|
Příspěvky uživatele - 60.145
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Meruňka Kioto - poškození plodu, 20.4.2025 Kioto 4.rokem, zatím jen 1 úroda. Letos 2025, hodně nasazeno, min. 500 květů. 350 m.n.m. chráněná poloha, ale krásný stromek jehož kůra stále někde po zimě praská, neustálé ošetřování, ořezávání, natírání balzámem. 1/4 zaschne př.rok. Chtěl jsem ji... celý příspěvek > |  | Aprimira, 7.5.2024 Mám ji cca 8 let a jen jednou měla asi 30 nevýrazných plodů, chuťově meruňku nepřiomíná. Podle mého je to propadák a doporučuji NESÁZET!. Škoda místa. Zkusím ji přeočkovat/přeroubovat. Doporučuji raději Oulinskou nebo Zelenou ryngli.
|  |
|  | Zkušenosti s pěstováním, 31.10.2023 Také uvažuji o koupi této meruňky, ale zatím jsem nikde nenašel zkušenosti zahradníků. Aby to nedopadlo jako s mojí již vysazenou odrůdou slivoně Aprimira která za 5 let dosáhla celkové úrody cca 30ks
|  | Bergeron je nejlepší, 28.8.2022  Kioto 3.rokem, 350m.n.m., na chráněném místě mezi třemi budovami měla letos kolem 50plodů.
Př.rok musíme hlídat mravence, kterým také chutnala stejně jako nám. Ale je tužší než VP, Bergeron, aj.,takže se hodí zejm. na zavařování. |  |
 |
|
|
|