|
Rajská jablíčka 2023, 29.1.2023 ještě je tu jedna možnost a tou je zahýbání s kořeny, případně odstřihnutí jejich části. třeba 1/3. Zkoušel jsem to před pár lety a rostliny se tím na čas zastaví v růstu. Zdraví Walter |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 18.1.2023 81.144: tazatel má dva dotazy, na to, zda je možné vypěstovat brambory z vlastních vybraných na výsadbu a co vlastně sadbová brambora je (zřejmě má pan tazatel na mysli certifikovanou sadbu). Moje odpověď je na druhý dotaz, jak vznikne certifikovaná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 18.1.2023 108.247: a to jste koupil tu sadbu napytlovanou, tedy v uzavřeném rašlovém úpletu s cedulkou dodavatele (pruducenta)? Walter, |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 18.1.2023 nemí to tak, jak si myslíte. Pěstitel žádá o povolení pěstování sadbových brambor Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, musí pěstovat na pozemcích v uzavřených pěstebních oblastech, prokázat, že v místě 3 roky před tím brambory nepěstoval,... celý příspěvek > |
 |
Řez zanedbané jabloně, 17.1.2023 jsem téhož názoru. Ať bude tazatel dělat se stromem cokoli, nebude stav stromu o mnoho lepší. Nejlepší léta má strom už za sebou. Walter |
 |
Vyhnívání stromu, 12.1.2023 teď už je to o něčem jiném. Pan 237.198 má pravdu, že kmen s takovým objemem vyhnilého dřeva těsně u země nemůže zajistit celému stromu stabilitu, zejména v době vegetačního růstu, za deště a při poryvech větru. Z hlediska bezpečnosti pro okolí by... celý příspěvek > |
 |
Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 11.1.2023 vůbec z toho letošního průběhu zimy nemám radost a v duchu se pomalu loučím s možnou letošní úrodou meruněk. O broskvoně obavy nemám,...haveny se zvonkovitým typem květů mě za 30 let pěstování nikdy nezklamaly a vždy byla slušná úroda i při trošce... celý příspěvek > |
 |
Odběr roubů z hrušně, 11.1.2023 souhlasím s radou pana SPCH, že takto lze rouby hrušní uchovat do doby vhodné k roubování. Je třeba zachovat chladnou hlavu a trolovi neodpovídat. Walter |
 |
Příprava skleníku na jaro, 11.1.2023 Michale, děláte to dobře. Sám ani skleníkům nevěnuji tolik práce. Každý máme jiné podmínky, jiné možnosti, ale celkově nám jde o to samé, vypěstovat v skleníku co nejvíce kvalitní zeleniny. Walter |
 |
Vyhnívání stromu, 11.1.2023 fotka je v pořádku, ale tazateli se rozlila skoro po celé zahradě žlutá barva, čirou náhodou byl ušetřený pás trávy se zednickou lžící. |
 |
|
 |
Udržení vody bez použití filtrace, 11.1.2023 2 týdny i více voda relativně čistá může zůstat, když bude káď uzavřená víkem nebo aspoň po povrchu vody bude rozprostřená světlonepropustná černá fólie. Kde není světlo, není život. Samozřejmě je třeba počítat s vysrážením minerálů ze... celý příspěvek > |
 |
Vyhnívání stromu, 11.1.2023 189.109 rád ostatní kritizuje, to se mi opravdu nelíbí. Pan SPCH má pravdu, ta fotka se opravdu nepovedla. Já bych z ní stav stromu nevyčetl a kmen stromu jasně nevidím, žasnu nad vaším ostřížím zrakem.Tímto chci tazatele 233.106 požádat o přiložení... celý příspěvek > |
 |
Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 5.1.2023 odkaz: amet.cz-kadeřavost broskvoní 2023-Metodika pěstování broskvoní a nektarinek v podmínkách čr, odst. ochrana proti chorobám a škůdcům, kadeřavost broskvoně. Walter |
 |
Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 4.1.2023 tradičně ne dříve, než v době před květem. Walter |
 |
Neznámý strom v Dominikánské republice, 4.1.2023 proti čemu byste se chtěl očkovat? |
 |