|
Meruňky 2022, 19.6.2022 Zítra má pršet, došlo tedy k plánovanému přihnojení zákvasem ze slepičinců. Už to vystačilo jen na jednu konev ke každé merunce. K mladým stromečků jsem jen trochu kápl. Nějaké merunky padají a jsou napadeny monilií od ran krupobitných. Co má... celý příspěvek > |
 |
A co vaše višně?, 19.6.2022 Sousedi mají zasazenou novou višni podle názvu nějaká madarka, je pozdnější než naše, ale plody jen velikosti ptáčnic... |
 |
|
 |
Nejranější odrůdy meruněk II, 19.6.2022 Tropické teploty mají "dobrý" vliv na mojí zahradě jen pro višně. Letos je opravdu výborná a kvalitní úroda, pokud proberete ty nahnilé po poškození kroupama a deštěm. Na kvetoucí révu ovšem nemájí příznivé účinky... Ono i jiné ovoce může dostat... celý příspěvek > |
 |
A co vaše višně?, 19.6.2022 Můžete někdo z vlastní zkušenosti doporučit višen z většími plody zrající v první dekádě července? Děkuji. :-) |
 |
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022 U substrátů je ještě jeden důležitý a opomíjený aspekt a to zasolení... |
 |
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022 Pane, 9.190, nemám přehled kolik přípravků s Cu je na trhu, ale ten běžně dostupný, který znám už se na rajčata nemá používat. Ekologickému zemědělství zdar! |
 |
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022 Tak se jí tam blíže neurčený přípravek mohl dostat od toho soukromého zemědělce, o kterém paní psala, že v okolí masivně stříká ve vlákně o Travinu... Vítr vám donese i písek ze Sahary... Hrouda nehrouda lidi kteří zakládají kompost pouze z posekané... celý příspěvek > |
 |
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022 U třetího vijánu už začínají být rostliny hodně zatíženy výživou plodů, může se stát, že se dostanou do krátkodobého deficitu u některé živiny a nebo důležitého vápníku a časem se to ve volné půdě vyrovná, u pěstování v nádobách je to horší. |
 |
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022 Nejen u postřiku může dojít k úletu, i z granulátu se může uvolnit prach, který vám vítr zanese za roh... obzvláště při rozhozu na tak velkou plochu... |
 |
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022 Asi je to u mě pranoia, ale když si koupím nový hrnec do kuchyně před použitím ho umyju, když koupím postřikovač, postupuju stejným způsobem... |
 |
|
 |
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022 Za ostrého slunce dokáže listy roslin poškodit i čistá voda... Ovšem ne do takového stavu jaký máte. Já jsem také na zahradě před lety stříkal podle návodů bezpečnou koncentrací výluhu z kopřiv a krátce nato došlo k nežádoucí reakci na listové... celý příspěvek > |
 |
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022 Fakt jsem celkem zděšen, kolik pěstitelů má zkušenosti s poškozením herbicidem a že tak přesně dokážou určit, ano je to od hebicidu. Nikde jsem nezaznamenal, ale třeba jsem to přehlédl, že by si někdo nechal ten substrát otestovat v laborce na... celý příspěvek > |
 |
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022 A Bofix který přišel v tom vlákně také na přetřes se aplikuje postřikem, tuším i u velkopěstitelů jabloní... Pání může něčím stříkat a pak si ani neuvědomí, že postřikovač špatně vymyla a jestli takto důležitá možnost byla v některém z těch vláknech... celý příspěvek > |
 |
Zkroucene listy rajcat, 18.6.2022 Pokud teda máte dobře vymytý postřikovač, kterým postřikujete ten váš travín nebo jak se to jmenovalo na trávníky předtím než stříkáte rajčata...? |
 |
Zkroucene listy rajcat, 18.6.2022 Já bych to nehrotil, rajče není několikaletý a nebo mnohaletý strom, který odešel... Můžete ještě letos zasadit znovu. Ale pochybuju, že je to způsobeno zbytkem herbicidu v substrátu, to byste taková velká rajčata nevypěstovala a projevilo by se to... celý příspěvek > |
 |