|
Kadeřavost broskvoně 2024, 16.2.2024 A ten starý champion WP dělá taky pěnu?
U toho nového Championu není psané že by obsahoval něco pomocného navíc. Mě to ani nenapadlo zkoumat, v krámu jsem vzal velkou krabičku to mám na 2 sezony, stojí to teda dost. MH |
 |
Kadeřavost broskvoně 2024, 15.2.2024 Tak to máte nějaký jiný Champion WP, možná starý.
Teď se prodává WG. Určitě je v něm nějaké smáčedlo, při napouštění barelu neskutečně pění. U toho je psáno 20-40g na 10 litrů vody. MH |
 |
|
 |
Kadeřavost broskvoně 2024, 14.2.2024 První postřik byl před 10 dny, tobylo cca 3 dny před prášením jehnědů lísek, střední koncentrace 30g/10L
Hodně krát pršelo, tak jsem teď (po 10 dnech) raději začal dělat druhý postřik, ale jen slabší luru - spodní hranici dávkování 20g/10L.
V... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost broskvoně 2024, 10.2.2024 Zrovna ten angrešt Zlatý fík mám, je ve stínu kde ještě není slunko v nejchladnější části zahrady kde bývá studená zem nejdéle. No a už je několik milimetrů vyrašený zelené lístky má. Vše se dalo do pohybu stačilo několik teplejších deštivých nocí.... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost broskvoně 2024, 10.2.2024 Amet hlásí hodnoty kolem 1500, takže na postřik mědí měl už být před 3 dny. Při obhlídce jehnědy lísek práší, některé broskvoně tlačí už zelené špičky z pupenů, ale Haveny ještě nevystrkují. Severovýchod 250m MH |
 |
Betinka🍑, 10.2.2024 Na meruňky obecně tu je kosa to je pravda, i tak jste v teplotně příznivější oblasti, když vám to tak brzo všechno raší. MH |
 |
Betinka🍑, 9.2.2024 U české odrůdy, a navíc novinky, bych tak brzo nalévání květních poupat nečekal. Máte, pane Walter, i jinou odrůdu na porovnání, třeba běžnou VP nebo Leskoru? MH |
 |
Kadeřavost broskvoně 2024, 5.2.2024 U části postřiku mi do toho napršelo i když jsem se díval předem na radar, naschvál. Tak jsem musel další den ještě jednou fouknout poloviční dávku. Když se ale dívám na smočení větví, tak pupeny tím že jsou chlupaté se smočí okamžitě a nacucají... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost broskvoně 2024, 2.2.2024 Letos mám 1. postřik mědí trochu předčasně - začátek postřiku dnes. Lísky opravdu ještě nepráší, ale je o to větší klid si pak počkat na ten správný termín.
Nad čím si ale lámu hlavu, proč nestačí postříkat kdykoliv, třeba nyní jen 1x mědí a... celý příspěvek > |
 |
Počasí, 16.1.2024 -14°C fíkovník ještě vydrží. Zásadní je, jestli u fíkovníku u pana Waltera byl stejný mráz jako v meteorologické budce.
U mě realita v zahradě na volně umístěném čidle (bez budky) je až o -2°C nižší než nejbližší budková stanice, dále na fíkovník... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Počasí, 10.1.2024 Poslední roky jsou tu mizerné jak s mrazama do květu (i do poupat) tak ještě monilia do květu - 3 roky zpět třeba nic nezmrzlo v květu (-2,5°C) ale všechno zničila monilie - to byl první tak silný úder, do té doby jsem nic nestříkal, monilie sem tam... celý příspěvek > |
 |
Počasí, 10.1.2024 Na severovýchodě dnes Ostrava a okolí kolem -20°C a to dlouhodobě celou noc. Včera taky k -20°C ale jen nad ránem, dneska to teda bylo horší. Předcházely tomu denní maxima odpoledne -12°C, vzduch i atmosféra úplná sibiř. V předpovědíh beru reálně jen... celý příspěvek > |
 |
Velkopavlovická meruňka, 7.1.2024 I chuť VP a Bergeronu je odlišná. VP z jižní moravy má typicky plně meruňkovou chuť. Bergeron plodí spolehlivě i tu na severu a narozdíl od VP dozrává i při horším počasí a je dost sladký, ale připadá mi, jak kdyby byl v chuti pokřížený s nějakou... celý příspěvek > |
 |
Velkopavlovická meruňka, 6.1.2024 Jubilejnyj je v zahraničních popisech uvedena jako kvalitní pro svou výbornou chuť, ještě byla uvedena nějaká meruňka Kostjuzenskij. Jubilejnyj bude fakt typ maďarské - taky jsem narazil na tento článek. Mrazuodolnost asi nijak lepší... celý příspěvek > |
 |
Počasí, 5.1.2024 Mám obavu aby se pupeny nevysypaly, už se to stalo, tak do -12°C asi ok, ale níž nevím. Jádroviny nejsou o nic odolnější v poupatech než peckoviny, jen že se nalévají o trochu později, to je výhoda, teď jsou ale dost nalité i ty jádroviny i staré... celý příspěvek > |
 |