|
Meruňky 2025, 21.6.2025 Pane Petře z Pardubic, nejhorší situace je ta, když toho máte víc než potřebujete, ale málo na prodej přes inzerát a nebo cestu na trh. Ozve se vám mnoho lidí, kteří mají zájem, musíte dělat pořadník, protože sklízíte protrhávkou a jsou s tím jenom... celý příspěvek > |
 |
Nevzešel česnek, 21.6.2025 Do svaté Anny jako za dob mého mládí nám nevydrží, ale já ještě paličák na podzim sazený nechám porůst.Dával jste nějakou listovou výživu? Já ano, bez nich už bych měl natě na tabák. |
 |
|
 |
Žloutnutí plodů černého rybízu, 21.6.2025 O slunečním úpalu ať už ho na různých plodinách vyvolávalo co chtělo vám můžu říct to, že největší problémy jsem měl v zahradě, kde slunce svítí tak polovinu času oproti polím za barákem a v sadu.
|
 |
Žloutnutí plodů černého rybízu, 21.6.2025 Tak to už máte po žních? Ze střední Moravy. Včera prý začala sklizeň moderních odrůd meruněk u Znojma. Podle záběrů v televizi ještě hodně podtržená... Jak člověk stárne, zdají se mu ta vedra nesnesitelnější než byla v mládí, vidím to sám... |
 |
Žloutnutí plodů černého rybízu, 20.6.2025 Pane Bože, není to od začátku roku ani na pořádné sušení sena, jaké uvaření? |
 |
Meruňky 2025, 20.6.2025 Pinkcot má problém v tom, že potřebuje pro dobrou úrodu společnost jiné ve stejnou dobu kvetoucí meruně. Květy velmi často ničí monilie a nemusí vždy přejít až do dřeva a ničit přírustky. Na trzích meruněk ve městech jihomoravských nedělají v cenové... celý příspěvek > |
 |
Choroba černého rybízu, 18.6.2025 Dělá to i keř angreštu drtivou většinu dne zastíněný pod stromem... |
 |
Choroba černého rybízu, 18.6.2025 Tenhle problém jsem nikdy u černého rybízu neměl a můj se teprve vybarvuje, dozrání po požadované kvality bude ještě chvilku trvat. Angrešt tohle někdy dělá, když už je přezráty. |
 |
Meruňky 2025, 18.6.2025 Já doufám a zatím na to vše ukazuje, že začnou zrát až v červenci. Podle kvetení nejstaršího keře révy, který mám jako kalendář, by ta zralost mohla být maximálně o nějaký ten den dříve než obvykle, takže extrémy jako loni nečekám. Mám i nějakou bio... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová, 17.6.2025 Pokud se jedná pouze o příznaky způsobené špatnými výživovými poměry, je odstranění listů kontraproduktivní. |
 |
|
 |
Výsadba česneku pro sklizňový rok 2025, 17.6.2025 Já mám Sercadis letos poprvé a například se mi s ním proti padlí nedařilo ochránit semenáčky Croncelského v květináčích plánované jako podnože na štěpování a tam byly postřiky samozřejmě preventivní. Asi má vis maior něco proti tomu, abych si vysadil... celý příspěvek > |
 |
Hanita- game over, 17.6.2025 Může se to stát, ale musím zaklepat, že Hanita je jedna z nejvitálnějších a nejplodnějších (pokud postříkáte pilatku) odrůd, které mám. Stromy rostou jako vrby, i když je fakt, že se na nich podepsalo jeden rok přeplození a polámání. Ani s tou... celý příspěvek > |
 |
Výsadba česneku pro sklizňový rok 2025, 16.6.2025 Ještě pro jistotu dodám, že Sercadis na moniliovou hnilobu a ani do brambor použít nehodlám, i když merunky po kroupách už někde pěkně kvetou plísní. |
 |
Výsadba česneku pro sklizňový rok 2025, 16.6.2025 Pane Kuky všiml jsem si z příspěvků, že Sercadis je asi váš oblíbený přípravek. Já ho našel na moření brambor, to je ale vedlejší. Má jít použít i na moniliovou hnilobu peckovin, ovšem ochranná lhůta pouze tři dny??? Při použití do jabloní a nebo... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová, 16.6.2025 Tak železem se asi nic nepokazí, ale to by ty příznaky byly z opačného konce. Podle starých listů bych spíš dal hořkou sůl. U okurek vyblednutí může způsobit i napadení sviluškama, ale to by bylo vidět ze spodu listů. |
 |