|
Broskyne 2024, 4.4.2024  Pěkné fotky květů. A Co je to za květy na foto SRG II? Už zase byly záměny?
Mi tu z jedné záměny kvete pravděpodobně Maria Bianca. Oproti všem těm Ohenry, SRG, Synfonií, Harca... a dalším odrůdám s pěknými růžovitými květy, má tato asi Maria... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2024, 4.4.2024  Pricia a Pisana se objevovala i v našich E-shopech. Ty další pěstují ve španělsku, tak zkuste. Jen jestli je tam opravdu mají, ne jen na papíře.
Pricia je velmi raná a opakovaně vykazuje lepší odolnost na mrazy oproti Tsunami.
Na fotce co... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňky 2024, 3.4.2024 Perlecot a Magiccot a Windercot i Tsunami Arora zmrzly narašené v pupenech jsem chtěl napsat, nikoliv v poupatech - chybička. MH |
 |
Meruňky 2024, 3.4.2024 Našel jsem plůdky na Perlecot, přestože téměř zmrznul napučený už v poupatech přes zimu, takže ty ojedinělé květy co zbyly některé vydržely mrazy. Akorát Magiccot nemá asi nic, taky zmrznul už v poupatech.
U tyrintosu jsem zahlédl 2 opožděné... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2024, 2.4.2024 Ty rouby na fotce vypadají nadějně, pěkně rovnoměrně raší.
Farely rozkvetla ve snandardní době meruněk asi jako Leskora, o něco později o 3 dny cca rozkvetla Farbaly, odolnost v mrazech do květu je velmi dobrá u obou - plůdky tam prozatím... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2024, 1.4.2024 Díval jsem se na Pricii po mrazech, a našel plůdky každých 10-20cm, někde nic... podle typu větve - takže i když rozkvetla jako první (s Tyrintosem) tak nějakou odolnost Pricia má - možná i nadprůměrnou. Pricia má plody i v druhé mrazovější zahradě,... celý příspěvek > |
 |
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 31.3.2024 ULA z Uh. ostrohu - prostokořenný stromek z podzimu 2023 a už zakvetl. Podnož myslím že dělají na podnoži Myrobalán 29C - tedy jen středně rostoucí myrobalán než ten klasický. Plody stromek asi neutáhne, ale na ukázku se něco nechá kdyby... celý příspěvek > |
 |
Počasí 2024, 31.3.2024 U nás jeden říkal že,, sú všude vyrubané lesy", že furt fučí. Z těch jarních vichrů posledních roků zatmění slunka tu ještě nebylo. Tak letos to máme i s bonusem. MH |
 |
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 30.3.2024 Petře díky za to foto Bebeca, ty květy na stopkách má opravdu jak Vanillacot.
A co se nemrazů týká, jestlipak celý zázrak není způsoben Pardubickým klimatem - město jako tepelný ostrov. Když se dívám na mapu stanic při mrazech, tak kolem... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost broskvoně 2024, 28.3.2024 Zatím taky nic nevidím, listy čisté (jen 2x měď). Byl jsem provést střih na jedné nestříkané broskvoni - majitel marodil, na těch vrcholových lístkách jsem trochu kadeřavosti zahlédl, ale nic nenasvědčovalo zatím tomu, že by to bylo jako kalamita... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 26.3.2024 No jo, mít klima jako v Murcii, jim tam letos asi ani nemrzlo.A pak ještě ty jejich nové odrůdy..
Tady severovýchod dnes ráno -4°C celou noc jasno bezvětří až do rána, meruňky většina po odkvětu nebo v dokvětu... skoro totálka hlavně ty raně... celý příspěvek > |
 |
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 24.3.2024 Ještě k tomu Tyrintosu, květy na dlouhých stopkách nevidím, jen klasické. Na dlouhých stopkách má jen ta Vanillacot. MH |
 |
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 24.3.2024  Farbaly, Farely. MH |
 |
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 24.3.2024  Sugar pearls. MH |
 |
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 24.3.2024  Pěkně bujně vám ten Zard roste.
Mám ho přištěpený v koruně, moc nenarostl ale hodně kvete, opravdu velmi pozdní kvetení - u mě je teprve část rozkvetlá. O 2 dny dřív je celkem taky dost pozdně kvetoucí Vynoslivyj a poprvé kvete i přiroubovaný... celý příspěvek > |
 |