|
Papriky 2025, 11.1.2025  Miloši, já Ti to cukání ještě polechtám fotkou nazvanou Večerní motlitba - všechno to jsou kapie dnes těsně před zhasnutím. Ale pokud nechceš svítit, fakt bude lepší ještě vydržet. Ale já těm miminkám svítím i u normální výsadby na zahradu, protože... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 7.1.2025 Tady u nás bych minulý rok taxoval na středně silnou nákazu. Neodolný vzorek bez postřiku šel k Pánu. Předminulý byla nákaza i tady jen velmi mírná. To jsem ale neodolný vzorek vůbec nedal. A v roce 2022 byl neodolný vzorek bez postřiku naprosto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2025, 6.1.2025 Crimson Crush je vícekomorové rajče, u mne dosahoval kolem 150 - 200 g na plod. V roce 2022, mém nejlepším roce chuťově, dosahoval na 8. Ovšem v deštivých či chladnějších letech tak kolem 6. Je to podobné jako se Stupickým raným. Vychází chutnější,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 5.1.2025 Díky za doporučení. Pedro ale není odolné plísni bramborové, takže ho můžu pěstovat jen doma a na balkóně.
Já na oplátku doporučím pěstování PhR, tedy plísni bramborové odolných, odrůd venku. Skleník je skleník, má své výhody, ale podle mého jsou... celý příspěvek > |
 |
Přání pro Vánoce 2024 a Nový rok 2025, 5.1.2025 Ač sám nestříkač (z lenosti, ne z principu), souhlasím s vámi, že rozumně používaná chemie zdaleka není to, za co ji lidé mají. Myslím ve vlivu na zdraví. Ostatně jsme chodící chemická úložiště tak jako tak.
Milan HP |
 |
Rajčata 2025, 5.1.2025 Jak jsou stará ta semínka? Co si pamatuju, tak to není víc jak 4 roky, i když čas letí. To půjde. Byla loni u vás plíseň?
Crimson Cocktail, jak ho teď přejmenovali, je větší než Rubinka (tu jsem ale neměl). Má tendenci v září v mokru houfně... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 5.1.2025  Tady jsou 3 z mých 4 Startek za oknem.
Milan HP |
 |
Rajčata 2025, 5.1.2025 Start nevyřadím do konce zahrádkářské kariéry. Zase bude součástí mého PB neodolného vzorku. Ovšem loni to dopadlo špatně, takže mi zbyly jen Starty z domova, později na balkóně. Je to jedno z nejchutnějších rajčat, co znám. Momentálně si vedou dobře... celý příspěvek > |
 |
Špičaté zelí, 4.1.2025 A my tady pějeme litanie, jak jsou srnčí přemnožené.
Srna nebo koza, je to k vzteku.
Milan |
 |
Rajčata 2025, 4.1.2025 To, co tady ukazuju, je výstřelek nudícího se zahrádkáře (tedy v zimě) a Vladimír je pěstuje v pařeništích už léta.
Výsev na výsadbu do zahrad přijde také později. Osobně vysévám nadvakrát: konec února pro zahradu v kopcích a kolem MDŽ pro nížiny... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2025, 4.1.2025 Tomato Berry už neuvidíš, protože je přejmenovali na Garden Berry. Hned jsem koukal, jestli mi z minula nezbyly, ale bohužel. Ale až půjdu do Bauhausu nebo jinam zase nakupovat, mrknu se.
Milan |
 |
Špičaté zelí, 3.1.2025 Totéž u nás. Prasat už ani tolik nevidět, ale srnčí je těžce přemnožené. Tady sníh taky není, to byl příběh z historie.
Milan |
 |
Špičaté zelí, 3.1.2025 Tebe ty pohromy nějak pronásledují. Taky se mi to kdysi stalo. Poslal jsem synka pro růžičkovou kapustu. Vrátil se a "Jakou růžičkovou kapustu?". Sežraly všechno nad sněhem. Tak hned opravy plotů a na živý plot pro jistotu ještě lesnické pletivo.... celý příspěvek > |
 |
Špičaté zelí, 2.1.2025 Já měl Pourovo pozdní. Ovšem bylo to v době mých zelných začátků. Koupil jsem, co bylo, protože jsem byl ignorant. A asi jsem ho ani správně nepoužíval. Je tomu už slušných pár let.
Milan HP |
 |
Nejchutnější rajčata, 2.1.2025 Není problém. Ozvu se na mailu.
Milan HP
|
 |