|
Rajčata 2025, 21.7.2025  Rajčata jsou v pořádku. U nás se hodně odstraňují listy, aby prý k nim mohlo sluníčko. |
 |
Rajčata 2025, 21.7.2025  Rajčata Blumko.Hodně prohrané listy |
 |
|
 |
Brambory 2025, 19.7.2025 Hlavní výsadbu jsem načal už před měsícem. Nové brambory patří k létu. Není těžké vzít rýč a přesvědčit se co je dole. Brambory máme zapomenuté velmi málo. Více, když je vyoravám radlicí. Rýčem skoro vůbec. Jenomže to děláme s manželkou, bez vnoučat.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 12.7.2025  Tak rajčata vyrostly |
 |
Rajčata 2025, 12.7.2025  Rajčata začnou červenat. |
 |
Papriky 2025, 12.7.2025  Paprika |
 |
Papriky 2025, 12.7.2025 Naše papriky.Docela rostou |
 |
Nevzešel česnek, 10.7.2025 Oslunený pozemek mám taky, Před sluncem jsem chránil cesnek po vykopání ze země. Někde jsem četl, že mu to slunce škodí. Hloubku a způsob sázení z opakuju, protože je to na práci lehčí. (Nevznikají 15 cm hluboké, nekontrolovatelné dírky, někdy... celý příspěvek > |
 |
Špatné odvijeni struny křovinořezu, 2.7.2025 Ono taky někdy záleží, aby se člověk dobře zeptal, popsal problém. Já když čtu že má u Stiga 555 automatickou hlavu jak tazatel píše tak vycouvám, protože jsem ji nikdy neviděl. Teď když je takové teplo ze se nedá vůbec vyjít z domu, tak se člověk... celý příspěvek > |
 |
Nevzešel česnek, 1.7.2025 Gratuluji. Pěkný. Můj cesnek jsem povesil do kůlny svázáný po deseti, ostrihane fousy nůžkami, nať zkrácena na polovic. Nikdy neviděl slunce. Největší kusy vybrané na sadbu a daný do svazku, Další poznámka, pristi sadba do hloubky 15 cm. |
 |
|
 |
Plíseň bramborová, 1.7.2025 EUROPLANT Šlechtitelská spol. s r.o.
https://europlant.cz › colette
Tuto velmi ranou odrůdu charakterizuje dobrá skladovatelnost konzumu až do jara, neboť je ve skládce velmi klidná. Proto je spotřebiteli stále žádána, i když...
Nebuďte tak... celý příspěvek > |
 |
Plíseň bramborová, 30.6.2025 Asi to děláte dobře. Můj děda bydlel ve vesnici 670 m nad mořem a jezdili jsme k němu na Václava vybírat brambory. Já jsem 290 m n/mll a sazim nejméně o měsíc dřív, letos 25.3 a snažím se zachytit jarní vláhu. I tak jsem musel 2x zavlažovat než... celý příspěvek > |
 |
Nevzešel česnek, 25.6.2025 Za pozornost stojí vedle toho česneku na fotografii ten zelený plevel. To je opravdu síla. |
 |
Nevzešel česnek, 25.6.2025  Děkuji panu Walterovi za recept na česnekové výhonky. Snad je příště uvařím. V posledním mém psaní jsem na závěr napsal, že to vyjde někdy dobře a někdy hůř. Místo kde cesnek roste, se střídá, počasí taky není stejné. Stráty byly letos minimální a... celý příspěvek > |
 |
Nevzešel česnek, 22.6.2025  Česnek |
 |