Příspěvky uživatele - 212.219

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňky 2024, 10.3.2024 Obsahuje fotku
Pořídit Thyrintose a porovnat. První odrůda co rozkvetla, už tam byly včely dneska - Pricia v terminálu. O jeden den za ní částečně rozkvetlý tak 10% květů je Harmat, Soledane, Hacihaliloglu, Aprisweet, Vanillacot... bude víc takových odrůd.... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 9.3.2024
U mě včera v zahradě Tmin -3, dnes -2°C severovýchod 240m. Otvírají se pomalu první květy meruněk. Ten první květ Tyrintosu jsem zkontroloval, žije... podle očekávání. Teď rozkvetou další, a má pršet, takže Signum proti mon. úžehu asi půjde hned... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 7.3.2024
Tak včely už se ti na Tyrintosu napásly, teď se jim ochladilo. Než to ochlazení přišlo 2 dny zpět, tak je na přiroubované větvi Tyrintosu otevřený první květ, takže kvete opravdu ještě dříve než ty nejraněji kvetoucí odrůdy, ale je to těsné, tak... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 7.3.2024
Mi ta Sagittaria zatím nasazuje málo květů. Některé letorosty mají jen růstové pupeny, jinak pár růžových poupat, sem tam letorost jich má víc. Ve srovnání se stejně raným Francoise, ten od počátku jako malý stromek byl hned obalený... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 5.3.2024 Obsahuje fotku
Všiml jsem si zatím nejvíce narašená je italská Sagittaria - kadeřavost je zatím asi brzo hledat, na další postřik by bylo stejně asi pozdě. Naproti tomu španělské Tardibelle ještě ani nevyrašily zelené špičky. Red Haven je někde mezi něma, už je... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 5.3.2024
V té půdě se ta broskva bude mít až moc dobře. Kdy u vás začaly prášit jehnědy lísek cca? - to se udává se jako doporučený termín ošetření mědí - tedy klíčový hlavní postřik. MH
Rosolovitá hmota z kmene broskvoně, 3.3.2024
Stromek asi seknutý nebo odřený ze sekačky. Míza vytéká a na dešti bobtná, ale měl by se zahojit. Oblizování klejetoku, to mě nenapadlo, jak chutná?   MH
Kadeřavost broskvoně 2024, 3.3.2024
Signum už je asi výprodej. Výrobce už ho nedělá, náhrada je něco podobného možná dokonce to samé jako Signum jen jiný název,, Moniliový úžeh peckovin" nebo tak nějak se to jmenuje. V návodu samozřejmě nic o kadeřavosti není. Fungovat proti... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 3.3.2024 Obsahuje fotku
Pozdější Bergeron pro porovnání. MH
Meruňky 2024, 3.3.2024 Obsahuje fotku
Meruňky už se chystají na kvetení, stav dnes. V poupatech už je vidět bílé lístky, některé odrůdy jsou o 2 dny opožděnější např. Bergeron. I když letos pokvetou dřív, rozdíly v rozkvetení mezi odrůdama budou tak 2-3dny max, takže stejně jako v běžný... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 1.3.2024
U mě ještě nic z meruněk nekvete, ale už je vidět na některých odrůdách bílé hlavičky v poupatech, to je tak 3 dny do rozkvětu prvních květů, takže bude třeba od té chvíle udržovat kvetení s postřikem proti moniliovému úžehu a k tomu má začít denně... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 27.2.2024
Doplním, že za zmrznutím vyjmenovaných může jejich narašení přes zimu, už u vánocích byly zjevné pohyby a nalévání kvetních pupenů od meruněk až po jabloně - všechny stromy se v zimě probudily. Ty meruně za to jinak nemůžou. Big red tak 50% vydrželo... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 25.2.2024
Překvapivě rozkvetou meruňky nejdřív ne na jižní moravě, ale v čechách? U pana Waltera to stihnou ještě v únoru rozbalit, opravdu teplá oblast na tu střední nadm. výšku. MH
Meruňky 2024, 24.2.2024
2-3 roky zpět se první květy meruněk otevřely 15. března, severovýchod cca 240m. Je to možné, že termín kvetení bude letos dřív. Jinak průměrně bylo rozkvétání kolem 23.března. MH
Počasí 2024, 17.2.2024
V součtu teplot je větší suma než průměr to ano. Jinak podzim komplet propršel, v zimě bylo opakovaně rekordní množství sněhu dohromady tak 1 metr sněhu to nebylo mnoho let, mrazy velmi silné Tmin pod -20°C... takže zima udeřila tady naplno, teď je... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika