|
Příspěvky uživatele - 213.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskve 2023, 13.7.2023  Francoise. |  | Broskve 2023, 13.7.2023  Poslední plod Francoise, ten je trochu menší, ale asi nejsladší 16%Brix. Dužina pevnější máslovější bez vláken, velmi dobrý s osvěžující kyselinkou. Pecka byla prasklá jen u prvního plodu, další už byly neporušené. MH |  |
|  | Broskve 2023, 13.7.2023 Pane Walter pěkné broskve, na ranou odrůdu to je úspěch. MH |  | Meruňky 2023, 13.7.2023  Vanillacot 23Brix a Orangered 18,5Brix MH |  | Meruňky 2023, 13.7.2023  Dneska po další bouřce s lijákem a vichrem spadl i druhý plod Vanillacot, dužina je bělejší než u prvního plodu, přesto správně má být úplně bílá jako bělomasé broskve, je to možná letos tím, že celá přiroubovaná větev krmila jen 2 Vanilky a dost... celý příspěvek > |  | Meruňky 2023, 13.7.2023 Pěkné fotky
Ty některé ukrajinky jsou možná převlečené Maďarky, dejte kdyžtak vědět jak chutnaly - Monastyrsky, Vinoslivij ve srovnání chuti Maďarské jestli nejsou podobné, proto možná i zmrzají a padají. MH
|  | Meruňky 2023, 11.7.2023 Příspěvky s fotkami se stále nezobrazují v panelu příšpěvků.
Tak jen dodám, že jediný plod Orangeredu začíná měknout, mravenci už ho vyhryzávají, ještě počkám co snese do změknutí. MH |  | Meruňky 2023, 11.7.2023  Vanillacot. MH |  | Meruňky 2023, 11.7.2023  Po včerejších bouřkách spadnul jeden plod ze dvou na haluzi Vanillacot. Hned se do něj pustila havěť tak je ohryzaný. Bělomasá velmi šťavnatá, velmi sladká 23Brix! úplně zalepené prsty. Chuťově výborná, meruňkovitost jako Leskora tam není vůbec,... celý příspěvek > |  | Spring Crest, 10.7.2023 A zásadní otázka, jdou včely na zralé Springcresty? Mi lítají na Sunhaveny, ale ty zrají později. Na těch pár plodů Francoise co tu mám si žádná včela nevšímá, ale mravenci a jiná havěť je už vyžírá, voní nádherně sladce vanilkově.
Springcresty... celý příspěvek > |  |
|  | Spring Crest, 10.7.2023 Druhý mrak bude zcela jistě na houby. Ať je dílo dokonáno.
Jsem pozoroval včely - vyžírají broskve které jsou plně zralé na chuťovém vrcholu nebo těsně max. 24hodin za vrcholem, tedy už na sestupné tendenci v chuti. Proto včely jsou při sklizni... celý příspěvek > |  | Broskve 2023, 6.7.2023 Zkusil jsem další větší plod broskve Francoise, už měknul, mravenci vykousaly díru takže jim chutnal. A fakt že jo, tentokrát lépe odbouraná kyselina, a lepší cukernatost 12% Brix, chuť vyvážená a broskvová, velmi šťavnatá osvěžující, na ranou... celý příspěvek > |  | Broskve 2023, 5.7.2023 Jak chutnají ty springcresty, poměr cukry kyseliny? vypadají taky šťavnatě.
Možná ten Francoise nebude na mrazy tak citlivý, tabulková doba kvetení je stejná jako Springcrest. Takže Springcrest taky kvete týden před Havenama?
Já myslel že... celý příspěvek > |  | Temano, 5.7.2023 Jak poznáte ten nový opravdu zdravý materiál? Posledních 5 koupených stromků (Spomyšl) mělo hned po vyrašení listů šarku. Oni už to neřeší, protože šarka je všude, maximálně zlikvidují ty s flekatými listy kvůli kontroly, ale to je jen na oko. Spíš... celý příspěvek > |  | Temano, 4.7.2023 Chtělo by to fotky, ale spíš než mozaika to bude beztak šarka. Posílají stromky se šarkou, dobře hnojené ve školce jsou třeba bezpříznakové, zasadíte hned první listy na jaře fleky... švestky, broskvoně... u broskvoní často šarka klidně další... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|