|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Počasí, 20.12.2023  Kouknul jsem na svůj výsev celeru. Až 24.2. Na okně v cca 13°C. Žádné umělé přisvětlení, žádný trik. Jen jsem ho přihnojil NPK už v sadbovníku kvůli fosforu. A pak dostával fermentovaný slepičinec v zálivce tak asi po 10 dnech. A vyšlo to až... celý příspěvek > |  | Počasí, 20.12.2023 Meluzína bude, tedy podle předpovědi. A slibuju, že Slunovrat oslavím po vzoru starých Slovanů.
Jinak s těmi stromy tady v Ústí nemůžu moc sloužit. Ta moje zahrada je podstatně (o 400 mnm) výš v kopcích. Co vím, nikdo tam nepěstuje ani meruňky,... celý příspěvek > |  |
|  | Počasí, 20.12.2023 Od té doby, co jsem to napsal, je tady všechno úplně jinak. Polární vír už zase asi drží fazónu a my dostáváme teplejší vzduch od západu a jihozápadu. A El Ňiňo je prý teplý vzduch nad oceány (letos prý o 2°C teplejší), který prý může, ale nemusí,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 18.12.2023 Miloši, také jsem, hlavně ze začátku, když jsem svítil červenomodrými růstovými LEDkami, čekal brzkou návštěvu policie. Nestalo se tak. Pak, když jsem přešel na čistě denní bílou, jsem se doslechl, že lidé naproti (vzdálenost tak 100 m) si někde... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 18.12.2023 No, zajíc v pytli a za ranec peněz. Nějak tak kolem tisíce za litr. Ale dělá se prý jen 0,5% roztok na postřik. Takže jestli správně počítám, litr by měl vystačit na 200 litrů postřiku. A jen tak na okraj: zkoušel to tam na tom slovenském fóru... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 18.12.2023 Pokud jste dusíkaté vápno dával loni, myslím, že můžete letos bez obav vynechat. Ono proti patogenům a škůdcům stejně není všemocné.
Milan HP |  | Pěstování ozimé zeleniny, 18.12.2023 No, když je víc pod nulou tak určitě nerostou. Ale u Miloše v tom skleníku může mít půda 4,5°C, a to prý květáku stačí na velmi pomalý, ale přeci jen růst. Jeden či dva slunečné dny by mohly stačit. A když potom není venku 10 pod nulou, mohlo by to... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 18.12.2023 Já to tam nechávám pravidelně. Je to lepší "uskladněné" než v tom mém sklepě, kde sice nemrzne, ale je tam 99% vlhkost. Mne jen udivilo, že ani nať nebyla zmrzlá. Na celer a mrkev hodím hlínu, pórek a růžičková kapusta jsou na mráz připravené, ale i... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 17.12.2023 Těm klukům Aztéckým nic nechybí.
Milan |  | Pěstování ozimé zeleniny, 17.12.2023 Jasně. To ale nemění nic na jeho toleranci nižších teplot. Omlouvám se za "překlep".
Milan HP |  |
|  | Pěstování ozimé zeleniny, 17.12.2023 Waltře, byl jsem nedávno na chalupě, celer i mrkev mám venku, o košťálovinách ani nemluvě. Nať nebyla zmrzlá. Pravda, sníh napadl ještě před příchodem silných mrazů, ale i tak je to zvláštní. Možná to jen znamená, že ty mrazy nebyly až tak silné, a... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 17.12.2023 To jen podporuje to, že v tom skleníku dlouhodobě nemrzne.
Milan HP |  | Pěstování ozimé zeleniny, 17.12.2023 Paráda. To ale nejspíš znamená, že teplotní poměry ve skleníku tomu květáku stačí na odstartování růžice. Je to podzimní květák, takže určitě není tak náročný na teploty. A v poslední době bylo i venku stále nad nulou. Ta důležitá teplota je teplota... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 16.12.2023  V téhle krabici svítíš tou 23Wtovkou? To se musí mít fakt dobře. Teď už chápu těch 10 000 lm.
S klíčením M. Rosy a M. Karlika jsem měl taky problém: ze 3 semínek od každého vyšlo jen jedno (což mi ale stačí). A to byla moje semínka a docela... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 16.12.2023 Není zač. |  |
 |
|
|
|