|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2024, 6.12.2023 Peroxid jsem zkoušel, ale ne postřik, jen aplikaci na postižená místa (3% roztok). Byl ale rok opravdu vysokého infekčního tlaku, takže jsem si nepomohl. Plody na neodolných byly většinou nakažené. To bylo v roce 2020.
Nejúspěšnější zásah jsem... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 6.12.2023 Waltře, máš objímku zvenčí? Ptám se proto, že až vyrostou, budou nejspíš potřebovat silnější zdroj. A pak by to mohlo příliš hřát. LEDky ale hřejí nejvíc do patice. Výhoda té fólie je, že na ně dopadá světlo ze všech stran. Jaká je uvnitř... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2024, 6.12.2023 Ústí n. L. Chalupa a zahrada jsou v kopcích nad námi. Asi 15 km.
Milan HP |  | Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 6.12.2023 "Ovlivňuje polymeraci sacharidů" V tom je ten klíč. A zdá se mi, že to odporuje tomu, že snižuje rozvařivost a močnatost. Žádné barevné změny se neprojevily a ani jiné "poruchy".
Příští rok si vypěstuji brambory stejnou metodou. Dám vědět.
A... celý příspěvek > |  | Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 5.12.2023 "Zlepšuje" záleží na subjektivním hodnocení. Pokud máte raději škrobovatější, pak ano. Pokud ne, tak to neplatí. A jak vy víte, jak jsem hnojil?
Nechte to už na pokoji. Já věřím jen výsledkům ve svých podmínkách. Vaše útoky se mnou... celý příspěvek > |  | Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 5.12.2023 Ověřil a budu ověřovat dál. Vaše "srovnávací pěstování" si nechte pro svou zahrádku. A jen tak mimochodem: vy jste ho prováděl? Že jste si tak jistý.
Dělejte, co umíte. Totéž budu dělat já. A také o tom referovat. Stavte se třeba na hlavu,... celý příspěvek > |  | Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 5.12.2023 To je běžné. Přináší to větší výnosy, a ty jsou pro velkopěstitele to nejdůležitější. A pro většinu malopěstitelů také. Však to nikdo nepopírá. Stále hovořím o textuře a obsahu škrobu, tedy o chuti. A pro mne je ta důležitější než výnos. Je to tak... celý příspěvek > |  | Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 5.12.2023 A proč vám to vadí? Pokud si něco přečtete o draslíku a bramborách, zjistíte, že to není moje umanutost, ale vaše ignorance. Maucta.
Milan HP
|  | Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 5.12.2023 Draslík, ačkoliv to tady budou někteří popírat, podporuje tvorbu škrobu v hlízách. Tedy vyrostou větší, ale moučnatější. U běžných odrůd je to spíš klad, ale když chcete, jako já, opravdu lojovatá A a menší výnos vám nevadí, jako mně, je lepší ho... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 5.12.2023 Já mám zryté dva: jeden omylem, tam jsem původně chtěl dát česnek, ale změnil jsem plán a pak ten skutečný česnekový. Na tu oblevu jsem se díval na Němcích, ale podle předpovědi tam nahoře nehrozí ani roztátí sněhu. No nic, však já na nějaké řešení... celý příspěvek > |  |
|  | Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 4.12.2023 Přidám také svou trošku do mlýna. Nejsem žádný zkušený pěstitel brambor a kvůli plísní bramborové pěstuji jen velmi rané odrůdy. Měl jsem postupně Rosaru, Colette, Anuschku a Gloriettu. První 3 A-B (či obráceně) a jen ta poslední byla uváděna jako... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 4.12.2023 Díky za pochvalu. Tou "džunglí" jsem chtěl říct, že už jsou přehuštěné. Zítra se pustím do reorganizace. Dneska už na to nemám sílu. A Ty pod tím světlem budeš mít taky krasavce. Z té Tvé fotky to jasně vyčuhuje.
Mám dojem, že budou chtít pomalu... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 4.12.2023 Dobrá práce. Vypadají krásně silné a o to jde. A silné jsou proto, že, majíce funkční pravé lístky a světlo, mají dost energie rozvíjet kořínky. Čím jsem starší, tím víc věřím principu, že úspěch rostlin se odvíjí od dostatečného kořenového systému.... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 4.12.2023  Jasně, čím vyšší intenzita osvětlení, tím líp. A to jsi ještě nekoukal na kořínky, tam by ten rozdíl byl vidět ještě líp. Předpokládám, že tu intenzitu jsi zvýšil jednoduše tím, žes snížil vzdálenost mezi rostlinami a zdrojem. Já ji od začátku... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 4.12.2023  Co máte na mysli, když říkáte "svítit rostlinám stále"? Napodobuji světelně březnové podmínky. 12 hodin světla, 12 tmy, někdy "den" prodloužím o hoďku. To když zapomenu zhasnout. Funguje to viz fotka z 1.12. (přesně 30 dní od namočení semínek). To... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|