|
Příspěvky uživatele - 168.103
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Roubování na pařízek, 4.5.2023  očko se ujalo a už raší. Walter |  | Mráz ve vegetačním období, 4.5.2023 jestli dnešní a zítřejší ráno jsou poslední letošní jarní mrazová epizoda, tak už začnu uvažovat, že vysadím rajčata na venkovní záhon. Walter |  |
|  | Broskve 2023, 3.5.2023 je pro mě velké překvapení, že po mrazech 5.a 6.dubna nakonec přeci jen nějaká úroda bude. Samozřejmě ale byla zničena naprostá většina květů. Jen ten přeživší zbytek se v té dubnové zimě nijak neprojevoval, násada se vůbec nezvětšovala. Až teprve... celý příspěvek > |  | Kolik stupňů "pod nulou" vydrží květy?, 3.5.2023 no, je to tak, v květu vydrží meruňka do -1°, plůdky pak jen do -0,5°. No, já jsem tedy vašemu elánu dost skeptický, jak si představujete tu úrodu, abyste pro ní nemusel lézt moc vysoko. Já mám dvacetiletou meruňku a za tu dobu na ní byla jen třikrát... celý příspěvek > |  | Kolik stupňů "pod nulou" vydrží květy?, 3.5.2023 je to tak, každý má jiné podmínky. Nicméně porovnávat ořešák a meruňku dost dobře nejde, i když obolí zmrzne při -1°. Jen opíšu kousek z literatury(Richter, Kalášek):...meruňka se utvářela v oblastech s kontinentálním klimatem, kde je tuhá, ale... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 2.5.2023  týden stará fotka větší části sadby mých rajčat a paprik. Nespěchal jsem a teď jsou tak akorát.Walter |  | Jak vám letos kvetou jabloně?, 2.5.2023  na nejvyhřátější zahradě mám 4 Opály a ty kvetou ostošest. Taky i malý stromek Mac Intosh každý rok plodící, který jsem rouboval v 1999. Walter |  | Mráz ve vegetačním období, 25.4.2023 že nebude letos úroda z Springcrestu, to bych oželel, ale letos poprvé za 25 let mi pomrzly i květy Redhavenu, Cresthavenu a Earligla. Walter |  | Likvidace nechtěných 70ti letých jedlí lidským škůdcem, 24.4.2023 toto je sousedský spor a ten my tady nevyřešíme. Už jen ten nadpis. Předpokládám, že oním lidským škůdcem nazýváte míníte souseda. Jedle vám může usychat z xy různých důvodů a nic na tom nezmění, že ta druhá vedle je zdravá. Už před 30 lety, to bylo... celý příspěvek > |  | Tresen s podnozi Ptacice/colt, 19.4.2023 jaképak obviňování? Kam na ty výrazy chodíte? |  |
|  | Tresen s podnozi Ptacice/colt, 19.4.2023  když vidím vaší zahrádku a maliny a záhony pod třešní, chápu, že pod velkým stromem to všechno pomalu přestane růst. Pak může být alternativou málo vzrůstná podnož Gisela. Tuhle třešeň jsem kupoval na jaře 2018 v Holovousích a zpočátku jsem jí také... celý příspěvek > |  | Tresen s podnozi Ptacice/colt, 19.4.2023 tak do dřeva jde zatím dost, ale to se upraví s věkem stromku, jak už jsem psal včera, není nyní ještě vůbec jisté, že stromek bude mít v dospělosti 10m korunu, klidně může skončit na 5 metrech, jako ten vedlejší. Dělejte to, jak radí pan PP. Walter |  | Tresen s podnozi Ptacice/colt, 18.4.2023 takže pán, co přišel a viděl, se zeptal správně. No, dejte sem zítra tu fotku, když to přežil ten stromek, tak my také. |  | Tresen s podnozi Ptacice/colt, 18.4.2023 tady bych chtěl uvést k mému příspěvku z 16:30, že jsem reagoval domnívajíc se, že už jde o dospělý strom. Nikoli o stromek zakoupený a vysazený před 6 lety. V podstatě mi není jasné, co paní chce. Plodí? Ano. Má kvalitní plody? Ano. Tak kde je... celý příspěvek > |  | Tresen s podnozi Ptacice/colt, 18.4.2023 tak nepůjde jen o snížení vršku stromu, to by se pak jen víc rozjel do šířky. Ale taky bych volil raději tuto možnost, než celý strom porazit a sázet nový. Ale to se musíte rozhodnout sama. No a samozřejmě jsou i stromy menší, třeba na podnoži... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|