Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Máme holé ruce?, 14.2.2022
Mospilan byl v hledáčku jako náhrada za Integro.Teď jsem byl na stránkách eagri-SRS a s hrůzou jsem zjistil, jeho prodej a registrace končí 30.4 2022 a vypadá to definitivně.Co vlastně budu používat je ve hvězdách, jestli něco účinného vůbec bude.Na... celý příspěvek >
Máme holé ruce?, 14.2.2022
Hrají s námi ti vyvolení pěknou habaďuru. Samá změna a vždy k horšímu.Syllit jsem si stačil pořídit loni na čtyří roky.Nejvíce mě trápí konec přípravku Integro.Selektivní pro použití proti obaleči jablečnému.Používám na 1.generaci.Parádně pokryje i... celý příspěvek >
Jabloně do 465 m.n.m, 8.2.2022
K dotazu na náchylnosti odrůd Mantet a Jonagold.Uvádí se v literatuře náchylnost na strupovitost.U Mantetu je to tak trochu jedno.Není to odrůda na dlouhodobé skladování a nějaký stroupek nevadí.Jonagold nemohu posoudit.Provádím ošetření proti... celý příspěvek >
Vhodný střih hrušně, 2.2.2022
Pane tazateli s podnoží již nic nenaděláte.Priorita je udělat z toho stromek.Právě že musíte odstranit vše co je pod horním rozvětvením.Odstraníte přbytečné nepotřebné dřevo.Ponechané bude mít lepší výživu pro růst. Dosáhnete převahy kořenového... celý příspěvek >
Červený angrešt, 2.2.2022 Obsahuje fotku
Kouknul jsem na Discus na stránky SRS. 1-Je podezření na vznik rakoviny.2-Je tam výstražný symbol na dýchací cesty.Jak píše pan Walter, ochrana dýchacích cest toto riziko eliminuje.Při aplikaci insekticidů či fungicidů vždy používám ochranu dýchacích... celý příspěvek >
Červený angrešt, 2.2.2022
K americkému padlí angreštů ještě pár poznámek.Prevence - vdušný keř nebo korunku stromu lze udělat střihem.Bezplevelná půda nebo udržovaný trávník omezující vzdušnou vlhkost pod stromky.Pro citlivější odrůdy to však mnohdy nestačí.Průběh počasí... celý příspěvek >
Vhodný střih hrušně, 31.1.2022
Jestli tomu dobře rozumím v takovém stavu jste již stromek koupil.První řez zřejmě chcete provést nyní.Původně to měl být zákrsek.Neprodal se a prodejce provedl toto zvěrstvo a dle zakrslých větví v horní části už později ani nestříhal.Nyní tedy máte... celý příspěvek >
Červený angrešt, 30.1.2022
Jak píšete pánové Invicta je tak akorát pro slepice a možná na zavaření.Prostě jenom hmota.Po druhé úrodě šla pryč.Vsázím na klasiku ale ta je bohužel těžko k dostání.Stačí mě tři angrešty.Dva zelené a jeden červený.Jak jsem naznačil je problém... celý příspěvek >
Roubování, 29.1.2022 Obsahuje fotku
V mých začátcích a mým učitelem byla publikace viz.příloha.Tam jsem vše vyčetl a začal praktikovat včetně roubování.Stále je nadčasová.V pravěku mojí ovocnařiny jsem praktikoval pouze roubování za kůru u švagra.Později jsem začal množít stromky na... celý příspěvek >
Jazz, 25.1.2022 Obsahuje fotku
Loni jsem tuto odrůdu z jediného plodu hodnotil kladně i když jsem přece jenom čekal trochu více.Dnes již vím, bylo to způsobeno nepříznivým počasím roku 2020 (málo slunce a mnoho deště).Loňská úroda s normálmím průběhem je mnohem lepší s vynikající... celý příspěvek >
Roubování, 21.1.2022
Přesně jak píšete pane 81.144.Také jsem si se zájmem přečetl základy pro roubování a očkování.Ne nadarmo se říká.Opakování matka moudrosti.Rouby oba již máme a nelze nic jiného, než si přát jejich úspěšné ujmutí. Tvůrčí ovocnařině zdar - Mičurin... celý příspěvek >
Roubování, 20.1.2022 Obsahuje fotku
Uvidíte jak Vám semenáčky do pozdního léta zesílí aby ste mohl provést očkování ve výšce cca kolem 20 cm do T-zářezu.Kopulace se moc nedoporučuje i když jsem ji kdysy použil.Na podnož St.Julien A jsem ve výšce korunky narouboval Exnarovu meruňku.Ze... celý příspěvek >
Roubování, 19.1.2022 Obsahuje fotku
Než se nadějeme roubování bude realita.Udělal jsem tedy revizi nádobíčka.Nabrousil jsem očkovací (Mikov) a roubovací (KDS) nože na brusném kameni (Narex).Zkontroloval zahradní nůžky (Bahco) a přípravek na úpravu roubů či podnože.Mám nějaké resty z... celý příspěvek >
Jabloně do 465 m.n.m, 16.1.2022
Chystáte se pěstovat jabloně v nadmořské výšce jakou mám já.Půdu máte zřejmě kvalitní a polohu také.Nechci Vám určovat kterou odrůdu máte pěstovat a kterou vyřadit.K uvedenému seznamu ale nějaké malé doporučení přece učiním. Letní jabloně stačí... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 12.1.2022
To je nějaké nedorozumění.Já jsem psal o roubech jádrovin a peckovin.Zkoušel jsem kdysi roubovat révu do letorostu rozštěpem a dopadlo to fiaskem.Od té doby se do révy nemontuju.To změkčení se projevilo zvláště u jádrovin a tenkých roubů.Co člověk... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika