|
Příspěvky uživatele - 212.219
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 23.3.2024  Vyfotil jsem Vanilla cot, je to asi jediná odrůda, která má květy na dlouhých stopkách.
Mrazy udělaly zatím střední až silnou probírku, podle ranosti kvetení odrůd, zatím to tak zle nevypadá. MH |  | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 21.3.2024 Aneb oslava prvního jarního dne. MH |  |
|  | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 20.3.2024 V Aladinově kouzelné lampmapě to mají v grafu pěkně namalováno, když je jasná obloha a bezvětří až do rána, při rozednění je tam takový jedovatý zub propad v reálu někdy až o 1-2°C... když nastoupí oblačnost nejpozději v 6:00hod ráno, ten propad tam... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 20.3.2024 Prohlížel jsem květy meruněk jen ze země, možná výše budou na tom lépe. Zdálky jsou ale pořád bílé, jen nahnědlý odstín. Třešně Kaštánky 30% zmrzlých v poupatech. Asi ta Kordia bude ještě citlivější. Hrušky nejcitlivější Wiliamsova vzorek 6... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 20.3.2024 Dnes byl zatím největší mráz do květu meruněk, Tmin v zahradě u domu -4,7°C, květy meruněk hnědobílé. V druhé zahradě v koruně stromu až -6°C, o něco hnědší květy. Poškození podle odrůdy a lokality je 50-90%, u meruněk to je pořád dostatek, kdyby už... celý příspěvek > |  | Broskyne 2024, 18.3.2024 Odkud jsi měl ten starší pravý Ohenry, už jsem se možná ptal - jestli to bylo na Ohenry, teď nevím.
Že další várku už mají zase záměny.
Zkusil jsem i broskvoně na myrobalánu, a rostou zatím dobře, žádný problém nevidím. GF je možná do... celý příspěvek > |  | Broskyne 2024, 18.3.2024 To mi dělá ten nejvíc Bergeron, kolem ustřižené větvičky rána zasychá a místo zahojení to zasychání a hndědnutí dřeva pokračuje, i když to nožem vyškrábu dočista a zamažu, tak stejně časem to pokračuje nebo začne o kousek dál.
OHenry se určitě dá... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 18.3.2024  Rozkvétají už i klasiky broskve jako Redhaven, Fairhaven
Hlásí taky -2 a -3°C.. severovýchod 240m. MH |  | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 17.3.2024 Aladin u mě předpovídá minimum -2°C, to by bylo do meruněk v plném květu ještě dobré. Kolik bude realita je věc druhá.
Farhial teď rozkvétá jako pozdně kvetoucí. Leskora už je v plném květu 3.den. Nejraněji kvetoucí Pricia, Tyrintos... ty už... celý příspěvek > |  | Broskyne 2024, 17.3.2024 OHenry mi dozrával taky začátkem září, bylo to spíš tak RH+30dní. V tabulkách je uvedeno RH+45dní, ale asi to platí jen na jihu, je od toma75, on ji měl pravou z itálie. Všiml jsem si, že květní pupeny byly podobně jako u některých meruněk nalité už... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2024, 15.3.2024 Pěkné fotky Petře. U domu už se otvírají první květy Redhaven i Sunhaven... spíš takoví první nedočkavci, blizny už měly venku ještě před otevřením květu. Leskora jde do plného květu. U kolegy jsem viděl že už mu opadávají květní lístky na nějaké cca... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 14.3.2024 Teď má být 2 dny pěkně, tak s postřikem ještě počkám, pak má trochu napršet a ochladit se, tak předtím stříknu do plného květu signum 1x a to bude asi vše. Jeden,,předstřik" jsem dal před pár dny na větve s odrůdama co už rozkvetly, a pršelo do... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 12.3.2024 A otvírající květy broskví jako jsou na fotce pana Waltera ještě na broskvích nemám, ale Sagittaria ano - už přesně takto rozkvétá - ta Spomyšlovská v druhé zahradě, u domu druhá - najisto pravá sagittaria je o nějaký den opožděná ještě nerozkvétá.... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 12.3.2024 Leskora už u mě rozkvétá do neustávajícího deště, ale Orangered ještě není tak rozkvetlý jako máš na fotce. Pro každou oblast bude zřejmě to rozkvétání odrůd v trochu jiném pořadí, asi podle toho jak působila zima na vystoupení z dormance na každou... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 10.3.2024  Leskora rozkvétá - první květy. MH |  |
 |
|
|
|