Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 25.8.2023
V každém případě může být na takovém stromě ovlivněně doba zrání i kvalita a velikost plodů. A co se týká řezu stromů, můžete nechat strom polopřirozenému růstu pouze s prosvětlovacím řezem a nebo řezat podle šablony. Ani jedna možnost není špatná.... celý příspěvek >
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 25.8.2023
Z toho co zde pan Petr z Pardubic píše mi vychází, že má na jednom stromě více odrůd a ten kdo podobné věci někdy zkoušel má představu, jak takový strom může, ale i nemusí vypadat, když na každé větvi roste něco jiného. Biegler
Ošetření řezných ran, 25.8.2023
Možná je lepší brát to zatírání někdy trochu flegmaticky tak jako já, protože když zatíráte řeznou ránu, která není čerstvá, může to mít taky vliv, že se nic nestane. Biegler
Psaní článků pro Zahrada.cz, 21.8.2023
Koukám na novinky ohledně toho hodnocení a obávám se, že ocenění stříbrné si nezasloužím. Vždyt dokonce i moje letos na jaře zaseté semenáče různých peckovin předrostly výškově rok na stanovišti vysazené koupené podnože A2 a MM 106 letos štěpované. I... celý příspěvek >
Ošetření řezných ran, 21.8.2023
K těm překladům cizojazyčných stránek a informacím z nich. Občas narazím na stránky tvářící se cz, ale když se tam rostliny nepěstují ale chovají, tak nevím, zda ty návody brát vážně... Většinou zamazávám, někdy s opožděním a dobrý je slín z potoka s... celý příspěvek >
Nové odrody marhúľ🍑, 21.8.2023
Moje merunková sezona se letos vydařila nad očekávání, takže nové odrůdy se pořizovat nechystám, ale je překvapující, kde se jich pořád tolik bere. Jinak jsem rád, že to zde po dobu mé delší prázdninově-letní nepřítomnosti pořádně vře. Nyní jsem si... celý příspěvek >
Kůrovec jabloňový?, 12.7.2023
Ale možná špatně vidím, podobné poškození jsme měli, když nám rekreanti do stromů stříleli z pušek na plastové kuličky. Biegler
A co se týká té fotografie tak tam to na napadení drtníkem já nevidím. Biegler
Samozřejmě že už mohou být bez larev, protože se "kůrovec" drtník už vyrojil. Muselo by být káceno v zimě a páleno a nebo odvezeno ze sadu pryč. Napadá však vetšinou stromy oslabené, větve odumřelé nebo umírající. Pokud do nátěru vápnem nepřidáte... celý příspěvek >
Chrobák požiera slivky, 11.7.2023
Už si to přesně nepamatuju, ale něco podovného nám kdysi ožíralo listy na česneku. Biegler
Chrobák požiera slivky, 11.7.2023
To že tam ty mšice nevidíte ještě neznanená že tam nejsou. Já mám třeba letos dost silně mšicí zasažených pár stromů, pak jsou takové, kde to zatím ještě není žádná hrůza, a na některých není zatím vidět nic. Ale aktuálně jsem začal stříkat a to... celý příspěvek >
Spring Crest, 10.7.2023
To mně zraly včely zardělé líčko z jihozápadu a z opačné strany byl plod ještě nepoživatelný a u meruněk je to stejné, letos se pustily dokonce do třešní! Biegler
Spring Crest, 10.7.2023
Pene Petře, kučeravost, znehodnocení sklizně včely a jiný hmyz, nějaká ta plísen a když je potřeba tak nezaprší. V potoce teče samý čpavek... Takže to je jedno k druhému. Dnes jsem ve vidině předpovídaného zalévání. :-D Vysadil přísadu modrého... celý příspěvek >
Spring Crest, 10.7.2023
Když jsem zde občas viděl lákavé fotografie broskviček k nakousnutí, občas jsem přemýšlel, že to s nimi ještě zkusím. Ovšem letošní zkušenost s kučeravostí mě utvrdila v tom, že se do toho nepustím. Už se zdálo, že kučeravost letos definitívně... celý příspěvek >
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 10.7.2023
Vlna veder zasadila dnes 50% brambořiště nezvratnou ránu a to ještě v zemi není uplně sucho na troud. Plánované fungicidní ošetření v intervalu po 7 dnech ve středu již pravděpodobně zruším už nebude stříkat co. Ale aspon proti mandelince se letos... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika