Příspěvky uživatele - 208.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčata 2023, 4.4.2023
Protože tam odpovídá více-méně teplotě vzduchu. Zvlášť pokud jsou záhony vyvýšené. Ale ani když nejsou, nehrozí, že by půda měla moc rozdílnou teplotu. Milan HP
Rajčata 2023, 4.4.2023
To, že to dělám jen já, což ale pochybuju, vůbec neznamená, že je to špatně. Používáš opatření na zvýšení teploty půdy, čímž jasně říkáš, že je důležitá. Ono, pokud má sedlák dobrý nos, není nutné tu teplotu přímo měřit, protože ji lze odhadnout... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 4.4.2023
Byl to první článek, na který jsem narazil. Vyhledám další studie. Ale měl jsem za to, že tohle je všeobecně známá věc. Vůbec nechápu váš odpor. Milan HP
Rajčata 2023, 4.4.2023
Například tady. Těch článků a studií je mnohem víc. https://homeguides.sfgate.com/effect-soil-temperature-tomato-growth-45509.html DeepL Ti to přeloží velmi slušně. Milan
Rajčata 2023, 3.4.2023
A ještě: jestliže je půda přes den vyhřátá, noční teplota vzduchu může poklesnout i k nule. Zem vychládá daleko pomaleji. Proto jim to nevadilo. Milan
Rajčata 2023, 3.4.2023
Mám odpovědět nebo nemám? Přečtěte si mou odpověď Vladimírovi. Možná, ale dost o tom pochybuji, pochopíte, že nejde o "lež", ale bezpečnostní rezervu. S jistotou normálního růstu. Vy mluvíte o extrémech, ty jsem také zažil, ale ty nelze brát v... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 3.4.2023
Vladimíre, potvrzuji ze zkušenosti z balkonovníků. Jenže to nebudu předávat dál, protože by mi pak někdo mohl vyčítat blbou radu. Je vždycky lepší to hrát na jistotu. Ono je to s těmi teplotami poněkud složitější. Dvě věci, které nejsou tak úplně... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 3.4.2023
A risknete to takhle poradit jiným? Že jste to nanapsal sám. Milan HP
Rajčata 2023, 2.4.2023
Pravdu mají. Jen bych podotkl, že ta nejdůležitější teplota je teplota půdy či substrátu. Ta by neměla déledoběji klesnout pod těch 7°C. Jestliže je tedy přenášíte z domova do skleníku, je půda přes noc vyhřátá na těch třeba 18°C a teplotu pak ztrácí... celý příspěvek >
Rajská jablíčka 2023, 1.4.2023
Tak dnes další, tentokrát trochu větší, sklizeň. 7 Startek - celková váha 182g. Většina z prvních vijanů. A 4 Bejbina o celkové váze 84g už i z druhých vijanů. Tedy o trochu větší než dvě první várky. Opět je nechám "na polici" poněkud dozrát,... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 31.3.2023
Bingo. A ještě bych dodal: když se mi něco nelíbí nebo když mne irituje autor, případně nezajímá téma, tak to prostě nečtu. Milan
Mráz ve vegetačním období, 31.3.2023
Díky, PP. Já se přiznám přímo: jsou to u mne více-méně teoretické úvahy. Takové hraní si s "co kdyby?". Budoucnost chalupy je značně nejistá, synáček o ní moc nestojí, počítám, že jí prodá, takže o budoucí rodinné generace asi nejde. A osobně si... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 31.3.2023
Evi, já neměl na mysli, že bys je letos použila. Na příští rok. Nebo pro strejčka Příhodu.  Nojo, pokrok se nedá zastavit. Já to spínání sice dělám ručně (z bytu), ale řídím se velice podobným pravidlem. Myslím v balkonovnících. A co se týká... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 30.3.2023
Jak vlastně vysoko jste? Ptám se proto, že jsem prostě meruňky úplně vypustil ze zřetele kvůli nadmořské výšce 570 mnm. A vy mi takhle podkopáváte jistotu. Jsem totiž pro každou srandu. Můj tchán v té výšce pěstoval víno. No, na to už neskočím, ale... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 30.3.2023
Ahoj Evi. Hned je to radostnější, když se ozveš. A ta Tvoje rajčata jsou mistrovské dílo. Tvůj zelený palec se na nich krásně podepsal. Umíš to naprosto nejlíp.A pokud jsi jim přisvětlovala jen minimálně, je to ještě úžasnější. Já jsem se rozhodl... celý příspěvek >
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika