|
Příspěvky uživatele - 168.103
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskvoň z pecky, 17.5.2023 dost dobře nechápu, jak může jakákoli broskvoň pěstovaná v nadmořské výšce 268m do několika let uhynout. Pokud je to pravda, není uhynutí způsobeno povětrnostními vlivy, ale příčinou je něco jiného. Můžete prosím popsat, jakou půdu u vás máte,... celý příspěvek > |  | Psaní článků pro Zahrada.cz, 16.5.2023 pane Vladimíre, ohledně úrovně přispěvatele nemohu s vámi souhlasit. Právě odborník může přijít s něčím novým, třeba na úrovni šlechtění a nových odrůd, alespoň má odborný přehled. A radit fundovaně na blogu by měl rovněž odborník s praxí. Aby se... celý příspěvek > |  |
|  | Broskve 2023, 16.5.2023 u mě teď řeším, zda kadeřavé listy otrhat nebo nechat, až je strom shodí sám. Otrhal jsem valnou většinu před 10 dny a mám dojem, že napadených listů výrazně přibylo. Ještě nikdy jsem neměl tak silné napadení. Ovšem násada plůdků je nakonec slušná a... celý příspěvek > |  | Psaní článků pro Zahrada.cz, 15.5.2023 je to novinka. Ale dalo se předpokládat že budou následovat nějaké změny, když v lednu došlo ke změně majitele. Walter |  | Ruční postřikovač, 9.5.2023 dobrá vychytávka je, že tryska není napevno, ale lze jí otáčet nahoru nebo dolů, takže lze dobře postříkat např. spodní listy rostlin. Walter |  | Pilatka svestkova, 9.5.2023 nikdy jsem nedávaL 2 dávky. Někdy strom kvete týden, jindy třeba 3, když je zima. Tak snad poznáte, kdy je slivoň v plném květu a kdy už jsou skoro všechny okvětní plátky opadané. Není třeba se bát, když třeba třetina pilatek přežije a část plůdků... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období, 8.5.2023 V Liberci dnes v 5 ráno v přízemní vrstvě (20cm nad zemí) -6°. Jih Čech byl v důsledku oblačnosti ušetřený, ale zítra ráno to bude jinak. Walter |  | Mráz ve vegetačním období, 8.5.2023 jestli se to oteplování planety u nás bude projevovat tak, že stromy pokvetou každý rok o měsíc dřív, aby je pak o zmrzlících spálil mráz, tak se máme na co těšit. Dal jsem na radu zkušených a rajčata ven ještě nevysadil, i papriky dám do skleníku až... celý příspěvek > |  | Jak vám letos kvetou jabloně?, 4.5.2023  květy jabloní. Walter |  | Jak vám letos kvetou jabloně?, 4.5.2023  Otava s na terminál přiroubovanou Ghivou. Na dalším snímku metr vysoký Starkrimsom naroubovaný před 13 lety. Walter |  |
|  | Jak vám letos kvetou jabloně?, 4.5.2023  3x Opál roubovaný v 2019 na M9. Walter |  | Jak vám letos kvetou jabloně?, 4.5.2023  štíhlá vřetena, od nejbližšího Opál, Blaník,Rubín, Rubín,Rubín, Blaník. W. |  | Je možné ještě přesadit jostu?, 4.5.2023 pokud keř rýčem vyříznete i s zeminou okolo kořenů aspoň průměru 30cm a přesadíte s neporušeným kořenovým balem, tak ano. Na přímém slunci ale zpočátku povadne a nejspíš shodí letošní úrodu. Walter |  | Roubování na pařízek, 4.5.2023  znovu naroubované podnože. Walter |  | Roubování na pařízek, 4.5.2023 letos jsem se rozloučil s některými staršími odrůdami na štíhlých vřetenech a na podnože narouboval odrůdy nové, doufám, že se ujmou, viz foto. Walter |  |
 |
|
|
|