Příspěvky uživatele - 195.168

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Asi jsem špatně ostříhal révu, 14.4.2008
...Jak to myslíte? U révy kvetou !loňské! pupeny. Můj problém po stříhání na tažně je ten, že první očka na tažních zůstanou nerozvitá, takže na příští rok bych musel nechat tažeň až ze třetího nebo čtvrtého očka - moc pěkně to pak nevypadá (a... celý příspěvek >
Čím stříkat proti halčivci vlnovníku a svinušce, 17.3.2008
Jo - tak něco podobného se mi taky stalo. Omite mi tak popálil všechny první lístky, ale poupata vyrašila bez problémů a další lístky taky. Letorosty to nepoškodilo. Nutno dodat, že proti roztočům je nutné zakročit při rašení pupenů a je lepší... celý příspěvek >
Asi jsem špatně ostříhal révu, 7.3.2008
Souhlasím, ale letorost ze spodního čípku nechat, i když je jalový - potřebujeme ho na příští rok.
odrudy vinné révy, 7.3.2008
Mám Prim už nějakou dobu a je napadán penerosporou, napadá listy, plody nechává.
réva, 21.2.2008
Tak to je divné, že jste hroznové víno ještě neviděl - každý běžný člověk ho dokonce i pil. (Já jsem pil i z jablek a dokonce i šípkové)
omlazení vinné révy, 21.2.2008
Pokud máte strach, že Vám jedno očko "vykape" a nic z toho nebude, tak můžete nechat 2 očka (já nechávám jedno a nemám s tím problém). - Na sezónu však nechejte pouze 1 výhon, který budete zbavovat všech zálistků.
Pokud paní zakoupila v předminulém roce sazenice a v minulém roce na nich nechala po 6 konárikoch, pak je nepravděpodobné, že by letorosty byly silnější než vložka do kuličkového pera - proto je vhodné sestříhat co se dá a nechat jedno očko na... celý příspěvek >
Osobně se domnívám, že se kolem množení vinné révy řízky dělá až moc velká věda (dokonce se tvoří a vyměňují návody). Já to prostě nastříhám na dvě nebo na tři očka, zapíchám do země a nechám to osudu - potom nevím co s tím, protože mi toho zakoření... celý příspěvek >
Postřiky, 8.2.2008
Na stříhání vína je teď vhodný čas, ale nestříkal bych to ničím - podle mě je to zbytečné. První postřik bych aplikoval při rašení a to proti roztočům - ale pouze v případě, že se jejich přítomnost (kadeřavost či trhání listů) projevila v minulém... celý příspěvek >
Orchideje, 8.1.2008
To je jasné, ale ty výhony jsou stále na mateční rostlině a já nevím, jestli mám čekat, až pustí samy nějaké kořeny, nebo je máme nějak podvlhčovat.
Orchideje, 7.1.2008
Po odstřižení starých květů nám na pozůstalých stopkách v kolínkách vyrostly nové výhony, díky kterým by možná bylo možno rostlinu rozmnožit. Ale jak na to? Je třeba výhony podložit navlhčeným substrátem, nebo máme čekat až to samovolně... celý příspěvek >
Přemnožené vosy - jak na ně, 11.12.2007
Řekl bych, že z lahve prostě jenom zavěšené na drát má vosa šanci se dostat - stěny ji navedou k východu. Možná bude dobré začít s odchytem vos hned na jaře, kdy vylézají samičky z úkrytů, protože jakmile založí hnízda, je to boj s větrnými mlýny.
Jaký druh révy - poraďte, 1.11.2007
Pil jsem víno z červeného Othella, ale žádnou liščí příchuť ani aroma jsem tam necítil, víno vyrobené z Othella má příjemnou vůni čerstvých jahod.
Potřebuje réva zimní slunce?, 11.10.2007
Podlé mého názoru réva nepotřebuje zimní slunce. Podle vyjádření tazatele je réva na dvorku, takže je chráněná před zimními větry (na severní straně stodola). Slínová (jílová) půda s dostatkem živin není vyloženě nevhodná, pouze některé odrůdy mají... celý příspěvek >
Opět roubování, 10.9.2007
S tím roubováním ještě počkejte. Hrozny z prvního plodného roku můžou být úplně jiné než z těch následujících. (Stalo se mi to minulý rok u Viktorie, letos u Iljičevského, Quadravy a Regentu)
Další diskuze:  12345  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika