Příspěvky uživatele - 248.153

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zelená renklóda, 10.8.2025
U mne se to na Oulinské na některých plodech letos objevilo také, v místech v okolí stopky, jako u Vás. Myslím si, že je to ostrýn sluncem.Nemoc to určitě není.  Lída               
Zavíječ zimostrázový - predátor, 10.8.2025
No u nás v osadě ta potvora zlikvidovala veškeré buxusy. U mne byl jen jeden menší, asi dvakrát jsem ho vzala Mospilanem (zabral). Ale když jsem se dočetla, že bych ho musela stříkat po 14ti dnech, tak jsem to vzdala, to mi nestálo za to. ... celý příspěvek >
Meruňka - kruhy na plodech, 6.8.2025
Pokud jsou plody chutné, nic nekácejte. Šarka je všude kolem, to byste sázel a kácel do nekonečna... Pokud se nezhorší kvalita plodů a jsou jedlé, je zbytečné kácet. Lída
Černý rybíz - uschnutí, 2.8.2025
Zkuste ustřihnout kousek větvičky, jestli je živá, nebo ne. Pokud bude živá, nechala bych do jara, na likvidaci je vždycky dost času. A listy ještě suché nemá, i když žloutnou - ale on je letos vůbec divný rok...         ... celý příspěvek >
Padlí na broskvích?, 1.8.2025
Určil jste to správně   Lída
Reznutí listů bobkovišně, 30.8.2024
Vzhledem k současnému počasí bych to tipla na nějakou houbovou chorobu, teď se jim daří. Takže, pokud nepomůže to ostříhání, zkusila bych nějaký postřik. Dříve se na to používalo Dithane, ale vzhledem k zužujícímu se sortimentu teď nevím který jiný... celý příspěvek >
Peruánský narcis, 28.8.2024
Fotku sice nevidím, ale peruánský narcis se říká Isméně...           Lída
Pozna niekto tento kvietok?, 27.8.2024
Jasně, balzamína. Seberte si semínka, je to letnička, obvykle se pěstuje v květináči na okně.    Lída 
Stará odroda - poznáte ju?, 25.8.2024
Podle fotek na netu bych ale možná tipla Albrechtovo, píší dozrávání polovina září, což by letos klidně mohlo být teď. Mrkněte na podrobnější popis.   L.
Stará odroda - poznáte ju?, 25.8.2024
https://www.prodejstromku.cz/o-nas/fotogalerie/stare-odrudy-jabloni/ Ono zas 50 let na stáří odrůdy není tolik... Nepíšete nic o chuti, tloušťce slupky... Jinak ta doba dozrávání je letos posunutá. Jinak mi to připomnělo Wealthy, co míval... celý příspěvek >
Prosím o určení druhu, 22.8.2024
Jen si tipnu podle vzhledu plodů : 1) Solanka (hodně dlouhá stopka), 4) Williamsova (tvar a tlustá krátká stopka). Jinak si můžete zkusit zadat do vyhledávače "staré odrůdy hrušní"- sám nejlíp víte, jakou mají dužinu a jak chutnají, to z fotky... celý příspěvek >
Škumpa orobincová - legální?, 21.8.2024
To neee, ona je invazivní tím, že je schopná svými výmladky z kořenů zarůst své široké okolí a špatně se jí zbavuje, takže spíš OPATRNĚ vybírat místo...   Lída
Žlutý kaktus, 20.8.2024
Sem tam zalít potřebují, ale spíš to chce zalít trochu víc a pak třeba měsíc nechat zem úplně proschnout. A hlavně - 90% kaktusů potřebuje plné slunce.     Jestli jste ten svůj neměl vůbec na slunci, tak ho na ně teď zvykejte... celý příspěvek >
Žlutý kaktus, 19.8.2024
Hlavně ho vyndejte z toho okrasného obalu. Ono se v nich někdy drží voda, které si nevšimnete... Jinak rozhodně neusychá, to by byl svraštělý - a tenhle má pokožku nacucanou až až, spíš to vypadá na moc vody. Tou "minimální" zálivkou myslíte co? Moje... celý příspěvek >
Cyprisovec Leylanduv-hnednutí, 18.8.2024
I podle té trávy vedle mi připadá, že má málo vláhy. A občas by se měl trochu pohnojit. Ale v těhle horkách hlavně tu vodu!           Lída
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika