Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňky 2022, 19.6.2022
Zítra má pršet, došlo tedy k plánovanému přihnojení zákvasem ze slepičinců. Už to vystačilo jen na jednu konev ke každé merunce. K mladým stromečků jsem jen trochu kápl. Nějaké merunky padají a jsou napadeny monilií od ran krupobitných. Co má... celý příspěvek >
A co vaše višně?, 19.6.2022
Sousedi mají zasazenou novou višni podle názvu nějaká madarka, je pozdnější než naše, ale plody jen velikosti ptáčnic...
Nejranější odrůdy meruněk II, 19.6.2022
Tropické teploty mají "dobrý" vliv na mojí zahradě jen pro višně. Letos je opravdu výborná a kvalitní úroda, pokud proberete ty nahnilé po poškození kroupama a deštěm. Na kvetoucí révu ovšem nemájí příznivé účinky... Ono i jiné ovoce může dostat... celý příspěvek >
A co vaše višně?, 19.6.2022
Můžete někdo z vlastní zkušenosti doporučit višen z většími plody zrající v první dekádě července? Děkuji. :-)
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022
U substrátů je ještě jeden důležitý a opomíjený aspekt a to zasolení...
Pane, 9.190, nemám přehled kolik přípravků s Cu je na trhu, ale ten běžně dostupný, který znám už se na rajčata nemá používat. Ekologickému zemědělství zdar!
Tak se jí tam blíže neurčený přípravek mohl dostat od toho soukromého zemědělce, o kterém paní psala, že v okolí masivně stříká ve vlákně o Travinu... Vítr vám donese i písek ze Sahary... Hrouda nehrouda lidi kteří zakládají kompost pouze z posekané... celý příspěvek >
U třetího vijánu už začínají být rostliny hodně zatíženy výživou plodů, může se stát, že se dostanou do krátkodobého deficitu u některé živiny a nebo důležitého vápníku a časem se to ve volné půdě vyrovná, u pěstování v nádobách je to horší.
Nejen u postřiku může dojít k úletu, i z granulátu se může uvolnit prach, který vám vítr zanese za roh... obzvláště při rozhozu na tak velkou plochu...
Asi je to u mě pranoia, ale když si koupím nový hrnec do kuchyně před použitím ho umyju, když koupím postřikovač, postupuju stejným způsobem...
Za ostrého slunce dokáže listy roslin poškodit i čistá voda... Ovšem ne do takového stavu jaký máte. Já jsem také na zahradě před lety stříkal podle návodů bezpečnou koncentrací výluhu z kopřiv a krátce nato došlo k nežádoucí reakci na listové... celý příspěvek >
Fakt jsem celkem zděšen, kolik pěstitelů má zkušenosti s poškozením herbicidem a že tak přesně dokážou určit, ano je to od hebicidu. Nikde jsem nezaznamenal, ale třeba jsem to přehlédl, že by si někdo nechal ten substrát otestovat v laborce na... celý příspěvek >
A Bofix který přišel v tom vlákně také na přetřes se aplikuje postřikem, tuším i u velkopěstitelů jabloní... Pání může něčím stříkat a pak si ani neuvědomí, že postřikovač špatně vymyla a jestli takto důležitá možnost byla v některém z těch vláknech... celý příspěvek >
Zkroucene listy rajcat, 18.6.2022
Pokud teda máte dobře vymytý postřikovač, kterým postřikujete ten váš travín nebo jak se to jmenovalo na trávníky předtím než stříkáte rajčata...?
Zkroucene listy rajcat, 18.6.2022
Já bych to nehrotil, rajče není několikaletý a nebo mnohaletý strom, který odešel... Můžete ještě letos zasadit znovu. Ale pochybuju, že je to způsobeno zbytkem herbicidu v substrátu, to byste taková velká rajčata nevypěstovala a projevilo by se to... celý příspěvek >
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika