|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2023, 27.10.2023 Poznávám vás, princezno. Crimson Crush. A vypadají naprosto stejně jako mé F1. A také vypadají, že mají před sebou ještě nějakou budoucnost. Tedy dokud nepřijdou takové mrazy, že by promrzl i skleník. Přijdou brzo?
Má rajčata na balkónech taky... celý příspěvek > |  | Pěstování paprik v kbelících, 27.10.2023 Plán je dobrý, dopadne to dobře. Držím palce. Jen ještě maličkost: chraňte je třeba netkankou ze směru převládajících větrů. Stačí do 120 cm výšky. Vítr nemají moc rády.
Milan HP |  |
|  | Pěstování paprik v kbelících, 26.10.2023 Slunné místo? Přístřešek je dobrý, protože vám déšť nebude vyplavovat živiny či přemokřovat rostliny. O chorobách ani nemluvím. Ale papriky budou závislé na vaší pravidelné zálivce. Takže větší kontejner se vyplatí, kdybyste zálivku vynechal. Těch... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 26.10.2023 Mám tragický nedostatek. Řeším to už i nákupem substrátu a kompostu. A nakoupil jsem i perlit ve velkém (lacino) a při každém rytí pár litříků přidám. Ale fakt je ten, že za ta léta, co tam hospodařím, je vidět zřetelný rozdíl v textuře půdy a i v... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 26.10.2023 Tak to jste mne nesmírně potěšil. Díky. Já s tím ořechovým materiálem více-méně zacházím jako s kontaminovaným. To proto, že v tom záhonu v blízkosti ořechu sice všechno tak nějak rostlo, ale spíš to vyšlo jako bonsaiky. Ale to předpokládám, že bylo... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 26.10.2023 Což znamená, že další sezóna už nám strčila botu do dveří. Já začnu ještě dřív, příští týden. Vyseju keříčkové, nejspíš Maglia Rosu, Sofii, Mongolského Karlika a z tyčkových Start, Nelinku, Bejbino a Ailsa Craig. Můj sen je ochutnat první rajčata... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 26.10.2023 Předpokládám mínus 16°C. No, bude asi záležet na tom, jak dlouho takové mrazy potrvají, tedy pokud vůbec přijdou.
Milan |  | Pěstování ozimé zeleniny, 26.10.2023 Kontejnery se u mne nevyskytují, pálit také nechci, takže jediné řešení pro mne je vyvézt do nedalekého lesíka. Tam ta trocha juglonu škodu nenadělá. Mám taky dva ořešáky, zatím ještě relativně malé, tak to snad zvládnu. A plán je je poněkud... celý příspěvek > |  | Pěstování paprik v kbelících, 25.10.2023 Luboši, píšete papriky a pak vzápětí papričky. Takže se zeptám: běžné konzumní papriky nebo chilli? Nebo obojí?
Pěstuju papriky, tedy ty konzumní, na balkóně v kontejnerech. A také jsem měl několik málo rostlin chilli. Chilli stačily kontejnery... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 25.10.2023 Vladimíre, co děláš s tím ořechovým listím? Někde jsem se dočetl, že ho lze kompostovat, pokud se kompost bude používat za nejméně 2 roky.
Rada ode mne ohledně pěstování zimních květáků je jenom založená na dohadech a obecné logice. Ale tu... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2023, 24.10.2023 Jasně, já vím.
Milan |  | Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 24.10.2023 Ale já ho ještě dostal. Takže dobrý.
Milan HP |  | Pěstování ozimé zeleniny, 24.10.2023 Tak fajn. Jsem rád, že to vím. Držím palce, aby Ti to hezky vyšlo. Osobně doufám, že ty předpovědi kruté zimy se tak docela nevyplní. Četl jsem Honsovou a ta říká, že to zdaleka není jisté. No, uvidíme.
Milan |  | Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 24.10.2023 A sakra. Na mě jejich webovka udělala dojem, že ano. Dokonce tam jméno Kozák bylo uvedeno jaksi v představenstvu. Dezinformace?
Tak jsem zkontroloval zaslaný česnek. Jsou na něm visačky s nápisem česnek.cz a hned pod tím Ing. Václav Kozák. Že by... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 24.10.2023 Nerostou, ale světlo potřebují pro přežití. Ne, nemám to vychytané ze zkušenosti, takže moje poznámka byla více-méně jen otázkou k přemýšlení. Odpověď možná přinesou výsledky pokusu. Držím palce.
Milan |  |
 |
|
|
|