Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nevzešel česnek, 16:38 Obsahuje fotku
Část sklizně česneku - velká spokojenost. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Broskvoně 2025, 15:49 Obsahuje fotku
Včera proveden prosvětlovací řez kolmo rostoucích letorostů zejména uvnitř kotlovité korunky pro lepší oslunění plodů na broskvoni FM3.Finální řez až příští jaro před květem.Za deset dní bych mohl začít klidit probírkou. Zahradě zdar - Mičurin II... celý příspěvek >
Etrusca, 13:14 Obsahuje fotku
Dva dny jsem bušil  na zahradě.Všiml jsem si letní odrůdy Etrusca a začínající tvorbu líčka na plodech.Provedl jsem částečné odlistění a předpokládám sklizěň tak za 2÷3 týdny. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Josta - hnědé plody, 12.7.2025
Vzhledem k tomu, že se jedná o křížence angreštu x černý rybíz se domnívám o napadení keře americkým padlím.Ochrana jako u angreštu.Před květem ošetřit   přípravkem Kumulus.Asi za 2÷3 týdny přípravkem Discus. Zahradě zdar - Mičurin II... celý příspěvek >
Červené až splálené listy - spála?, 12.7.2025 Obsahuje fotku
viz.příloha Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Rouby jabloně, 11.7.2025
Děkuji za zájem pane SPCH.Tu fixaci udělám, odrůda je v našich končinách extrémě vzácná.Když jsem napsal A napíšu i B.V dubnu jsem psal o dvou roubech.Ten druhý jiné odrůdy byl ještě kratší a tenčí.Provedeno stejným způsobem do letorostu... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 11.7.2025 Obsahuje fotku
Někdy člověk dostane rouby vysněné odrůdy ne vždy ideální.Jsou vzácné a zájem obrovský a dárce pošle co může.Musíme pochopit dárce aby zásilkami především neohrozil růstovou stabilitu svého stromku.Na obrázku roub v porovnání s idealní tloušťkou... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 6.7.2025 Obsahuje fotku
Přeroubovávání stromků na větevní čípek je velmi efektivní způsob jak rychlým způsobem dosáhnout požadované výšky a hustoty ovětvení stromků.Je potřeba mít dostatek roubů jedné a nebo třeba dvou odrůd.Na obrázku 1 a 2 letos přeroubovaný stromek bude... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 2.7.2025
V odborném dvojměsičníku VINAŘ-SADAŘ jsem narazil na zajímavý článek Ing Jana Pastrňáka z Agra Group a.s.Mohlo by Admiralisty zajímat. Zkráceně cituji: S doplněním vápníku postřikem je třeba začít ihned kdy plůdky dosahují... celý příspěvek >
Jaké tyčky k rajčatům?, 30.6.2025 Obsahuje fotku
Včera jsme instalovali žebříky k rajčatům.Jsou vyrobeny z nerezových trubiček z tepelného výměníku.Velké žebříky pro tyčové rajčata.Malé žebříčky původně pro keříčkové rajčata.Ty však častěji používáme ve skleníku k vzrostnějším paprikám.Pro venkovní... celý příspěvek >
UEB6581 🍎, 27.6.2025 Obsahuje fotku
Po včerejších bouřích jsme jeli ráno zkontrolovat zahradu a tak jem nafotil vřeteno s UEB 6581 po 14 měsících po přeroubování. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
UEB6581 🍎, 25.6.2025 Obsahuje fotku
Na snímku loni přeroubovaný stromek ve spodní části dvě patra odrůdy Natyra, terminál UEB 6581.Letos po zakrácení terminálu vytváří pěkné letorosty.Letošní stav nafotím. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Andera, 25.6.2025 Obsahuje fotku
Podle toho jak situaci popisujete mě už pouze napadá nemocná podnož.Odhrňte částečně zeminu u podnože a prohlédněte zda není hnědé houbovité dřevo.Může to být příčina všech neduhů.Pro porovnání přidávám snímky kdy mě podnož napadená nekrózou odepsala... celý příspěvek >
Andera, 25.6.2025
Nějak nerozumím vyjádření o zmrzlém dřevě které znovu obrůstá.Je spousta nekroz kůry kterou jste si možná dovezl od prodejce a vypadají jako suché dřevo.Ještě by to mohl způsobovat obaleč pupenový.Nedělam si už dávno iluze o zdravotní kvalitě... celý příspěvek >
Černání a usychání květů zrušně, 24.6.2025
Jedná se o velmi nebezpečnou bakteriální spálu růžovitých.Hrušeň má bledé prořídlé a neduživé listy a hákovitě svěšené zaschlé květenství.Je v podstatě neléčitelná.Neprodleně stromek odstraňte ze zahrady a spalte.Tato choroba se rozšiřuje v době... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika