|
Ríbezle nerastú, 20.3.2023 Když ono je otázka, jak byly sázené a poskytnutá péče... Jestli byl za 7 let od výsadby jednou trochu prostřižený a jednou trochu přihnojený, tak nemá z čeho růst... Lída |
 |
Jakou odrůdu nektarinky, 20.3.2023  No já mám právě Venus (loni květy pomrzly) a jsem spokojená, dceři chutná. Jinak mám klasickou Redhaven a chtěla jsem právě něco pozdnějšího. Lída |
 |
|
 |
Broušení zahradních nůžek, 20.3.2023 Díky za pochvalu, ale to dělají ta léta praxe na zahrádce. A stejně se člověk pořád musí učit. I to broušení - jednou jsem to dala odborně nabrousit k nožíři, a stříhaly asi tři dny, udělal moc krátké ostří, tak si je radši brousím sama. |
 |
Ríbezle nerastú, 20.3.2023 Keřové rybízy se sázejí o10-15cm hlouběji, než byly zasazené před koupením. Dělá se to právě z toho důvodu, aby vyrazily nové větvičky z části ponořené v zemi. Pokud jste to neudělal, zkuste do keřů nasypat tak 20cm kupičku zeminy (nejlépe kompost).... celý příspěvek > |
 |
Broušení zahradních nůžek, 19.3.2023 Karborundum brouskem na kosu . Ale mám klasické staré dvoubřité Rostexky. Rozmontuji, odmočím v teplé vodě se saponátem, nabrousím, smontuji a namažu.
Jsou různé návody na netu, mrkněte tam. Pozor hlavně na úhel broušení. ... celý příspěvek > |
 |
Majoránka, 18.3.2023 Ještě doplním - ten pán nade mnou se trochu mýlí - majoránka se může jak předpěstovat vč.pikýrování, tak vysévat ve špetkách do kelímků, tak i vysévat přímo na místo na záhon. Sama používám první a třetí způsob, u nás je dost velká spotřeba... celý příspěvek > |
 |
Majoránka, 18.3.2023 Přepikýrujte ji - vždy trseček pár rostlinek dohromady a co nejhlouběji (tak 4-5mm pod lístečky). Ale dejte ji do chladnějšího prostředí co nejvíc na světlo. Lída |
 |
Asi vápno v zemi - výsadba stromku, 17.3.2023 Osobně bych vybrala větší kusy, vylepšila zbývající zeminu kompostem (jáma tak 60x60) a stromek zasadila. Jde spíš o to, aby se to nedotýkalo přímo kořenů. Trošku zbylých drobků by stromku nemělo vadit. Pokud to je vápno, můžete ho nadrobené hodit i... celý příspěvek > |
 |
Jaké zahradní nůžky?, 11.3.2023 Podle čeho myslíte? Taky bych byla ráda . Lída |
 |
Ficus - hnědnou a opadávají listy, 8.3.2023 Tak než u Vás dorostl do téhle velikosti, tak si asi zvykl . U mne průvan vadil dvěma kytkám - fíkusu benjamínkovi a kávovníku. Lída |
 |
|
 |
Ficus - hnědnou a opadávají listy, 8.3.2023 Tyhle fikusy nemají rády přelití (zalévat až po částečném proschnutí), nemají rády moc chladno (chtějí spíš pokojovou teplotu) a hlavně nesnášejí průvan. Ty opadané lístky mohou být důsledkem původního přelití. Po přesazení se měl důkladně zalít (aby... celý příspěvek > |
 |
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 7.3.2023 Ale chuťově nic moc, je doporučovaná na kompoty, k jídlu ne. Bratr ji zlikvidoval... Lída |
 |
Tmavé dřevo při řezu, 6.3.2023 Chtělo by to zatřít balzámem. Jinak podle mne stromu nic není, dřevo je zdravé. Lída |
 |
Asi plíseň v kmínku Liliodendronu, 4.3.2023 Tak se pokuste nafotit, reklamovat a pokud neuspějete, tak opravdu jedině co nejvíce vyčistit, dát pryč hnědé mrtvé části a zatřít. Ještě by možná mohl vyrazit nějaký výhon odspodu, ze kterého by se dal zapěstovat znova. Ale i prodejci by mělo být... celý příspěvek > |
 |
Asi plíseň v kmínku Liliodendronu, 4.3.2023 Nešlo by to ještě reklamovat?
Jedině můžete zkusit vyřezat do zdravého dřeva a pak zatřít balzámem. Ale moc se mi to nelíbí ... Lída |
 |