|
Příspěvky uživatele - 168.103
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Chci teď na poszim odříznout u 35 let staré jabloně jednu kosterní větev u kmene, co se stanesilnou, 6.9.2023 nestane se nic. |  | Myrobalán - kdy zaplodí?, 6.9.2023 a chcete být v roubování úspěšný? Napište, co, jak kdy, jste rouboval a posoudíme, co byste měl změnit, ab se vám to příště povedlo. Walter |  |
|  | Kapusta?, 5.9.2023 Ahoj Milane, asi Ti neporadím. Abych se vyhnul náletům molice a běláska, tak pěstuji jen velmi ranou kapustu. Dříve to byla asi nejranější odrůda Raketa, ta ale dělá poměrně malé hlávky a docela brzo vyráží do květu, zkusil jsem i Ranou žlutou, ta se... celý příspěvek > |  | Venkovní fíkovník, 5.9.2023 Lokalita určitě důležitá je. Fíkovník je v centrální části velkého města v Čechách 400 mnm, roste v chráněné části na jižní straně patrového domu. Tak lze uchránit dřevo fíkovníku od poškození mrazem, aby hned na jaře nasadila breba. Ve volném... celý příspěvek > |  | Jak se zbavit řas v nádrži na vodu, 4.9.2023 mám ibc kontejner natřený zvenku černou barvou na tabule a dešťovka je netknutá. Řasy nic. Ale je pravda, že ve vrchní stěně s víkem mám vyřízlý otvor o průměru 80 cm a tím v zimě vlezu dovnitř a kontejner důkladně vyčistím. Walter |  | Žloutnutí a schnutí paprik, 3.9.2023 může-li si sviluška vybrat, zda napadne v uzavřeném prostoru papriku nebo rajče, zvolí vždy první možnost. |  | Žloutnutí a schnutí paprik, 3.9.2023 myslel jsem si to. Nechtěl jsem se ptát, ale nejpravděpodobnější mi připadal stav, že sviluška se namnožila na okurkách a po jejich odstranění z důvodu snahy o přežití vzala zavděk i paprikami. Neznám případ, kdy by sviluška v takovém rozsahu napadla... celý příspěvek > |  | Žloutnutí a schnutí paprik, 3.9.2023 pavučinky vytváří při masivním napadení sviluška chmelová, drobný, velmi rychle se množící roztoč, který saje na spodních stranách listů. Nejčastěji v sklenících a foliácích napadá okurky, může napadnout i papriky. Přes léto se vyskytuje volně v... celý příspěvek > |  | Kapusta?, 3.9.2023 tak asi nejzajímavější na téhle kapustě je, že vydrží bez úhony celou zimu venku na záhonech, stejně, jako kadeřávek. Takže ke sklizni jako čerstvá zelenina je určená především v zimních měsících, které květák, zelí, kedlubny, nepřežijí. Stejně jako... celý příspěvek > |  | Kapusta?, 3.9.2023 to vlevo je listová kapusta, hojně je oblíbená v Německu, známá pod názvem Schwarzkohl (černá kapusta) zejména pro svou mrazuvzdornost, je to obdoba mrazuvzdorné kadeřavé kapusty u nás známé jako kadeřávek. Walter |  |
|  | Venkovní fíkovník, 3.9.2023 stoprocentně to nevím, ale mám za to, že je to Brown Turkey. Walter |  | Je to spartan?, 3.9.2023 234.105: určitě se nechci přít, za to to jablko nestojí, ale já bral Spartan vždy jako zimní orůdu. Koneckonců většina prodejců ho také uvádí jako zimní, případně ranně zimní odrůdu. |  | Špičaté zelí, 1.9.2023 Mám upřímnou radost z toho, že se Vašim kapustičkám daří, paní Lenko. Walter |  | Je to spartan?, 1.9.2023 Spartan je sice pozdní odrůda, ale letos není normální rok. Delší období sucha v červenci a srpnu spolu s vysokými teplotami zapřičinily, že na některých místech dozrávala, resp. byla ve sklizňové zralosti, zimní jablka už v srpnu. Například u... celý příspěvek > |  | Plumérie - co to je za škůdce?, 31.8.2023 paní 12.231, před týdnem jsem vám nabídl pomoc s vašimi květinami, kdybychom společně s pomocí vašich fotografií mohli určit škůdce, ale z vaší strany zatím žádná reakce, tak nevím, jestli o nějakou radu stojíte. Walter |  |
 |
|
|
|