|
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 3.10.2022 3 m hluboko se musí řádně pažit, aby se to nesesypalo. Základy jak pro chladící věž atomovky. Nevím, proč spodek izolovat. Průměrná teplota půdy je kolem 8 - 10 st, spolehlivá nezámrzná hloubka 80 cm. Tedy pod 1 metrem hloubky bude vždy tepleji než... celý příspěvek > |
 |
Jakou švestku vybrat?, 3.10.2022 Nejspíš počkat na nějaký jeho příspěvek a odpovědět. Soukromé zprávy tu nejsou. |
 |
|
 |
Jakou švestku vybrat?, 2.10.2022 Zkuste oslovit pana PzP, peckovinami se dlouhodobě zabývá a má jich spoustu nadegustovaných. Mimoto bydlí v PU, takže může poradit i se znalostí místa. Třeba poradí. |
 |
Jakou švestku vybrat?, 2.10.2022 Já zas doporučuju Wangenheimovu, nebo Katinku, ale je hodně raná. Stanley má švestky jak vejce a do knedlíku jí musíte čtvrtit. |
 |
Paprika Rodrigo, 30.9.2022 Využití výpěstků si každý trochu soudný pěstilel za několik roků zkušeností "nastaví". Takže pěstuje toho tolik, aby to spotřeboval nebo zpracoval a zakládá výsadby snad s určitou rezervou. I já to mám už vychytané a přesto to občas ujede. Několik... celý příspěvek > |
 |
Malé dírky v trávníku, 29.9.2022 Ježek tam válí sudy. :-) |
 |
Fantastická Konference, 28.9.2022 Letos mám první úrodu na vřetenu snad desetiletém. Taky se těším, ale mrchy nezrajou, nechtějí se pouštět, lámou se ťopky. A už by měly. Mám zkušenost, že se musí sklidit trochu dřív a nechat dojít na skládce, déle pak vydrží. Ale letos je to všechno... celý příspěvek > |
 |
Velmi pozdní bělomasá broskvoň K2, 24.9.2022 Offtopic jak hrom. Pletete si (ostatně pořád) fórum. |
 |
Fazole a mráz, 23.9.2022 Sklízejte do mrazu. Až to lízne mráz, dotrhejte a zrušte porost, už to nic neudělá. |
 |
Zabarvení papriky, 22.9.2022 V podstatě nijak. Jedině délkou vegetační doby. Proto nerad pěstuju silnostěnné červené hybridy, protože to prostě nestihnou. Nouzově se to dá "dobarvit" utržením z rostliny když začíná barva prosvítat. PP. |
 |
|
 |
První preventivní postřik proti PB, 21.9.2022 A vo tom to je.
1. našel jem na webu?? Opět google expert?
2. Draslo mají brambory rády, už od nepaměti s ním hnojili i sedláci a ti byli sakra opatrní na vyhazování peněz za nějaké chemikálie. |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 20.9.2022 Prostě nemůžete počítat s tím, že všichni padnou na prdel a budou nadšeně hýkat nad každou peachovinou. Jen by mně zajímalo, jaký fotonásobič v Rusku vynalezli, že uvnitř objektu způsobí 2,5 x víc světla než na povrchu a nepotřebuje k tomu energii.... celý příspěvek > |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 20.9.2022 Nula od nuly pojde. Abyste měl někde uvnitř samovolně víc světla než venku, musel byste porazit Einsteina a stal byste se Bohem. Nebo použít pálící sklíčko z "Bylo nás pět". Ten hoch nemá ponětí o světě a o fyzice vůbec. Je to troll. |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 20.9.2022 To sem čas od času někdo, kdo se válí u PC nebo tabletu a nemá páru o vnějším světě, plácne nějakou geniální krávovinu. Kolem ní se pak rozvine diskuse, od níž nestačí pět samosběrných vozů odvážet prázdnou slámu. Ale taky přihodím balík k diskusi.... celý příspěvek > |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 19.9.2022 Tak nám nevalte torxy do hlavy a zkuste to, když tomu tak věříte. |
 |