|
Slivky na destilat, 8:01 Když tak sleduju trend v křížení nových odrůd, nevím jestli by nebylo lepší "křížit" odrůdy přímo v bečce... |
 |
Haroma, 7:57 Nevím jaká bude Haroma na výrobu slivovice a pokud z ní někdo dělal jednodruhový destilát, nechám se rád poučit o všech podstatných parametrech. Z jednoho stromečku, který jsem si loni koupil mohu usoudit zatím jen to, že je mnohem citlivější... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Počasí 2025, 7:46 Pružná páteř byla výhodná v každé době, není tomu jinak ani dnes. Zimní kabát plápolá, po směru korouhvičky, ale děcka nosí kraťásky a ne rukavičky. Jen počkejte až se nosočistoplena zeptá...! Vitamínů zelenina dost nedodá, leda otužit se hroší kůží.... celý příspěvek > |
 |
Švestky 2025, 7:31 Dobrých 50% Durancií zničeno moniliovou hnilobou, ale lepší než ovoce stříkat savem... Neznám jinou tak plesnivějící odrůdu, snad jen jojo bez proklépávky. A stejně se pořád pěstují. Udělal jsem z durancií pár skleniček zahuštěné lízačky,... celý příspěvek > |
 |
Těchobuzická, 18.9.2025 Pane Petře, o barvě dužniny vám řeknu asi tolik. Ve třech lokalitách, u potoku, v sadu a ve druhém sadu mám rozházených na opylení pár stromů odrudy Stanley. Barva dužiny zeleno-žlutá, v plné zralosti až do zlatova a to po mnoho let. Oranžový nádech... celý příspěvek > |
 |
Slivky na destilat, 17.9.2025 Kupované durancie stojí za prd. Ne že by nebylo v okolí a na naší zahradě možno získat odkopky a nebo si doma zaštěpovat. Táta koupil durancie na myrobalánu. Velikostně nic moc a nebyly přeplozené. Nyní už jsou obě dvě po smrti a nahradily je keře... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2025, 17.9.2025 Přidávat k mědi jiné listové výživy a nebo k zatírání ran použít stromový balzám s přídavkem mědi není zase nic nového. Spíš jde o formu přípravku, aby ji rostliny dokázaly využít. Jiní stříhají a prořezávají zase v květu, každý má svoji pravdu,... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2025, 17.9.2025 Já věřím tomu a hlavně to vidím, že z mnoha různých směrů zaznívají názory co pěstovat a co nepěstovat a jak se rychle mění podnebí. A nejedná se jen o samotné odrůdy, ale i o různé přípravky na ochranu a hnojiva. Takže z různých směrů hrnou rádoby... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2025, 16.9.2025 Já jsem dostal začátkem roku do rukou takový katalog, jaké například broskvičky by bylo nejlépe pěstovat. Nutno říct, že jsem žádný ten stromek nevysadil, protože zatím ještě nebyly k mání. A to jsem navštívil několik ovocnářů a s odstupem času... celý příspěvek > |
 |
Vylepšení a nové funkce pro vás, 16.9.2025 Bylo by možné přidat funkci vložit přednastavený příspěvek v určitém čase? Za dobu blogování jsem zjistil, že pro některé lidi je to dost důležité moci si tohle nastavit. Ušetřilo by jim to práci, nemuseli by být online v době ve které chtějí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dolanka, 16.9.2025 Kdysi na záhumence (nebyla naše jen jsme obhospodařovali) byl dost starý strom nevím jestli švestky a nebo pološvestky (ale ne nic z jižních států). Taky dost velké plody oproti odkopkům, některé roky po vyhnojení močůvkou nebo jinými fekáliemi... celý příspěvek > |
 |
Topper pěstování, 16.9.2025 6 stromečků Topper již téměř sklizených, přeplodily i bez postřiku proti pilatce, dost jsem protrhával plůdky, abych donutil stromy do růstu. Byla jich celkově tak velká zelená bedna, co se do ní dávají jablka. Vysadit ho do sponu jako vinohrad... celý příspěvek > |
 |
Dolanka, 16.9.2025 Tak velké švestky na sušení? Ikdyž proč ne, pochvalují si i usušenou Hagantu. Myslím, že ty nepopraskané vám ve sklepě s teplotou kolem 12C ten týden mohou klidně vydržet a ještě se zaležet. |
 |
Švestky 2025, 16.9.2025 Těchobuzická po deštích příšerně popraskala, na Gabrovské snad jen dva plody, ale chutí lepší než na kdejaké domácí. Bohužel Gabrovská bez postřiku proti pilatce nic neudrží a při přeplození jsou zase plody příliš malé. Nějak se o ní nepíše, měl jsem... celý příspěvek > |
 |
Švestky 2025, 13.9.2025 Tak emigraci snad kvůli pár peckám ne pane Waltře... Já jen když píšete jakou z toho máte radost, že lidi jsou prostě různí... A že to prostě může být za dobrodu na žebrotu. Protože vždy se může najít někdo, kdo vám tu upřímnou a nesobeckou radost Z... celý příspěvek > |
 |