 |
Nože do vertikutátoru Wolf Garten, 13.4.2022 Pod obrazkem který jste vložil je cena 113kč. Za 1 kus. Nebo se pletu.? 6000m2 které uvádíte asi bude chyba v obsluze.Kdysi jsem koupil sadu i s pruzinkama. Nikdy mě nenapadlo, ze bych noze vyráběl nové. Napadlo mě ale ze bych je navařil.Nebo... celý příspěvek > |
 |
Ohřátí fóliovníku koňským hnojem, 1.4.2022 Takže si místo foliaku udělejte pařník a do zmrzlých uchovavejte sazenice tam.Děláme to několik desetiletí.Na noc zakryvame rohoží z EPS. |
 |
|
 |
Kolik koupit sadbových brambor?, 15.3.2022 Je přece normální čekat, ze mi to nemusí s tou sadbou vyjít. Loni jsem koupil 75 kg za 16 Kč / kg a byly brambory trochu větší.Musel jsem dokoupit 15 kg. Byly za 30 Kč / kg. To jsem naříkal. Letos jsem koupil za 16.30kc už 100kg. Antonína,... celý příspěvek > |
 |
Plnicka klobas, 26.12.2021 Tak možnosti je několik. Důvodů taky. Hledal jsem v gogle, proč nedávat zbytek do díla, ale nic jsem nenašel. Šlachy omotané kolem nože, není zbytek mezi deskou a nožem. Do klobas nebudu dávat rozemlety rohlík, to si mužů dovolit do té sekané. Čistím... celý příspěvek > |
 |
Klobásy opět nakyslé, 5.12.2021 Problém zdvihnout teplotu a nemít přímý oheň, jenom dým. Zas takové fejknus.
Nepotrebuji dým, ze kolem udirny není vidět. Stačí přece, aby sem musel hodně zaostrit, abych nějaký dým vůbec viděl. Zvednout teplotu pak stačí přidat polinko, nebo... celý příspěvek > |
 |
Klobásy opět nakyslé, 1.12.2021 Nestvrdne ale dosáhne se hranice teploty 72 st. uvnitř výrobku a vy mate klid v duši, když to někomu dáte ochutnat. U klobas které se udí studenými kouřem zas musí nastartovat jiný proces. |
 |
Klobásy opět nakyslé, 1.12.2021 Ještě bych doplnil, ze bych se nebál topit i někdy na 75 st.Alespoň 1 hodinu. |
 |
Klobásy opět nakyslé, 27.11.2021 Klobasy jsem měl kyselé asi 2x za 40 let. Jednou se mi takzvané poch ca ly. Vypadaly jako když se spálíte a mate puchýř.To se prý stává, když mate tupý mlýnek a spálíte v mase bilkovinu. Ta se vaří kolem 20st.
Zpet k vašim klobasam a udirne.... celý příspěvek > |
 |
Česnek sezóna 2021/2022, 3.11.2021 Sazime 800 strouzku, důrazně se snažíme dodržet ten nejpozdnější termín protože nám to nedělá žádnou potíž. Prvně vyzkoušime GLIOREX.
|
 |
Česnek sezóna 2021/2022, 23.10.2021 KUKY píše ze cesnek vyleze skoro vždy. No to přeci není pravda. Nebojte se, nebudu vás poučovat. Jako několik desetiletí vykonávající pomocné práce a taky ty instalaterske a jiné vím, že když cesnek sazíme co nejpozději to jde, tak až na některé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2021, 14.10.2021 Pokud je mancozeb ten sajrajt po kterém je po aplikaci lidem zle, tak by asi moc zas tak špatně nebylo.Za celou sezonu jsem postrikal rajčata jednou ridomilem.Protože jsem pokorný, měl jsem asi štěstí.Nebo snad, ze naše rajcata vypadají jak... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2021, 19.9.2021 Letos mi začaly lepkavé sklenice vadit tak jsem to zkusil po vyjmutí z myčky namazat stolním olejem.Po několika minutách působení to dodělám drátěnkou.Syntetické redidlo je možná silnější ale mě strašně smrdí. |
 |
Co dát pod rám skleníku, aby nezrezivěl?, 10.9.2021 Jak to máme my. Tak tím že mám skleník, nikoli polykarbonát, tak jsem na patky sahající do nezamrzne hloubky položil rám z U profilu. Síla stěny 5 mm. Natřený barvou. Koroze? 1mm za 10 let.Další pozinkovany rám od výrobce a vlastně pozinkovaný... celý příspěvek > |
 |
Nezralá rajčata - vaření?, 6.9.2021 No sláva. Samozřejmě jsem to opsal z internetu. Jaký doktor. Je to jako s se sadlem, máslem, vajickama atd. Kolik si toho každý naloží, je jen jeho věc.Že se to každou dekádu mění je možné. Stále platí všeho s mírou.Myslím i toho postriku na plíseň.... celý příspěvek > |
 |
Nezralá rajčata - vaření?, 4.9.2021 Nikdy to však s konzumací rajčat nepřehánějte, mohlo by to na vás mít neblahé účinky. Nadměrná konzumace rajčat negativně ovlivňuje funkci ledvin. Oxalát, který obsahují, totiž tvoří ledvinové kameny. Pokud dlouhodobě jíte moc rajčat, připravte se... celý příspěvek > |
 |