|
Příspěvky uživatele - 136.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskvoně 2025, 29.7.2025 Na mém jediném semenáči, který mohu nazvat pěkným stromkem a párkrát už zdravé broskve ukázal, hniloba není, ale plody začaly praskat a nejsem si jistý zda jen vodou, a nebo i strupovistostí. Po deštích se na plodech udělaly prozatím nevzhledné... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 29.7.2025 Ps. přiznám se že o tom co a kde mám všechno vysazeno u nás doma mlžím (takže nikomu nic nedávám ochutnat se jmenovkou) a ani na internetu nemůžu údávat všechno. Konkurenční boj! :-D Ten s pěstováním česneku mi nestál za námahu, u stromků jenom pro... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2025, 29.7.2025 Dnes jsem koukal na aktuální video pěstitele Kuresie od Chersonu, pár kousků vysazených mám, asi to nebude špatná volba, i když některé popisy i zde nebyly moc lichotivé. Ale opravdu jen na prstech jedné ruky, ono nevíte co vám v dnešní době... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 28.7.2025 Popraskala mi i zralá rajčata ve skleníku, takže předpokládám, že za pár dní půjdou nejen všechny marhulky, ale hlavně nebezpečně přerostlé hanity a ranějští Topy do šmelcu.Pěknou mladou urostlou broskev s vyhovující násadou mám jen jednu, nevím už z... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 28.7.2025 Pane MH, tak zkuzte na část stromu tu Cocacolu a nebo jedlou sodu a dejte vědět jak to dopadlo. Je ale pravda, že u sody jako pomocného prostředku k ochraně rostlin jsem někde zaznamenal ochrannou lhůtu 10 dní. Zdá se mi, že se po ní plody jako by na... celý příspěvek > |  | Nedozrávají plody meruňky, 27.7.2025 Pane nebo paní, u třeba pozdnějších velkých stromů Bergeronů, kde mi na některé plody slunce vůbec nezasvítí, ty plody bez problémů dozrají. Pokud má nějakou hodně pozdní novinku to posoudit nemohu. |  | Nedozrávají plody meruňky, 27.7.2025 8 let stáří meruněk a na jaké podnoži? Na podnoži hodně záleží, jestli je to mladice a nebo důchodkyně.Záléval jste letos hodně velká sucha třeba u nás. Onemocnění a nebo nedostatek potřebných živin. Zkuste listovou výživu, hnojit NPK nyní už nemá... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 27.7.2025 Já už jsem Ceritem zkoušel stříkat problémové stromy před mnoha lety a roztok jsem postupně zvyšoval jestli nedojde k poškození a ani dávka udávaná na zálévaní pokud nestříkáte v poledne škodu neudělá, neudělá ji ani dávka dvojnásobná... Nebudu... celý příspěvek > |  | Meruňka Marlen, 27.7.2025 Marlen kupovaná v Kyjově chuťově nesrovnatelně lepší než Velkopavlovická z Fytosu. Ovšem citlivá na moniliovou spálu jako převážně všechny z Lednice, které pěstuju. Regenerační schopnost ovšem dobrá. Co se týká plodnosti, zatím se zdá, že nebude... celý příspěvek > |  | Slivoň Myrabolán, Mirabelky nebo špendlíky?, 26.7.2025 Jsou spíš kulaté žluté, červené, modré, růžové, fialové, žíhané, maloplodé i velkoplodé, některé sladké, jiné zůstanou kyselé nebo až trpké, někdy je ta kyselost pouze ve slupce. Pecka neoddělitelná u těch divoce rostoucích. |  |
|  | Velká raná meruňka, 26.7.2025 Já ji pěstuju taky a tržní je, pokud ji dodáte to co potřebuje, ovšem nejlepší jsou ty padané. Tam je problém, že nárazem ty velké broskvovité plody s příchutí manga prasknou. Takže nátáhnout trampolínu. |  | Broskvoně 2025, 26.7.2025 Vysokokmen vypěstujete na jakékoliv podnoži, otázkou je, jak velkou chcete mít plochu koruny. Já už broskve nechci ani jako zákršky.-) |  | Meruňky 2025, 26.7.2025 Letos budu sklízet Bergeronové stromy asi až do září... Nicméně jeden už je hodně poklizený, házím do bečky celé plody, aby kvas nebyl moc bouřlivý. Ta cukernatost z postřiku Cocacolou a nebo solankou, případně jednou sodou v žádném případě... celý příspěvek > |  | Meruňky 2025, 13.7.2025 Skoré Lednické všechny sklizené, Cooty taky už téměř všechny sklizené, jedna Maďarka si pospíšila, také už hodně sklizená. Začíná zrát hruška Muškatelka a dokonce už i na jabloni Mantet se nějaké to jablko hodí, přidám to všechno do meruňkového... celý příspěvek > |  | Merunka na pálení, 11.7.2025 "10-15 stromů, výnosy jsou podružné" Starat se o tak velký počet stromů a pak to dávat do bečky...? Proti gustu žádný dišputát, pokud chcete časem pálit více než tunu ovoce. Pro osobní potřebu vám bude stačit 5 stromů na myrobalánu, v opačném případě... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|