|
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 29.3.2023 Dobře, že jste tohle vlákno znovu otevřel. Úplně jsem na něj zapomněl.
Loňský rok byl u mne na zahradě i na balkónech skvělý, ale přesto jsem letos vynechal některé odrůdy. Největším zklamáním pro mne asi bylo Crokini. Všemi vychvalovaný americký... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 29.3.2023 A proč jsi tedy chtěl fotku?
Milan |
 |
|
 |
Rajčata 2023, 29.3.2023 Děkuji vám za vaši "vzácnou" radu. Ale nikdo se vás o ní neprosil. Možná už jste slyšel, že nevyžádané rady jsou nezdvořilost.
Milan HP |
 |
Rajčata 2023, 28.3.2023 Vladimíre, koukal jsem na německou předpověď pro Brno. Koncem příštího týdne by mělo být okay. Dřív to asi nemá smysl. No a to "dání do pořádku" je můj klíčový problém. Prostě toho stíhám míň a míň. Ale nějak mám potíže sladit to, co je třeba, s tím... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2023, 28.3.2023 Tak mi zase jednou Matka Příroda nakopala zadek za mé chyby. Můj listopadový výsev paprik umírá na úbytě.Tedy nedostatek výživy. Na rozdíl od svého zvyku přidávat do směsi v kartónech Cererit a nyní i síran draselný, té várce jsem nepřidal nic s tím,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 28.3.2023 Není opravdu zač.
Milan HP |
 |
Česká rajčata 2017, 28.3.2023  Tak tady je konečně ta fotka. Slupnul jsem ta 2 rozříznutá a 1 malé celé a musím říct, že byla lepší než ta předešlá 3 nedlouho po sklizni. A jak jsem je rozřezával, nádherně voněla.
Milan |
 |
Rajčata 2023, 27.3.2023 Pokud to přežijí, je to sice velmi rané stádium, ale na jejich pozdější vývoj by to nemuselo mít kritický vliv. Kdysi jsem takhle "usušil" Crimson Crushe. Také v podobném stádiu na buničině. Od té doby klíčím zásadně v substrátu. Už si nepamatuji,... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 27.3.2023 Vydrž ještě chvíli. Teď čekám, až dojdou. Když je rozříznu, budu je muset hned sníst.
Milan |
 |
Rajská jablíčka 2023, 26.3.2023 Po delší době opět situační zpráva. Zatím sklizeno doma 16 Bejbin (celková váha 186 g ), 8 jich ještě dozrává "na polici" ve 23°C. První letošní sklizeň proběhla 17.3. Začínají zrát i Startky, nesměle, ale přece.
Ovšem čas běží a tak už jsem dnes... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Česká rajčata 2017, 26.3.2023 Tentokrát ani ne, protože jich ještě 8 zbylo. A manželka nebyla doma.
Ale těch nejprvnějších 5 jsme snědli slavnostně tak, že každý, tedy manželka a já, jsme dostali půlku od každého. A bylo to tak správně, protože nebyly stejné chuti.
No a... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 25.3.2023 Vladimíre, s radostí, však víš, jaký jsem chlubílek. Dneska už jsem nedočkavě 3 slupnul, byl hlad. No a pochopitelně jsem vybral ta nejzralejší. Takže učiním tak, ale počkám ještě tak týden. Alespoň. Mezitím by mi mohly začít dozrávat i Startky. Loni... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 25.3.2023 Těch 11 včera sklizených. Do Guinessovky se určitě nedostanou.
Milan |
 |
Česká rajčata 2017, 24.3.2023 Tak jsem jich dnes sklidil 11 (120g přesně). A usoudil, na základě zrání zelených rajčat na podzim, že pokud chci zrání urychlit, vyšší teplota je lepší, protože enzymatické procesy urychluje. Jsou u manželky v pokoji v teplotě tak 23°C.
Dám... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata 2017, 24.3.2023 Dík, jdu ho promptně vyřešit.
Milan |
 |