|
Příspěvky uživatele - 168.103
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 8.6.2023 Dobrý den, Milane, kdy to vidíte na postřik v ČB? Včera jsem chtěl jednoho obaleče chytit, ale byl rychlejší a nedal se. Walter přímo z ČB. |  | Předpěstování košťálovin, 8.6.2023 dovolil jsem si předložit v předchozím příspěvku několik fotek, jak probíhá letošní pěstování a sklizeň salátu a košťálovin. Úroda zatím je vynikající. Především hlávkové saláty se perfektně vyvedly, v době tvoření hlávek nepřišly žádné přívalové... celý příspěvek > |  |
|  | Předpěstování košťálovin, 8.6.2023  již tradičně se i letos věnuji pěstování hlávkového salátu a košťálovin, tady je fotodokumentace navazující na sadbu přepikýrovanou do skleníku. Walter |  | Jahodník ohýbá listy, 7.6.2023 podle mě mu nechybí nic a je v pořádku. Walter |  | Roubování na pařízek, 7.6.2023 dnes ráno jsem obdržel povzbudivou odpověď, kde píší, mimo jiné, že..."se pokusíme problém vyřešit v co nejkratší době". Jsem rád, že tedy ten problém chtějí vyřešit. Bylo by to fajn, kdyby si příspěvky s fotodokumentací přečetlo a prohlédlo víc... celý příspěvek > |  | Nově vysazená broskev přestala růst, 7.6.2023 viděl bych to stejně, jako pan Petr. To se prostě může po výsadbě stát. Příčiny mohou být různé. Žádný stromek není stejný, žádná výsadba není stejná. Žádné půdní podmínky nejsou stejné.Stromek není v dobré kondici, zkusil bych ještě zastínění... celý příspěvek > |  | Roubování na pařízek, 6.6.2023 při tom roubování na pařízek mě překvapila křehkost zakořeněné podnože, na kterou roubuji. Když jsem zakládal sádek, tak to bylo roubování kopulací na pruty a ty byly pružné, řekl bych normální dřevo. Nyní, když jsem podnožový pařízek připravoval,... celý příspěvek > |  | A co vaše višně?, 6.6.2023 kvůli moniliové spále peckovin bych to do budoucna viděl na likvidaci všech vysokých stromů, které nedokážu ošetřit a přechod na nižší a nízké tvary. Walter |  | Roubování na pařízek, 6.6.2023  většina se ujala, něco také ne, něco jsem ještě 19.5. přerouboval. Dost mi pomohlo zastínění roubů v minulém bezmračném týdnu. Mimo to se chytly i další rouby nebo čka. Walter |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 25.5.2023 no ale já jsem letos proti plodomorce nestříkal, ani loni, ani předloni, tak proto se divím. Walter |  |
|  | Mšice na rybízu, 25.5.2023 samozřejmě, že mšice sáním listů oslabují stromek. Ale že sáním stromek uhyne, je spíše výjimka. To, že někomu mšice na jeho zahrádce na rybízu a angreštu dělají škodu ještě neznamená, že dělají škodu na všech zahrádkách. Rybízy a angrešty jsou asi... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně, 24.5.2023  něco by se přeci jen našlo, třeba tenhle Redhaven očkovaný na semenáčku má kadeřavosti dost. Ale větší stromy jsou už na tom vcelku dobře. Springcrest dopadl nejlépe, tern jsem stříkl 2x. Walter |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 24.5.2023 nějak vám, pane Petře, nerozumím. Samozřejmě jsem plodomorku také řešil, jen asi o dva roky později, než vy. A stejně jako vy jsem zpočátku tápal, který okamžik doby kvetení je k postřiku nejvhodnější. Zelené poupě to není. Účinnější je postřik na... celý příspěvek > |  | Chrobák požiera slivky, 24.5.2023 asi nějaký druh zlatohlávka, ten ale listy neožírá. To dělá listokaz zahradní, vypadá jako zmenšenina chrousta. Na druhé straně mě překvapuje, jak chcete všechno řešit chemií. Rád bych vám sdělil, že běžný žír listů slivoní prakticky nemá vliv na... celý příspěvek > |  | Růst rybízu, 24.5.2023  červený rybíz už dělá pěkné hrozny bobulek. Walter |  |
 |
|
|
|