Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rouby jabloně, 25.5.2021 Obsahuje fotku
Počátkem března jsem narouboval kopulací dvě odrůdy.Následně začaly velké výkyvy počasí s mrazovými dny což mě donutilo obalit roubované spoje textilií.Nevím zda to mělo nějaký význam ale rouby se ujaly.Příroda je mocná - foto 1a2.Včerejší kontrola... celý příspěvek >
Jak vám letos kvetou jabloně?, 22.5.2021 Obsahuje fotku
Zdravíčko.To nadměrné kvetení nemá konce.Zatímco některá květenství opadávají, na těch samých stromech se objevují stále nové květy.Radost z toho vůbec nemám.Z minulosti mám zkušenost, že tyto opožděné květy jsou k níčemu.Plůdky se správně nevyvíjí a... celý příspěvek >
Dolanka, 16.5.2021 Obsahuje fotku
Tak koukám, že Dolanka se dostala už i do Pardubic.To je skvělá informace.Před lety jsem zasílal ze své matečnice rouby některým zájemcům a zdá se, že se kvalita rychle šíří.Shodou okolností jsem včera přeroubovával kamarádovi asi osmiletou... celý příspěvek >
Jak vám letos kvetou jabloně?, 15.5.2021 Obsahuje fotku
Letos se vyskytuje fenomém nadměrného kvetení zvláště u zapěstovávaných štíhlých vřeten.U většiny jsou květy na koncích letorostů po jarním střihu a co je zvlášť nepříjemné na jednoletých terminálních letorostech pro další zapěstování... celý příspěvek >
Réva ve skleníku, 14.5.2021 Obsahuje fotku
Řešil jsem výsadbu révy do skleníku zapěstováním ve tvaru Vertiko viz.příloha.Zabere minimum místa a lze pěstovat ve skleníku cokoli bez zastínění podkultur.Umístil jsem ho doprostřed skleníku ke vchodu na severní stranu. Vertiko zapěstujete... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 9.5.2021
Včera jsem také využil bezvětří a před květem ošetřil jádroviny proti houbovým chorobám (Merpan + Tercel).V příštích dnech má stále foukat a snad i pořádně zaprší. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Postřik jabloní a švestek, 6.5.2021 Obsahuje fotku
Před lety jsem byl požádám skupinou lidí o vytvoření stručného návodu pro ošetřování jabloní.Splodil jsem tento manuál.Snad Vám to Martine pomůže a nejen Vám.Termíny si musíte upravit dle polohy pěstování a stavu vegetace.Samozřejmě doplňovat... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 2.5.2021
Pro někoho brnkačka s většinou 100% úspěšností roubování za kůru, pro mě zábava s horšími výsledky.Záleží na množitelském materiálu který mnohdy není optimální.Používám výhradně nástroje k tomu určené.Patří to ke kultuře této činnosti.Nikoho nechci... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 1.5.2021
Zdravíčko ovocnáři.Jak jsem naznačil na čarodky jsem rouboval za kůru.Ve čtvrtek jsem si zapoměl vzít na zahradu roubovací nůž.Musel jsem použít jako nouzovku očkovací nůž (Mikov).Nebylo to ideální musel jsem dvakrát přiostřovat ale snad se příroda... celý příspěvek >
Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 27.4.2021 Obsahuje fotku
Oba jsme se zřejmě s clipsy senámili v práci a oba jsme si uvědomili jeho možné využití na zahradě.Chtěl jsem jen fotkami přiblížit zahradkářům jak takový clips vypadá.Šikovná věcička. Na obrázku protikroupová síť upevněná clipsy na kostrukci pro... celý příspěvek >
Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 26.4.2021 Obsahuje fotku
Jak píše pan Milan HP, clipsy jsou nejen kancelářská potřeba ale má i různorodé využítí na zahradě při instalacích provizorních zastiňovacích nebo tepelných textilií atd.Léta je používám ve skleníku a zejména při instalaci protikroupových sítí, kde... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 25.4.2021
Zdravíčko.Včera jsem konečně provedl jarní postřik proti přezimujícím škůdcům. Konečně byla teplota aby též pokryla regulaci květopasa.Ještě nikdy jsem tak pozdě neošetřoval.Vegetace je u mě minimálně o 14 dnů opožděna.Zítra nemá foukat a chtěl bych... celý příspěvek >
Macoun, 18.4.2021 Obsahuje fotku
Diskuze se stala zavádějící a nepřehledná.Místo argumentů povídačky. 1.Nevím co je za odrůdu v bedničce (jak jsem uváděl) ale rozhodně to není Lobo jak jsem poznamenal. 2.Vmanipulování Loba do této diskuze bez znalosti této odrůdy.Srovnávat... celý příspěvek >
Macoun, 17.4.2021
Pán zřejmě nic neporovná.Lobo nepěstuje a v té bedýnce rozhodně Lobo není.Takto výrazné svalce v kališní jamce mnou pěstované a uvedené odrůdy nemají a neměly.Jiná věc je plodová variabilita uvedených odrůd..Zdaleka ne všechny se chovaly a chovají... celý příspěvek >
Macoun, 16.4.2021 Obsahuje fotku
Snímek je asi tři roky starý.Původně byla celá palmeta zapěstována odrůdou Banánové zimní.Chuť mě však vůbec nevyhovovala a tak jsem ji začal přeroubovávat směsicí odrůd.Na snímku pod Holiday je Banánové zimní ale v té době již do jejich plodonošů... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika