|
Broskve 2022, 22.6.2022 S tím ohníčkem nahoře to nebude zase tak úplně pravda, máte je zastíněné broskvemi... Já je mám zastíněné sítovinou a až po postřiku proti plísni a zastínění začaly okurky letos pěkně růst a kvést. Folie jsou dobré, že plody nejsou od bláta, potlačí... celý příspěvek > |
 |
Sittuv řez třešně, 21.6.2022 Já ho letos dělal nejen na mladých merunkách, ale i na některých renklodách na přelomu května a června a výsledek je pěkný. Druhé pokračování uskutečním začátkem července. |
 |
|
 |
Kdy je nejlepší doba k sadbě brambor, 21.6.2022 Bez předrychlování, žádné zakrývání a už můžeme také kopat na oběd, když budeme chtít. Dnes jsem nakoukl poprvé do jednoho kopce a jsou tam. :-) |
 |
Meruňky 2022, 21.6.2022 Poslední strom Radky zaštěpovaný na trnkovém odkopku letos chcípl a už ani loni neplodil. Plody vypadají stejně jako na mojí Lejuně. Radka a Lejuna z mého pěstitelství byly tvarově i velikostně podobné... Leskora není podlouhlá ale kulatá. |
 |
Broskve 2022, 21.6.2022 U velkopěstitelů používají setřasače a stromy musí být na to zapěstovány. Ale když jsem viděl obalené stromy Presenty v sadě u Žufánka na YouTube, nechce se mně věřit, že by se něco nepolámalo i při samotné sklizni. Já dřevěné podpírání naštěstí... celý příspěvek > |
 |
Mandelinka bramborová 2022, 21.6.2022 Začínají se objevovat ložiska nově vylíhnutých larev. Rané brambory jsou požrane nejvíc. |
 |
Broskve 2022, 21.6.2022 Pěkné, nakladačky u nás už kvetou. |
 |
Meruňky 2022, 21.6.2022 Já mám ještě Lejunu a Leskoru tvrdé jako broky. |
 |
Meruňky 2022, 20.6.2022 U nás nakonec po všem tom mračení a strašení napršelo sotva do dvou mm. To znamená, že hnojivou slepičincovou zálivku pod meruněma vyžere hlavně trávník, protože ji tak málo deště nezatlačí hlouběji... |
 |
Meruňky 2022, 20.6.2022 Startky mně před dvěma lety sežrala ve skleníku plísen šedá. U nás i když neprší tak jsou večer dost velké rosy, vešechno je tedy mokré i bez deště. Moje trešně i když je jich někde méně a na některé odrůdě jsou menší než bývají zatím celkem drží.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
A co vaše višně?, 20.6.2022 Ty dva stomy višní které aktuálně sklízím a nevím co je to za odrůda, ale jsou celkem velké jako třešně, ze začátku kyselé, ale když se nechají dozrát pěkně zesládnou. Při přezrání se ale musí dávat pozor už je tam v mnoha případech začátek hniloby.... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 20.6.2022 Pane Kuky, doufám, že ten postřik ještě chvilku nebude nutný. Dokud nedosklízím višně, nemůžu stříkat. Pokud je za mě nesklidí aktuální bouřka... |
 |
Udírna z palubek a ztraceného bednění, 20.6.2022 Pěkná udírna pane od Kuřimi, je vidět, že si na tom dáváte záležet a postupujete profesionálně a měl jste doma spoustu nevyužitých a užitečných věcí. Také máme pár let dřevěnou udírnu z desek a palubek postavenou. Na základ jsem použil pískovcové... celý příspěvek > |
 |
Kolik kg ovoce na 1l pálenky, 20.6.2022 Tak at s tím vašim návodem na ředění kvasu vodou na 11-12 dobře vypálíte. Já prokvasím pokud chci ovocná vína a nebo medovinu kde se cukernatost pohybuje až nad 25 do "0" v realu tam 1 nebo 2 zůstavají, ale to neřeším. Aktuálně už kvasí višnové víno... celý příspěvek > |
 |
Jezírko na podmáčené zahradě - máte zkušenosti?, 19.6.2022 Návrat části mnou prvotně zakoupených ryb. Nyní už to můžu napsat, není to mámení a nevím kde byly ryby celou dobu zašité. Mám pár fotek a natočil jsem si i video, abych je dokázal spočítat. Zůstal tam tedy jeden cca. 20 cm amur a určitě deset línů... celý příspěvek > |
 |