Příspěvky uživatele - 212.219

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Počasí, 5.1.2024 Obsahuje fotku
Jabloň idared. MH
Počasí, 5.1.2024 Obsahuje fotku
Jak jsou u vás narašené stromy? Na severovýchodě 240m za poslední týdny je vše v poupatech včetně jádrovin. Některé odrůdy meruněk už ukazují růžové poupata - máte taky?, mrazy hlásí -16°C, na 5. ledna to je asi rekordní probuzení stromů. Už... celý příspěvek >
Ninfa, 30.12.2023
Byly i roky kdy meruňky nezmrzaly, nebo jen částečně, nebo vůbec ale také rašily později. Škoda že Ninfu asi nikdo jiný nedopěstoval že by se pochlubil, prodat museli jistě spousta stromků. MH
Ninfa, 30.12.2023
Ano, vidím v předchozích příspěvcích ten několikaletý příběh. Asi bude i chuťově slabší, ale když si na jihu stále drží prodejnost - v nabídkách stromky jsou, tak zas tak špatná být nemůže. Z dovozových plodů nelze hodnotit, ať jsem koštnul... celý příspěvek >
Rougecot, 29.12.2023
Rougecot mám zatím přiroubovanou, Vanilla druhý rok měla plody, ta je bezkonkurenční vynikající, i když trochu jiné meruňkové chuti. Díky Korzárovi za rouby. Petrovi ale taky velké díky za rouby, vážím si toho. Je třeba zkusit, nevěřit jen popisům.... celý příspěvek >
Pěstování datlovníku z pecky datle, 28.12.2023
Palma se dá vypěstovat z pecky jakékoliv odrůdy, třeba i z těch levných vaniček z marketu, nemusí to být přímo Deglet, třeba i Medjool se prodávají s peckama nebo levné Kenta. Vždy vyroste datlovník pravý. S klíčením to je obtížnější, většinou semeno... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 28.12.2023
Dneska znova +10°C, na slunku bylo i tepleji. V noci dnes kolem +4°C, předtím až +9,5°C v noci. Dříve než jsem sledoval Amety nebo lísky, tak platilo pravidlo 3 po sobě jdoucí dny v předjaří +10°C a víc znamená první postřik proti kadeřavosti. Metoda... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 27.12.2023
Čím dál tím víc mám pocit, že kadeřavost chce s náma letos pořádně vydrbat. Pupeny už se viditelně zvětšují na broskvoních, i višních, třešních... předjaří je tu?  MH
Clingy, 26.12.2023
Petře za pokus by to stálo, špatné broskve určitě neexistují, jinak by se neprodávaly, letos už asi nic, příští rok jestli budou dostupné tak zkusím. V popisech je uvedeno nejranější Romea asi 10dní po RH, Babygold 9 je pozdní začátkem září cca... celý příspěvek >
Clingy, 26.12.2023
Jestli to je otázka na mě, tak zklamu, tyto,,zavařovací tvrdé kompotovky" nemám. Raději mám běžné měkčí šťavnaté broskve. Možná kdyby chutí přímo ze stromu dosahovaly dobré konzumní kvality, na fotkách vypadají dobře ale zatím mě moc nelákaly. Vidím... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 26.12.2023
Tak kdy je potom ten správný termín postřiku? Doporučený termín byl psaný SAT7 1000-1200°C, odpovídá prášení jehnědů lísek. Pokud by byla měď dokonale účinná, stačil by jeden velmi raný postřik všech broskvoní naráz, čím dřív tím líp a bylo by... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 25.12.2023
Mi se zdá, že cca 1/3 celkové prolezení kadeřavostí dochází ve fázi nalévání pupenů = suma teplot SAT7 1000 a víc - běžně v únoru. A 2/3 celkové kadeřavosti vstupuje později až přes zelené špičky rašících pupenů - březen. Proto je účinější ten pozdní... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 25.12.2023
Kadeřavost za poslední roky zagresivněla, to je zjevné. Podobně jako monilioza, ta byla i předtím, ale nikdy nešla do květu nebo jen minimálně sem tam větvička uvadla, poslední roky uvadne bez postřiku klidně celý strom meruňky, monilia do květu bere... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 23.12.2023
To je hypotéza Dr. MV, a něco na tom bude, že po kalamitním kadeřavém roku, už všichni poučení a vyzbrojení, v další rok postřikama kadeřavost umoří. Je to ale tak, že je zrovna střídavě nekadeřavý rok. Jestli je to dané jen počasím studené mokré... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 23.12.2023
Prý 2 kalamitní kadeřavé roky po sobě nejsou. Takže bude klasika 2x měď, a u malých stromků nebo rizikovějších očkovanců kde je stejně minimální spotřeba tak plus 1x Thiram ze zásob, vypadá to že stačí třetinová koncentrace, ten ještě fungoval jako... celý příspěvek >
Další diskuze:  212223  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika