádělo proti obaleči.Do pytlíků se dávají již vyvinuté plody na ochranu proti... celý příspěvek >
Akane - perla podzimu, 11.9.2023 Obsahuje fotku
Akane - 2023 - štíhlé vřeteno Na snímcích 1 a 2 si jistě někteří všimnou jistou prostorovou neúplnost vřetene.Je to způsobeno sesazením terminálu vřetena a letos naroubování další odrůdy.Jinak velmi solidní velikost plodů a potvrzení... celý příspěvek >
SweeTango, 10.9.2023
Snímky potvrzují neuspořádaný růst této odrůdy ale výpěstky jsou nádherné a odpovídající schopnostem pěstitele.Dobře se podívejte, vy co tady panu Korzárovi neustále spíláte, stěžujete si na jiném fóru a hartusite na jeho způsob prezentace jeho... celý příspěvek >
SweeTango, 10.9.2023 Obsahuje fotku
SweeTango - 2023 - štíhlé vřeteno Letos druhá úroda devíti plodů.Stromek roste trochu neuspořádaně.Vyžaduje vyvazování a tvarování pro pěstitelský tvar štíhlého vřetene.Ne vždy vyrazí letorost kde ho potřebujete.Vše nahradí vynikající vzhled,... celý příspěvek >
Mollies Delicious, 9.9.2023 Obsahuje fotku
Mollies Delicious - 2023 - malé vřeteno V minulosti jsem psal, tato odrůda mě mou vinou kdysi zababčela.Za dlouhá léta jsem stromek nedonutil udělat terminální přírustky.Na jaře jsem do terminálu narouboval silně rostoucí odrůdu Dukát.Oba rouby... celý příspěvek >
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 8.9.2023 Obsahuje fotku
Williamsova červená (purpurová) - 2023 - vroubovaná do Lucasky Letos byli hmyzáci milostivější a sklizených plodů více. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika