Příspěvky uživatele - 208.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčata 2023, 30.8.2023
Naprosto Tě chápu. Milan
Rajčata 2023, 30.8.2023
Omlouvám se, myslel jsem to přátelsky. Ano, to dilema při příchodu PB vždycky nastane. A pokud má člověk "zálohu" v podobě skupiny odolných, rozhoduje se mnohem snáz. Mně se osvědčilo nejvíc otrhat neodolné do 48 hodin po objevení skvrn na... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 30.8.2023
Rejpáček, že? Ne, o PB jsem nemluvil. Ale o dalších problémech, které se vyskytují i bez ní (jako zatím letos). Ale trochu jsem narážel na svůj, zde kdysi vyjádřený, cíl: uhrát s PB alespoň remízu. Zatím to dopadá mnohem líp, ale já to přece nemůžu... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 29.8.2023
Zajímavé. Můžeš prozradit, jak na to? Asi existuje víc způsobů. Milan
Rajčata 2023, 29.8.2023
Ahoj Waltře. Jestli praskají i ve skleníku, tak jsem trochu zmaten. Tam na ně neprší, tedy přebytek vody nehrozí. Je ten skleník maximálně otevřený? Pokud ano, tak se ten pokles teplot může naplno projevit. Jojo, kdyby byla ta "suchá hniloba"... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 29.8.2023
Já si taky nikdy předtím problémy se suchou hnilobou moc nepřipouštěl. Spíš se mi objevovala na balkónech, tam je za slunečného dne i 40°C. V prvním roce hodně. Dokonce i na Startech a cherry. No a květináče se přehřejou o moc snáz než půda na... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 29.8.2023
Na mé zahradě panuje na rajčatech Sodoma a Gomora. A to u nás ani nebyla žádná bouřka či kroupy, jen vytrvale prší. Proto jsem taky tady dole u počítače. K epidemii suché hniloby, jakou jsem ještě nezažil, kdy veškeré odrůdy bifteků jí trpí sice... celý příspěvek >
Choroba rajčat, 8.8.2023
Deficit vápníku, suchá hniloba. Letos velmi rozšířená. Ale ten hlavní důvod není možná v nedostatku vápníku v půdě (dobrý kompost by ho měl mít dostatek), ale vysoké teploty půdy, které zabraňují kořenovému systému vápník dostatečně přijímat (pokud... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 8.8.2023
Primabella je to a oceníš ji i teď za chladu a mokra, protože praská jen naprosto minimálně. Mám tam další z té rodiny: Rondobellu. Poněkud větší červené rajče. Semínka snad budou. A Bobby nabízí ještě další odolná OP. Milan
Rajčata 2023, 7.8.2023
Také jsem to nechtěl, tedy vzdát se oblíbených neodolných odrůd. Tak jsem si zahrál na chytrou horákyni: půl sazenic oblíbených, půl odolných. To bylo v roce 2020. Plíseň přišla. Ale ta jistota, že mám půlku odolných (měl jsem přes 50 keřů) a že tedy... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 7.8.2023
Parde, nedělej si ze mně srandu. Milan
Rajčata 2023, 6.8.2023
Ten Ridomil použijte ale co nejdřív. Je obojetný, tedy i systémový. Čili je spíš užitečný preventivně. Co jsem se tak dozvěděl, je možná o malinko míň "tvrdý" než klasické kontaktní postřiky. A myslím, že máte pravdu: to, co kupujeme je vždycky velká... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 6.8.2023
PePé, u mne zatím jen Septoria, ale v těch horkých dnech se rozbujela mnohem víc než jiné roky. Podobně jako suchá hniloba u bifteků. PB očekávám co nevidět, ale díky odolným odrůdám - letos mám tam nahoře jen ty - celkem v poklidu. Počasí ale PB... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 6.8.2023
Naprosto chápu Vaše pocity. Není nic horšího pro pěstitele či zahrádkáře, než když sleduje zánik svých svěřenců. Upřímnou soustrast. Kdysi jsem to také prožíval. Stříška nepomohla, protože při silném náporu plísně stačí i jen ranní či večerní rosa.... celý příspěvek >
Rajčata 2023, 5.8.2023
Ano, jsem tak líný používat postřiky, že se raději smířím s nějakými ztrátami. Nakonec při těch počtech sazenic, které pěstuju, jedna rostlina sem či tam je zanedbatelná. Ale loni jsem zažil něco podobného: jedna PB neodolná Ailsa Craig... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika