Příspěvky uživatele - 136.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňky 2025, 10:34
Pane MH, ta Velkopavlovická je nějaká hodně velkoplodá oproti starým stromům. Pane Korzáre, máte to tam všechno pěkné jako někde na plantážích. Naštěstí ty marhule ještě nemám tak moc zralé, zdá se, že včerejší deštík jim nic neudělal. Já mám rád na... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 26.6.2025
S tou horní vodou to záleží na stupni zralosti. Někdo si stěžuje, že mu praskají ještě zelené to se mi nikdy nestalo. Loni mi takhle už těsně před utržením popraskalo 6 stromů, byl to extrém který nepamatuju, akorát tam byla malá úroda. Letos už je... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 26.6.2025
V zemi sucho není, spíš bych musel dát repelent proti dešti jako vinaři přímo na plody, a nebo postavit stan. I když jeden z těch 8 bych zalít mohl zkusit. Loni doslova pár kapek potrhalo dozravající plody na maděru. To se ještě nikdy v minulosti... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 26.6.2025
Pokud dneska a nebo zítra hodně poprší, popraská asi hodně plodů a nezáleží na odrůdě. Ještě to nemělo začít tak brzo zrát a nebo němala být taková předpověď počasí... Zkoušel jsem už před pár dny něco utrhnout, jestli se to zaleží a zatím bohužel by... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 26.6.2025
Já mořím pouze v Sulce, ale asi je pravda, že její účinek proti vlnovníku česnekovému je do určíté míry dán náchylností odrůdy, proto jsem třeba přestal jeden česnek úplně pěstovat, protože napadení se začalo projevovat hned po sklizni. A proti... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 25.6.2025
Pokud nemusíte stříkat u česneku škůdce a houbové choroby, můžete si pochutnat. Já si nepochutnám ani na nati cibulové a petrželové...
Andera, 25.6.2025
Zatím jsem se ještě nebyl dívat, pohřbil jsem už desítky stromů meruněk a švestek a zrovna nemám náladu na to, že budu pohřbívat i jabloně... Navíc jsem ještě musel stříkat kedlubny, ale dřepčíci to nejsou... Možná takoví ti malí slimáčci a nebo... celý příspěvek >
Andera, 25.6.2025
Ty zničené pupeny, kolem kterých byla výrazná nekroza dřeva neobrůstají, obrostlo to z toho co nebylo zničené. Stromek mám přeštěpovaný v několika exemplářích a ty se zdají být zatím v pohodě. Vedle Andery mám na stejné podnoži Braeburn od steného... celý příspěvek >
Probléms kedlubnami ve skleníku, 25.6.2025
Já kedlubny ve skleníku mám a sklízím je, narostou. Nemá to nějaké pozdní giganty?
Andera, 25.6.2025
Na jaře se tříletý stromek Andery nechtěl probouzet, tak dobrá polovina pupenů a dřevo kolem mrtvé. Nyní už obrostla má znovu krásné listy, nekrozy kolem odumřelých (vymrzlých) pupenů snad taky zarostou. Mrazové thliny nemá. Asi ji nebudu pěstovat a... celý příspěvek >
Červenání listů na révě, 23.6.2025
Já jsem měl vedle sebe zaškolkované dvě švestky a po delší době jsem se rozhodl jednu přesadit, byla to pořádná díra a před zahrnutím jsem tam dal hnůj, jak té druhé švestce přilepším. Letos je plná plodů, ale loni po tom přihnojení celou sezonu... celý příspěvek >
Červenání listů na révě, 23.6.2025
Víte, ono u těch všech obrázků, kdo z nich úplně přesně rozpozná jestli jsou ty lity do červena a nebo začínají spíš do fialova. Já jsem loni stav kupované sazenice konzultoval s několika školkaři, kteří množí révu. Ideální poměr živin je udáván 3... celý příspěvek >
Červenání listů na révě, 22.6.2025
Modrá odrůda předpokládám. Pokud máte zdravé mladé listy a dobře vám zareaguje na přihnojení hořkou solí, je to nedostatek hořčíku a bývá to první volba. Pokud jsou defekty - zasychání i na mladých listech může jít o nedostatek draslíku. Nicméně... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 22.6.2025
Tak já třeba letos dvakrát stříkal mrkev proti mšicím a mérám, které mravenci nanesou i pod netkanou textili a je po úrodě. Jednou Karate a pak Mospilan. Možná Karate zůstalo tvrdou chmií pro člověka a možná se člověk přizpůsobil jako škůdci. Vždyť... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 22.6.2025
V lexaníku jsem měl skákající dřepčíky na přísadách kedluben také velmi brzo. Naštěstí třeba v krmné řepě pořád ještě dobře funguje Karate. S jeho účinností na různé mšice je to už horší, a mandelinka bramborová snad už jen larvy těsně po vylíhnutí.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika