|
Příspěvky uživatele - 9.142
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kultivátor, který i "ryje", 24.2.2023 Jsem na tom podobně jak s rozlohou pole tak se silami. Proto jsem zvolil to řešení a jak píšu, zelenina je zatím spokojená. Jestli máte lehkou půdu, možná by stačil i stroj bez kol.To, že rotavátor orbu nenahradí víme. Kdyby to někomu nějak moc... celý příspěvek > |  | Kultivátor, který i "ryje", 23.2.2023 Mám Hecht 750, už třetí sezónu, měl jsem Vari sestavu, ale už jsem to nezvládal, bylo to moc těžký, hlavně při přestavbě a rotavátor urvat bylo tak pro Vémolu. Zkušenosti s H. Chtél jsem s koly a udělal jsem dobře, námaha je mnohem menší, i když... celý příspěvek > |  |
|  | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 23.2.2023 Nevím jaký macerát z Aromky používáte, ale já používám jen macerát, který je výtažek z koření a do nálevu se přidává jen v malém mnžství. Jak kyselý ho udělám je na mně. S chutí jsem spokojený. PP. |  | Otvírání skleníku, když mrzne, 21.2.2023 Je to oftopic ale tak snad se to unese. Já ho přendavám každoročně, ze záhonu bych ho musel dobývat dynamitem. Ono i někdy ve sklenítu do jde ztuha. To přesazení mu vúbec nevadí, zakoření si a neuschne. Je to podstatně lepší, než ho dávat do sklepa a... celý příspěvek > |  | Otvírání skleníku, když mrzne, 20.2.2023 Třeba vydloubnout pórek založený od podzima. K původnímu dotazu, toto by měl řešit výrobce, když už je to takto zkonstruované, moc se s tím dělat nedá. Jedině to nějak zabalit do foĺie. |  | A je po meruňkách, 18.2.2023 Nevím, kdy jsem naposledy toužil po pořádné zimě, čím jsem starší, tím víc toužím po Floridě, nebo aspoň Korutanech. Sněhu u nás na běžky bylo jen pár dní, za mě běhají vnuci. Teploměr našel minimum nějakých -16, takže to broskvoně snad přežily ale... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022 I, 18.2.2023 Já ještě zvažuju takovou pavědeckou domněnku. Dříve ty odrůdy byly sice šlechtěné, ale snad jaksi méně než dnes. A to "přešlechtění" se projevuje v nárocích na podmínky klíčení. Prostě ty odrůdy nejsou tak vitální při klíčení. Třeba u hybridů paprik... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022 I, 17.2.2023 To žádná věda nespraví. Osobně mám pocit, zdůrazňuju můj pocit, že výrobci osiv posílají na trh semena tak s 60ti procentní klíčivostí, když se odvážu, tak řeknu 70% ale víc ani chlup, spíš míň. A protože klíčivost s časem klesá poměrně rychle (kopr... celý příspěvek > |  | Příprava skleníku na jaro, 16.2.2023 Nebyl jsem přihlášený, pokračuju. A druhý největší škůdce je vyžínač, když se snažíte ten protivnej trs trávy vybrousit blíž a ještě kousek blíž... pink a je tam díra. |  | Příprava skleníku na jaro, 16.2.2023 Zkušenosti mám. Největší škůdce je u nás vítr, a když se nechá folie přes zimu, dlouho nevydrží. Je potřeba vybrat místo, kde nefouká. |  |
|  | Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 13.2.2023 Běžně se krájely, aby zbylo víc pro pašíka. Je dobré je nechat zaschnout, vytvoří se korková vrstvička. Ten popel možná taky dobrý, ale to jsme nedělali. PP. |  | Vánoční hvězda zvadla, 12.2.2023 Kupte novou, tohle nikdo nezachrání. Substráty v kterých je to prodávané, neudrží vodu a musí se stále hlídat, aby nebyly přemokřené, nebo suché. |  | Příprava skleníku na jaro, 8.2.2023 Hm, já mám ve skleníku 15 cm zamrznuto, asi bych toho moc nepřipravil, nebo se spíš připravil o zdraví. |  | Třešeň květy odolné jarním mrazíkům, 2.2.2023 Mám Napoleonovu snad 30 roků a sklizně jen tak co dva tři roky. Kaštánku asi 10 a z té zatím nebylo nic. Ale jsem v jistém slova smyslu v extrémní poloze, mrazová kotlina jak z učebnice. A ráz počasí posledních roků tomu taky pomáhá. Vše rozkvete a... celý příspěvek > |  | Přežije nebo uhyne?, 30.1.2023 No to je opravdu dotaz typu pane mistr, už jsem to dvakrát uříz a a furt je to krátký. Jak říkávala babička, po oučinku zlá rada. Opravdu nechápu vaše myšlenkové pochody. Je to sice osobní, ale jinak se slušně odpovědět nedá. |  |
 |
|
|
|