|
Články na Zahradě.cz- Naši autoři, 2.1.2024 Dnes redakce Zahrada.cz zveřejnila můj článek "Španělská rajčata v ČR 3". Jde o rajčata tmavší barvy Negro, Moruno a Morado většinou velká masitá.
Vladimír |
 |
Špičaté zelí, 2.1.2024 Předzvěst jsem dřív pěstoval. Je opravdu rozdíl ve velikosti tak velký?
Vladimír |
 |
|
 |
Špičaté zelí, 31.12.2023 Patřím ke starší generaci a šetřil jsem celý život. Peněz nikdy nebylo dost. A to mně zůstalo. Domů dostáváme letáky velkých obchodů, vždycky si to přečtu a když mně připadne něco výhodné tak do toho obchodu vyrazím. Ve vzdálenosti do 10 minut mám... celý příspěvek > |
 |
Špičaté zelí, 30.12.2023 Na semenech nikdy nešetřím. Kupuji to co chci. Jinak tři zastávky od bytu mám dva velké obchody se semeny, kde mají skoro celý sortiment SEMA Moravoseedu. UNI Hoby a Čtyřlístek. Rád tam chodím a dívám se co mají i když třeba nic... celý příspěvek > |
 |
Špičaté zelí, 30.12.2023 Já jsem dnes probíral nabídku SEMO a Moravoseed. Chci udělat nějký výsev košťálovin a salátu v první polovině února. Výsadba v polovině března do tunelu přeneseného z ozimých cibulí.Zatím se mně zdá nejlepší kapusta Raketa (pro ryclení ve... celý příspěvek > |
 |
Špičaté zelí, 30.12.2023 Semena už asi máš nakoupené. Prozraď prosím jaké rané odrůdy od salátu a košťálovin máš. Já chci také zkusit předpěstovat tento sortiment doma za oknem, ale zatím váhám, které odrůdy nakoupit. Jinak já začnu až někdy začátkem nebo v polovině února.... celý příspěvek > |
 |
Špičaté zelí, 30.12.2023 Miloši, není to moc brzy?
Vladimír |
 |
Novoroční přání 2024, 24.12.2023 Pohodové prožití vánočních svátků a do nového roku 2024 všem přeji hlavně zdraví, štěstí, splněná přání a plnou parou vpřed.
Vladimír |
 |
Rajčata 2024, 23.12.2023  Pro svůj archiv a možné budoucí použití jsem udělal pár fotek partenokarpických rajčat.
Vladimír |
 |
Rajčata 2024, 23.12.2023 S nějakými úpravami té krabice nepočítám. Pokud jde o teplotu tak ta tam stoupne maximálně na 22 °C, což při těch 10 kLx je podle mne přiměřené. Budou tam asi jen čtyři hodiny a jinak budou na parapetu, kde je okolo 17 - 18 °C (osvětlení několika... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 23.12.2023 Opravdu jsem nadšený z těch sazenic rajčat, které dávám každý den na čtyři hodiny do boxu. Když to spočítám, tak je to jedna kWH za deset dnů. Napadlo mě, že bych mohl toho boxu využít i pro pěstování sazenic raného salátu a raných košťálovin. Za... celý příspěvek > |
 |