Příspěvky uživatele - 25.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 10.4.2021
Pojednání nemám, ale dva roky po exspiraci bych neřešil. Více ale ne. Výrobce mívá v návodu poznámku, že prošlý přípravek lze po dobu jednoho roku používat, prokáže-li laboratoř, že je v pořádku. No, a rok k tomu jsou dva. Ale na druhou stranu nikoho... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 8.4.2021
Podle AMETu v okolí Hradce Králové je polovina zralosti askospor strupovitosti jabloní dnes na cca 80 %. Houba, která přezimovala na spadaném listí, začíná uvolňovat spory a infikovat rašící pupeny (obvykle od stadia myší ouško). takže o víkendu... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2021, 2.4.2021
 Nejdříve klasický postřik mědí proti kadeřavosti, třeba i dvakrát. A až se objeví zelené špičky, tak Aliette.
Namiesany predjarny postrek, 2.4.2021
Pokud jsou originální balení skladovaná v předepsaných podmínkách, tak rok i dva po době použitelnosti jsou OK. Tedy ne někde v garáži nebo zahradní chatce, kde mrzne a mění se vlhkost. Prošlé přípravky v originálních baleních se dají testovat, a dál... celý příspěvek >
Namiesany predjarny postrek, 1.4.2021
Každý postřik se musí hned po naředění použít a případný zbytek zlikvidovat. Vždy se snažím naředit takové množství postřiku, aby žádný zbytek nezbyl!!! Zbytek postřiku se vystříká na ošetřovanou plochu nebo se naředí a vyleje do suché části zahrady,... celý příspěvek >
Kdy pikyrujete rajcata?, 29.3.2021
Chystám se vysévat dnes. Dříve jsem sel do malých sadbovačů (plat) po jednom semínku. Poté jsem přesazoval do větších kelímků. Výhodou bylo, že se neporušil kořenový bal. Ale to plato je dost neforemné. Výsevy mám pod střešním oknem v ne moc vytápěné... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 23.3.2021
Švestku při odkvětu (až opadá většina květních plátků) Mospilanem proti pilatce švestkové a žluté. Pilatky mohou úplně zlikvidovat úrodu švestek, tj. obecně slivoní. Současně bych Mospilanem postříkal i rybízy proti mšicím. Místo Mospilanu lze použít... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 22.3.2021
Vloni jsem v tuto dobu (konec března 2020) už provedl první postřik. Letos je vegetace opožděnější, ale to samozřejmě nevadí. Spíše naopak (pozdní mrazíky). Ale, co je pro nás chemiky zajímavé, je to, že jsem objevil polský eshop, který má zajímavý... celý příspěvek >
Habr obecný - kroucení listů, 22.3.2021
Vlnovník velkochlupý (= Vlnovník vlasatý). Při rašení akaricid Ortus, asi i síra (Sulfurus).
Kadeřavost broskvoně 2021, 20.3.2021
Dnes konečně Syllit, a tím končím proti kadeřavosti. Zima, ale zaschlo, nefoukalo.
Výběr rostliny pro živý plot, 13.3.2021
Mám zkušenost s habrem a poloopadavým ptačím zobem. Jsou krásné, výšky 2,5 m dosáhnou bez problémů. Třeba i více. Jenže údržba je docela náročná. Předloni a zvláště vloni jsem nestíhal a byla z toho džungle. Vloni také fest pršelo a plot rostl jako z... celý příspěvek >
Hnojení brambor při výsadbě, 10.3.2021
Já sázím takto: Sadbu nakličuji cca 3 - 4 týdny před výsadbou. Čili pro Hradec Králové nakličuji už teď, na světle a při teplotě 10 - 15 °C. Výsadbu předpokládám hned začátkem dubna. Na na podzim zrytý a na jaře urovnaný záhodn rozhodím granulované... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2021, 2.3.2021
Provedl jsem druhý postřik Championem. Po mrazech, které přijdou koncem týdne, udělám ještě jeden postřik Syllitem.
Kadeřavost broskvoně 2021, 21.2.2021
Já stříkal včera. Za týden či dva postřik zopakuji. Opět Championem se smáčedlem. Pokud bude příští týden 17°C, tak není co odkládat! První postřik mědí je základ. A může být i jediný. Ale je to sázka do loterie. Druhý může být zase mědí nebo... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2021, 21.2.2021
Na brambory třeba Infinito (nově Magnicur Finito), Revus, Revus Top nebo Orvego. Do rajčat Ortiva, Revus, Revus Top i Orvego. Dají se sehnat po internetu. V EU se používají běžně do brambor i rajčat, ale v ČR nemusí mít pro tyto plodiny vždy... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika