|
Počasí 2024, 17.4.2024 Mrazy tady jsou i nejsou větší. Podle toho jestli bude v noci vyjasnění a bezvětří. Bohužel to není 50/50 jestli bude nebo nebude, ale už mi to připadá že během každé chladné epizody tento stav nastane přesně v noci, přesněji přetočení a utišení... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2024, 17.4.2024  Projistotu jsem byl kouknout na meruňky jestli tam ještě jsou, a jo rostou a docela se,,nafoukly" až se jim prdélka ukazuje po deštích. Snad teď nezmrznou definitivně... už tak jsou hodně probrané po mrazech nakonci kvetení. MH |
 |
|
 |
Počasí 2024, 17.4.2024 Tak v čem vlastně je ta klimatická změna?
Duben, stejně jak leden za kamna vlezem.
Ve španělsku dozrávají už týden první meruňky. https://www.youtube.com/watch?v=ZSNmuW4y7bg MH |
 |
Meruňky 2024, 16.4.2024 Nebo přiznat že postřiky na mon. úžeh nefungují jak by měly. Je to lokalitou a blbým rokem počasím - tlakem monilie... když se to sejde dohromady tak postřik to komplet nezachrání jen o něco zlepší. Nevím čím stříkají profesionální sadaři, jestli... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2024, 12.4.2024 Ten moniliozový úžeh vyskakuje s velkým zpožděním doteď. Podobně jako kadeřavost broskvoní bobtná s každným dnem. U mě ani v blízkém okolí monilioza na nestříkaných meruňkách letos nezpůsobila velké škody tak do 20%, stříkané stromy Signumem do 10%... celý příspěvek > |
 |
Mravce v kontajneri stromčeka, 9.4.2024 Nasypu do děr, kde vylézají, prášek proti mravencům (Cytrol nebo tak nějak). Nejrychlejší účinek je když se popráší soušasně několik mravenců, zanesou to do hnízda a do večera zmizí. Stromkům to zatím nijak neškodilo. MH |
 |
Springtime, 7.4.2024 Díky za fotky. To máte zvonkovité květy. Mám stromek Springtime z Uh. Ostrohu a ten kvete jinak - jako na fotce Havlise - růžovité květy. Jiné fotky přímo k odrůdě Springtime na google jsem nenašel. Počkám ještě na plody, podle jednoho plodu který... celý příspěvek > |
 |
Springtime, 7.4.2024 Neměl byste fotku květu Springtime?
Některé odrůdy totiž mají květy typicky zvonkovité - Redhaven. Jiné odrůdy mají květy typicky růžovité - Harco, Symfonia. A pak jsou broskve kde typ květu klame - je růžovitý, ale zakřivený do zvonku, teda... celý příspěvek > |
 |
Kirgizskaja zimnaja 🍐, 7.4.2024 To jsem nemyslel nijak špatně pane Mičurine, jen že nemají typický hruškový tvar. Chuť se může v dalších letech zlepšit až stromek vyroste. Ale jestli se jedná o extra dlouho skladovatelnou odrůdu překonávající ty běžné, tak chuťově nemusí být... celý příspěvek > |
 |
Kirgizskaja zimnaja 🍐, 6.4.2024 Pěkné brambory jsou ty hrušky. Vydržely by i bez chlazeného sklepa? MH |
 |
|
 |
Broskyne 2024, 6.4.2024  Shraz, že by přímo nějaká Iránská odrůda? Tu jsem nikde ani neviděl. Narozdíl od Fayette, která sice není dostupná, ale aspoň byla v sortimentu vidět na stránkách prodejců.
Chtěl jsem vyfotit květy na stromku bělomasé Springtime, všechny... celý příspěvek > |
 |
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 6.4.2024 Kontejnerová broskvoň je jistota že poroste a na zimu se dá schovat aby očka nevymrzly - přiočkovance mají někdy slabší mrazuodolnost. Dá se taky přesadit do většího kontejneru, v výsadbě bude pak silnější stromek, v kontejneru se musí ale zalévat... celý příspěvek > |
 |
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 5.4.2024 V tom tvém odkaze ano to jsou květy zvonky. Takže na té fotce Havlise výše to je taky typ květu zvonek, a ne růžovitý? MH
|
 |
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 5.4.2024  Havlis.cz tam má na stránkách fotku Springtime. Když dám do googll vyhledávání obrázků a napíšu: blossom springtime peach... tak všude jsou růžovité květy.
Springtime mám, zatím byl jeden plod, raná bělomasá broskva, ale neuchutnal jsem sežrala... celý příspěvek > |
 |
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 5.4.2024 Bělomasá broskva Springtime má mít miskovité - tedy růžovité květy jako Ohenry. Asi překlep.
Jinak jestli chce někdo zachránit starou broskvoň s minimem práce, tak si kupte broskvoň v kontejneru s nižší korunou třeba Red Haven to je jedno, a v... celý příspěvek > |
 |