|
Rouby jabloní - možnost koupě?, 25.3.2018 Zkuste Macouna V Holovousích v oddělení genefondu.Zjistíte na internetu a kontaktujte třeba pana Blažka.Já jsem letos neuspěl.Rouby letos neposkytují ale za pokus nic nedáte. - Mičurin II (470 m) |
 |
Nakup Calypso 480 SC, 22.3.2018  Calypso používám pouze na švestku a slívu.A jak napsal pan Walter při dokvétání, čili včelky jsou už dávno na jiných kulturách.Tak je to doporučováno i v literatůře.Na jabloně proti pilatce používám vizuální lapače.S výborným výsledkem a mizivým... celý příspěvek > |
 |
|
 |
5 TOP odrůd jabloní, 19.3.2018 Pane 14.170 Wagenerovo to rozhodně není.Melrose narozdíl od Vás pěstuju.Toto divadlo co se tu periodicky vyskytuje a už je trapné.Pravdu má zde jenom jedna osoba že?Už jste někdy viděl Idared s takovým svalci v kališní jamce?Já teda ne.Aby to nebylo... celý příspěvek > |
 |
5 TOP odrůd jabloní, 17.3.2018 Já bych typnul Melrose nebo Melrouge.Variabilita tvaru ale zvláště žebrování v kališní jamce a lehce zhranatělé plody.Skladovatelnost a popis výborné chuti a konzistence dužniny od pěstitele souhlasí- Mičurin II (470 m) |
 |
Ovocná stěna pana Kotyšana z Receptáře, 9.3.2018 Pane Petře z H, termín zvýšené chemické ochrany se často používá ale málokdo z nás si tuto hranici dokáže představit, kdy už je nežádoucí a kdy je nezbytně nutná.V minulosti jsem se choval naivně a používal prostředky na ochranu proti houbovým... celý příspěvek > |
 |
Ovocná stěna pana Kotyšana z Receptáře, 9.3.2018 Vite pane Hlavatý, jednalo se tehdy o velmi protěžované odrůdy s novinkou rezistence nabo slabou náchylností k houbovým chorobám.Tedy jsem zvolil Zvonkové, Otava, Delicia, Lord Lambourne Red, Goldstar, Rajka (ta mě chutnala),Florina (suchá),Topaz a... celý příspěvek > |
 |
Ovocná stěna pana Kotyšana z Receptáře, 8.3.2018 Dobrý večer pane Vladane.Neznám důvod rozhodnutí zkrácení vysazeného kultivaru pro tak radikální řez.Máte odvahu a zjevně přemýšlíte o způsobu pěstování intenzivní produkce s vysokou kvalitou plodů.Také jsem začal stěnou.No časem jsem zjistil, že je... celý příspěvek > |
 |
Přikrývání stromků, 28.2.2018  Tak co tedy zvolit na jarní ochranu květů.Já volím jednoznačně parafinové svíce.Nemíním stepovat po zahradě celou noc buď rosením nebo zakuřováním s nejistým výsledkem a promrzlý nakost.Za čtyři roky jsem svíce použil dvakrát a významě přispěli k... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 6.2.2018 Jak může někdo doporučit vytvoření korunky sprominutím z té horní štětky.To jsou základní nedostatky o založení korunky.Když pominu tvorbu asi 2 metrového kmínku je tu další základní fakt.Zatímco na obrázku A pana Hlavatého je vidno že u obrostu... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 4.2.2018 Kupujeme tedy zřejmě rychlokvažky které při přesazení dostanou pořádný šok který mnohé stromky nezvládnou.Jaké stromky tedy dostávají profesionální pěstitelé.Nemohou si dovolit čekat několik let než se stromky rozjedou.I malopěstitelé vysazují do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 4.2.2018 Takže jak je tu zvykem, zametání pod koberec a hlavní viník je kupující í když znalosti kupujících hrají neznedbatelnou roli.Jistě jste četli moji anabázi se scháněním roubů.Domino jsem nesehnal ale po soukromé domluvě s jedním pracovníkem jsem... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 4.2.2018 Nikdy jsem to nepaušalizoval na všechny školkaře.Je nutné dobře zvažovat od koho budete nakupovat.Před třemi lety jsem koupil stromky z Litenčic (Red Jonaprince, Gala),růst po výsadbě normální i přechod k plodnosti.Tuším, v té době jsem zakoupil... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 4.2.2018 Ano napsal jsem to záměrně ostře abych probudil o této vážné problematice diskuzi.Jak si vysvětlit ten nesoulad mezi zakoupeným stromkem který má parametry a tou proměnu po výsadbě při zachování všech zásad výsadby, řezu a doplňkové závlahy.Neznám... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 3.2.2018 Lidi neměl jsem odvahu číst příspěvky obhajovačů dnešního výsadbového materiálu a hledačů chyb kde nejsou.Pamatuju si časy kdy po výsadbě a provedeném výchovném řezu narostly 20 ÷ 30 cm letorosty.Jakto že nyní narůstají 10 cm ocásky.Prodává se... celý příspěvek > |
 |
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 17.1.2018  Pane 14.170 tady máte důkaz konspirační teorie viz foto.Jistě se pobavíte.Neměl jsem v genobance nikdy problémy, vždy vstřícnost a ochota a najednou bum.Za 15 let, kdy jsem využíval jejich služeb jsem si vytvořil pestrou a kvalitní struktůru odrůd... celý příspěvek > |
 |