|
Fazole z hlízy, 30.8.2023 Tak velká fazole může připomínat hlízu, obzvláště když naboptná a začíná klíčit. Moc se v nich nevyznám, ale používají se i pro dekorace ty opravdu velkoplodé. Ale ty obří v polévce opravdu nemusím. Ovšem neplodí plody v půdě jako podzemnice olejná,... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 30.8.2023 Dnes začala první probírka muškátového rezistentu na plánovanou výrobu sirupu. Sice jsem chtěl ještě nějaký ten den počkat, ale nakonce jsem se rozhodl probrat to na čem se objevily po deštích puklé bobule. Mám osamocený jednořádek a proto tam není... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prosba o určení, 29.8.2023 Dejte si do vyhledavače "broskve s červenou dužinou". Plodnost 9-10 let od výsevu je poměrně dost dlouho, semenáče mi ukázaly první plody do 5 let i dříve. Biegler. |
 |
Réva 2022, 29.8.2023 První letošní košt Festivalnyj. Stejně tak jako jeden z jeho rodičů Veltlínské červené rané roste bujně, ale olistění má ještě hustší. Vyhovuje mu vysoké vedení s řezem na jeden nebo dva tažně. Při pěstování na drátěnce dosahují hrozny větší... celý příspěvek > |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 28.8.2023 Ty pytle veze traktůrek a do sklepa jedou brambory lanovkou. Biegler |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 27.8.2023 Máte zdravá záda a kouby nevadí vám sluneční úpal tak můžete zázet ručně a vykopávat motykou... O tom toje Biegler. |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 27.8.2023 Dvourýhovač má rozteč 65 cm, ale vzdálenos při dalším průjejezdu může být i větší a také bývá, když to ve svahu a těžké půdě traktůrek vykolejí. A to nejde měřit, protože při každém průjezdu je to jiné. Takže pro naše vlastní porovnájí je bernou... celý příspěvek > |
 |
Napadená Jabloň- spálené plody, 26.8.2023 Já mám letos na některých jabloních problém s rostoči a to jsem nepoužíval nešetrné přípravky a taky a plodomorkou. Biegler |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 26.8.2023 Asi byla strupovitost v sadbě... Tak to ten dotaz na čerta beru zpět. Biegler |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 26.8.2023 Jedná se o Schmotzer AR1 SK1643. Přemýšlel jsem že na ně dám návleky ze staré hadice... |
 |
|
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 26.8.2023 Pravděpodobně z Vysočiny? Ukazovali v televizi, že tam díky pozdní výsadbě mají ještě natě jako brčál. Někdo zde na foru psal, že Plísen stop ochrání i hlízy, tak říkám, že strupovitost tam je a hniloba v podobě menších flíčků taky někde strašila.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 26.8.2023 Venkovní pěstování rajčat, totální propadák letošní sezony. Vlastně jsem pěstoval jen Sláva Porýní a dva keře z vlastního osiva jak jsem vypátrál jedná se s velkou pravděpodobnéstí o odrůdu podlouhlého rajčete San Marzano. Rajčata narostla do pěkné... celý příspěvek > |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 26.8.2023 Tak jak dopadla vaše letošní bramborová sklizen a nebo ještě nemáte sklizeno? Byly lepší vlastní brambory ze sklepa a nebo kupovaná sadba? Je možné, že jsem v mé letní nepřítomnosti tyhle informace přehlédl, pak se omlouvám. Velikostně narostly... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 26.8.2023 Letošní rozhodnutí zakoupit ochranné sítě proti ptákům a nespoléhat se jen na děrované pytle od brambor a cibule a starou sítovinu z foliaku se ukázalo jako dobrý nápad. Podaří se mi udělat burčákovou kupáž z Festivalnyj a muškátového rezistentu.... celý příspěvek > |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 25.8.2023 Pane Petře, já mám letos s některými Hanitami potíže, v některých plodech se nachází větší či menší nezralé místo, takže to celkovou kvalitu jinak velice chutné švestky poznamenává. Už jsem o tom psal v souvislosti s merunkama o nestejnoměrném... celý příspěvek > |
 |