Příspěvky uživatele - 2.164

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčata 2025, 30.5.2025
Omite se v zelenině používalo, ale je to už vykopávka. A je fytotoxické, pálí.
Rajčata 2025, 30.5.2025
https://certisbelchim.es/milbeknock-ampliacion-de-registro/ Tady je odkaz na použití přípravku Milbeknock proti tomuto škůdci ve Španělsku. Dal se proti němu použít Vertimec, ale ten už není. Milbeknock obsahuje podobnou látku. Používá se i u nás,... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 29.5.2025
Vlnovník rajský. V životě jsem ho neviděl, ale slyšel jsem o něm. Myslím, že to je on. Není vidět pouhým okem. Svilušky ano. Takže ani třásněnky, ani plíseň šedá...
Skvrny na meruňkách, 29.5.2025
A síru. Dříve se doporučoval Baycor nebo Talent. Oba přípravky už nejsou, ale použil bych Belanty (20ml na 10l). Určitě fungovat bude, je to stejná chemická skupina. Má krátkou OL. Stejně dobře bude fungovat i Signum. Příště stříkejte dříve,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 29.5.2025
Ano. Já mám 0, 15, 25, 40, 65°.
Nekvalitné zemiaky alebo kde sa stala chyba?, 28.5.2025
Lieto má vedlejší účinek proti alternáriím, dávka je 4,5 g na 10 l. Dagonis se dávkuje 10 ml na 10 l. U nás nemá zatím do brambor registraci, ale běžně se používá proti alternáriím třeba v Rakousku. I když je to i tam novinka.
Nekvalitné zemiaky alebo kde sa stala chyba?, 27.5.2025
A to je tajný, od koho bylo? To snad ne!
Když už jsem se takhle rozepsal, tak přidám ještě další informaci k bramborám. Týká se to alternáriových skvrnitostí. A. alternata, A. solani. Poslední roky začínají být problémem. Souvisí to se zákazem některých kontaktních fungicidů proti plísni... celý příspěvek >
Od Ovosadby kupuju sadbu roky. Vždy OK. Letos Esmee a Bernina. Esmee je raná, červená. Letos ji mám poprvé. Sadba byla také větší, Bernina byla akorát. U raných brambor je prý lepší větší sadba. Má více živin pro rychlý růst a žádoucí ranost. Ale,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 27.5.2025
Paprsek cca 4 metry. Krásně se tím dají ošetřit na jaře vysoké meruňky proti monilinii. Filtrační košíček do kanystru nevlze, tak je třeba používat čistou vodu. Nebo vymyslet nějaký jiný filtr. To by také šlo. Minule jsem stříkal jabloně a peckoviny,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 27.5.2025 Obsahuje fotku
Vyhodil jsem tu jejich šedivou hadičku. Za chladu se odlamuje. Koupil jsem v OBI jinou, metráž. Pak jsem v Alze koupil kanystr 10l, na Temu sadu trysek (liší se úhlem paprsku). Vše za ceny mírné. Provrtal jsem víčko kanystru, protáhl hadičku, a aby... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 27.5.2025
Dejte si do vyhledávače Allegro: 15604960887. Přidám fotku, která wapka z této pozice nakonec přišla. Mají tam ilustrační fota. Na té mé není žádný štítek, nic. Ani na baterii. Tak věřím, že má uvedené parametry, ale funguje! Přidám foto i s... celý příspěvek >
Kaderavost broskvoní, 25.5.2025
Podle mě to je z důvodu snížení zátěže půdy mědí. Měď bude měďí navždy, není to nestálá organika. Asi i ta nižší koncentrace stačí.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 24.5.2025
Tak jsem to psychicky nevydržel a postříkal jsem jádroviny ovicidem Juvinal Gold (u nás pod názvem Harpun). Obaleči nalétávají minimálně, je zima. Ale podle teplotních modelů bude velmi brzy v HK počátek kladení na 80 %. Má působit několik týdnů, tak... celý příspěvek >
Napadena palma, 24.5.2025
Bude to houbová choroba. Sněť palmy, rzivost palmy... Těch chorob je více. Nejhorší listy bych odstranil a opakovaně stříkal fungicidem se širším spektrem. Signum, Ortiva, Belanty, Scala... Po týdnu. Předpokládám, že byla v zimě doma, možná byla moc... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika