Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Macoun, 16.4.2021 Obsahuje fotku
Macoun jsem ještě nepěstoval.Chtěl bych ovšem poukázat na zvláštní skupinu kanadských a amerických odrůd převážně z minulého století které byly pocukrovány nádherným ojíněním.Pohužel dnes mimo Spartanu který má dobrou skladovatelnost se již ostatní... celý příspěvek >
Jonagold vs Braeburn, 8.4.2021
Pěstuju v podobné nadmořské výšce (470 m) obě odrůdy.Braeburn má větší požadavky na délku vegetační doby než Jonagold.Vzhledem k podnoží M9 bude sklizňová zralost zkrácena a bezplevelný kruh min.1,2 m tento efekt ještě zvýší.Bez obav Jonagold dozraje... celý příspěvek >
Crimson Snow, 3.4.2021
Odrůda byla nalezena jako nahodilý semenáček v Austrálii a vyselektována pod odrůdovým označením MC 38. Pěstebně se hodí do teplejších poloh.Uvádí se sklizeň po odrůdě Fuji.Po zkušebních výsadbách a velmi kladného ohlasu spotřebitelů se v posledních... celý příspěvek >
Co se ztvrdlým štěpařským voskem, 23.3.2021 Obsahuje fotku
Také používám 4 roky tmel Legocortex a mohu jen potvrdit skvělé vlastnosti tohoto přípravku.Dvakrát se mě nepovedlo roubování vertikálních větví palmety na západní stěně.Vždy pří zvýšeném slunečním svitu mě Jenten zatekl do roubovacích ran a způsobil... celý příspěvek >
Řez broskve, 21.3.2021 Obsahuje fotku
Pane 237.80,pokud uvažujete o štíhlém vřetení pro názornost pěstování pár obrázků. Zahradě zdar - Mičurin (470 m)
Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 19.3.2021 Obsahuje fotku
Meruňkáří mě snad odpustí ale nevěděl jsem kam tento příspěvek zařadit a nové téma by bylo zbytečné.Počátkem března jsem kopulací narouboval na letorosty dvě nové odrůdy jabloní.Na včerejších snímcích je vidět orosení v kopulačním řezu (omlouvám se... celý příspěvek >
Řez broskve, 19.3.2021 Obsahuje fotku
Zdravíčko pane 237.80.Chybí nám údaj v jaké lokalitě broskvičku pěstujete.Stromek pěkně obrůstá a máte dvě možnosti. Teplá a slunná poloha: Řez na štíhlé vřeteno. Znázornění střihu obr.1.Podotýkám, broskvoň jsem takto nikdy nezapěstovával ale od... celý příspěvek >
Rubinola nemoc kůry, 17.3.2021 Obsahuje fotku
Zdravím.Na obrázku jsem chtěl nastínit řez.Není to návod jak tento konkrétní strom máte přesně řezat.Nastínil jsem hlavně odstup spodního a horního patra pokud druhé patro založíte již letos.V reálu to budete muset stejně vyhodnotit sám.Rubinola je... celý příspěvek >
Rubinola nemoc kůry, 17.3.2021 Obsahuje fotku
Předně, musím vyzvednout vzorové vyvázání kosterních větví na budoucí korunku.I když je to velice lákavé pro založení druhého patra, souhlasím s paní Lídou.Utíká Vám terminál a špatně se to napravuje.V tomto stadiu to ještě jde.Porovnával jsem oba... celý příspěvek >
Pinova rez, 14.3.2021 Obsahuje fotku
Paní tazatelko, stromek byl zřejmě vysazen bez terminálu.Vyvázání budoucího terminálu mělo být provedeno po výsadbě.Nyní to nezkoušejte a nebo použijte letorost který bude směřovat do středu korunky z kosterní větve.Stromek je pěkně zapěstovaný a... celý příspěvek >
Top 4 odrůd, 12.3.2021
Zdravíčko pane vlade74 Johanka = kontakt = vyřešíme. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Lišejník na ovocných stromech, 11.3.2021
Na zahradě mám výsadbu od drobného ovoce až po stromy.Rybíz neošetřuju - výskyt lišejníků.Angrešt ošetřuju dvakrát proti padlí - výskyt minimální.Jádroviny ošetřuju pravidelně a preventivně proti houbovým chorobám (padí, strupovitost) - žádný výskyt... celý příspěvek >
Povysadbovy rez - topaz,selena, 11.3.2021 Obsahuje fotku
Zdravíčko. 1 - Tři slabší letorosty vyvázat pod úhlem k terminálu.Zakrátit do jedné roviny s dvěma silnějšími letorosty.Terminál zakrálit na 5÷6 pupenů nad bočními zakrácenými letorosty. 2 - Dva spodní letorosty odstranit.Třetí se zdá být... celý příspěvek >
Hnojení brambor při výsadbě, 11.3.2021
Každý jsme si osvojili svůj postup výsadby.Přidám ten svůj.Žádná věda.Do připravené půdy udělám radličkou rýhy a do nich vysadím brambory.Přikopčím asi do dvou třetin předpokládané výšky brázdy.Jako hnojivo používám dusíkaté vápno ktetré aplikuji na... celý příspěvek >
Správne ostrihanie jabloní, 9.3.2021
Pane solide, nechte pilku a nůžky zatím napokoji.Zatím jsem do dřeva také nezasáhl.Vyjímka by byla u řezu mladých a vysazených stromků, tam chceme podpořit růst.Váš případ je opačný.Líbí se mě Vaše agrotechnika udržování půdy pod stromy.Jistě to... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika